nissehuekage
Foto: Tivoli/Cakenhagen En syndig lækker moussekage med kirsebær- og chokolademousse, kirsebærkompot på chokoladebund og skumfidus.

Julens fineste godter: Nissehuekager

Deeeet er risengrød, der gør huen rød…. Eller ikke helt – her er det Cakenhagens gastronomiske chef, der har tryllet de fineste nissehuekager frem. Vil du gøre hende kunsten efter, får du opskriften her.

Jul i TIVOLI er altid lig med ekstra fine julegodter, og i år kan du blandt meget andet smage den fineste julekuglekage, en juletræsflødebolle og de flotteste nissehuekager. Julekuglekagen er skabt af Kjeld i Vaffelbageriet, og den fine kage består af lækre sager som solbærmousse, hvid chokolade og nougat på en bund af chokolade.

Også hos Cakenhagen har gastronomisk chef Cornelia Luckey været i julehumør og skabt de lækreste julelækkerier, blandt andet de flotteste juletræsflødeboller og de søde nissehuer, som du får opskriften på lige her. Nissehuekagerne er en syndig lækker moussekage med kirsebær- og chokolademousse, kirsebærkompot på chokoladebund – kanten og kvasten er lavet af skumfidus.

Har du mod på at kaste dig ud at lave de fine nissehuekager kommer opskriften her – hvis ikke, så slå vejen forbi TIVOLI i julen.

2018_11_23_Cakenhagen_03.jpg

Nissehuekager

– en opskrift af Cornelia Luckey, Cakenhagen

Antal: ca. 30 – 40 stk.
Form: Pavoni-silikonepæreform (px4329) - du kan også forsøge dig med en anden form. Det vigtigste er, at den er af silikone og pære nissehue-formet.

Chokoladebunde:
215 g marcipan
100 g sukker (stødt melis) 1
100 g æg (et æg vejer ca. 50 g)
65 g kakao
100 g æggehvider
54 g sukker (stødt melis) 2

 1. Marcipan og sukker 1 køres klumpfrit. Æg og kakao tilsættes, og massen køres ensartet.
 2. Æggehvider og sukker 2 piskes til en marengs.
 3. Det hele vendes sammen, og smøres ud direkte på bagepapir på en bageplade.
 4. Bages ved 180°C i ca. 5-8 min. Når den er kølet af, lægges den ned i en stor bakke.

  Kirsebærkompot:
  330 g kirsebærpuré
  50 g citron
  80 g glukose
  7 g pektin
  100 g sukker

 5. Halvdelen af sukkeret og pektin blandes i en skål, sættes til siden.
 6. Kirsebærpuré, citron, glukose og halvdelen af sukkeret koges op. Sukker og pektinblandingen piskes i. Det hele koges godt igennem.
 7. Støbes i samme bakke som chokoladebunden (kirsebærkompotten placeres oven på chokoladebunden), og sættes på frost.

  Chokolademousse:
  70 g mørk chokolade
  42 g hvid chokolade
  126 g mælkechokolade (eller karamelchokolade)
  336 g piskefløde (38 %) 1
  336 g piskefløde (38 %) 2
 8. Fløde 1 varmes og hældes over chokoladen. Det hele røres homogent, så alt chokoladen smelter. Køles ned til stuetemperatur.
 9. Fløde 2 piskes let og vendes sammen med chokolademassen. Massen støbes oven på kirsebærkompotten i bakken med chokoladebunden, og sættes herefter på frost. Når det hele er frossent, skæres massen ud i firkanter, som passer til pavoni-pæreformens åbning. Sæt herfeter formene på frost.

  Kirsebærmousse:
  360 g kirsebærpuré
  50 g frysetørret kirsebærpulver
  40 g citron
  360 g sukker
  1 vaniljestang
  180 g æggeblommer
  18 g gelatineblade
  11 dl fløde pisket til skum

 10. Smelt sukker, citron og kirsebærpuré og kirsebærpulver i en gryde.
 11. Æggeblommerne piskes i puréen. Det hele varmes til 82°C og hældes op i en skål. Til sidst tilsættes gelatinen til den varme masse.
 12. Lad massen køle lidt af, før den vendes sammen med den piskede fløde. • Støbes i pavoni-formen, og de firkantede bunde placeres oven i, så bunden af kagen vender opad. Det hele fryses.

  Skumfidus:
  400 g sukker
  40 g glukose
  160 g vand
  16 g gelatineblade
  100 g æggehvider
 13. Æggehvider sættes over for at piske.
 14. Sukker, glukose og vand koges til 113°C og hældes i en stille stråle ned i de piskede æggehvider, imens de stadig pisker. Gelatinebladene tilsættes. Det hele piskes, til det er stift, men stadig lidt lunt.
 15. Sprøjtes med en rund tylle. Der skal laves 20 lange stænger, og resten bruges til ”nissehuekvaste” til toppen af kagen. Derefter drysses det hele med lidt flormelis. Det skal tørre til minimum dagen efter.

  Sådan samler du nissehuekagerne:
 16. Kagerne skal være helt frosne, før du kan pille dem ud af formen. Du skal presse dem ud af formen (vender vrangen ud)
 17. Kagerne sprayes med rød chokoladefarve, mens den er frossen. Hvis man ikke har spraypistol, kan man købe chokoladespray på dåse. Kagerne sættes på køl igen.
 18. Kagerne tages ud dagen før den skal serveres, så den kan tø langsomt op.
 19. Skumfidusen drysses med flormelis og sprayes med lidt sølvstøv på toppen. Skumfidusstængerne placeres rundt om huen. På toppen placeres lidt glasur, og man placerer en lille skumfidus, så det ligner en nissehuekvast.

  Velbekomme & glædelig jul!
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager og Julemad