Kage-is – kager på pind fra Hjemmet
Foto: Runa Pihlmann

Kage-is – kager på pind fra Hjemmet

Kage-is – kager på pind

Fyld dine ispindeforme med kagedej og stik en pind i dem. Pynt dem med glasur og hindbærdrys, og du har de fineste kage-is.

Ved en sjælden oprydning i vores ”roderum” faldt jeg over mine ispindeforme. De har ikke været brugt siden i sommers, og det er jo egentlig en skam. Derfor støvede jeg dem af og fyldte dem med en simpel chokoladekagedej, som jeg stak en ispind i.

Prøv også min opskrift på brownie med masser af chokolade TRYK HER

For at få dem til at ligne ”rigtige” is, dyppede jeg den øverste tredjedel i en kridhvid glasur og pyntede med frysetørrede hindbær. Det så ret flot ud at sætte en hel plade kage-is på bordet, og der er nu noget hyggeligt over at få sin egen lille kage – og så endda på en ispind!

Har du ikke nogen ispindeforme, kan du hælde dejen i en lille bradepande (ca. 25 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Når kagen er bagt, køler du den af på en bagerist. Skær kagen i aflange ”is” og snit et lille hul i dem med en spids kniv. Stik en ispind i hver kage, og pynt dem med glasur og hindbærdrys.

Kage-is - kager på pind

20-30 stk. (afhængig af størrelse)

Arbejdstid: 50 min.

Bagetid: 13-15 min.

2 æg

200 g sukker

1 spsk. vaniljesukker

200 g mel

1½ spsk. kakao (usødet) 

1 tsk. bagepulver

1½ dl mælk

100 g smør

Pynt:

1 æggehvide (evt. pasteuriseret)

3 dl flormelis

½ tsk. citronsaft

2 spsk. frysetørrede hindbær (eller sukkerpynt)

Desuden:

træ-ispinde

 

1. Pisk æg og sukker lyst og cremet med en håndmikser i ca. 5 min.

2. Bland vaniljesukker, mel, kakao og bagepulver, og kom det i æggeblandingen sammen med mælk. Tilsæt smeltet smør til sidst.

3. Hæld dejen i isformene (vær sikker på, at de kan gå i ovnen!), og sæt dem i ovnen ved 180 grader i 13-15 min. Lad dem afkøle helt på en bagerist.

 

Glasur:

4. Pisk æggehviden stiv med en elpisker. Sigt flormelis i, og tilsæt citronsaft. Pisk i mindst 5 min., til glasuren er tyk og blank.

5. Dyp hver kageis i glasuren, og drys med frysetørrede hindbær. Lad kagerne tørre på bagepapir.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Runas madblog og Kage