Mad fra Mellemøsten
Foto: Anders Schønnemann

5 smagseksplosioner: Mad fra Mellemøsten

Det mellemøstlige køkken er utroligt smagfuldt! Jeg har ladet mig inspirere af ingredienser, dufte og smage, og her er 5 opskrifter, der kan sættes sammen til et lækkert måltid til gæster, eller nydes enkeltvis.

Lammekebab med za'atar
Za'atar er en mellemøstlig krydderblanding, som også kan laves af friske krydderurter. Den indeholder sumak, der er et syrligt krydderi, der fås hos velassorterede grønthandlere. Få opskriften her.



Saltede citroner
Det kræver tålmodighed at vente på, at citronerne er spiseklar, men når du først har dem, er det nærmest ikke til at leve uden. Brug dem i salater, til fisk, lam og i couscous. Et tip fra mig: Du kan komme et stykke sammenkrøllet madpapir i toppen af glasset for at presse citronerne ned. Vend gerne glasset i løbet af lagringstiden, så saltet bliver fordelt og til sidst helt opløst. Få opskriften her.



Hummus
Jeg kan bedst lide selv at koge mine kikærter. Men har du ikke nået det, kan det udmærket lade sig gøre at lave hummus på kikærter fra dåse. Et tip fra mig: TIP: Jeg koger oftest en hel pose kikærter ad gangen. Så har jeg til salater, supper og selvfølgelig til hummus.



Falafler
Falafler er faktisk supernemme at lave. Spis dem med denne simple yoghurtdressing og gerne i en sprød salat eller i fladbrød med masser af sprøde grøntsager. Husk at sætte dine kikærter i blød dagen før. Tip fra mig: Frisk mynte, citronbåde og chilisauce er ekstra lækkert tilbehør til falafler. Få opskrifen her.



Baba ganoush
Jeg elsker baba ganoush og nyder det enten til grillet kød eller fisk eller sammen med bløde fladbrød eller pitachips. Du kan også bruge baba ganoush som fyld i fladbrød sammen med masser af sprøde grøntsager. Et tip fra mig: Du kan købe granatæblesirup hos mange mellemøstlige grønthandlere. Den syrlige, søde sirup er dejlig på den blide auberginepuré. Få opskriften her.



PRØV OGSÅ: Asiatisk hverdagsmad