Madbloggernes julelækkerier
SPONSORERET indhold

Madbloggernes julelækkerier

JUL: Der bliver bagt til den helt store guldmedalje i blogland – til glæde for alle os, der sidder bag skærmen og drømmer om julelækkerier. Vi har surfet en tur blandt madbloggerne og udvalgt nogle søde sager til dig.

Foto: Bloggerne
02. dec. 2014 | Mad | BoligLiv

Popdeprovence.dk

Vi kunne ikke stå for julestemningen på denne smukke krydderkage hos Pop de Provence. På bloggen finder du primært opskrifter på lækre brød, kager og desserter. What’s not to like?

www.popdeprovence.dk


Krydderkage med tyttebærflødeskum

250 g smør (stuetemperatur)
100 g farinsukker
150 g rørsukker
3 store æg (stuetemperatur)
300 g mel
0,5 vaniljestang (eller tilsvarende vaniljepulver)
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
2 dl mælk eller yoghurt

Tyttebærflødeskum:
150-200 g frosne tyttebær ( eller evt. tranebær)
3 spsk. sukker
2 dl piskefløde
__________

1. Pisk smør og sukker godt sammen, til det bliver let og luftigt. Tilføj æggene et ad gangen, mens du pisker.

2. Bland alle de tørre ingredienser, og sigt det ned i blandingen. Vend de tørre ingredienser sammen med smørblandingen, og tilsæt mælken lidt efter lidt.

3. Smør en randform eller springform med smør, og fordel dejen i formen. Bag ved 175 grader i 30-35 minutter. Stik i kagen for at se, om den er færdig. Så snart dejen ikke hænger fast, er kagen klar og kan tages ud. Lad den køle af.

4. Bland tyttebær og sukker, og lad stå et par timer for at tø op. Rør gerne rundt i dem en gang imellem. Når tyttebærrene er optøede, piskes fløden til let skum, og tyttebærrene blandes i. Drys lidt flormelis over kagen, og server den med tyttebærflødeskum.
__________

Fortsætter på næste side...
Louisesmadblog.dk

Bloggen indeholder let tilgængelige opskrifter på alt lige fra perfekte fødselsdagsboller til ravioli med ricotta og spinat. Louise er desuden medbestyrer af den engelsksprogede madblog nordicfoodliving.com

www.louisesmadblog.dk


Marcipan-kugler med lakrids & hvid chokolade (20 stk.)

150 g lakridsmarcipan
100 g hvid chokolade
rålakridspulver
__________

1. Rul lakridsmarcipanen til 20 kugler.

2. Smelt den hvide chokolade (og temperer den også meget gerne!) og overtræk marcipankuglerne med chokoladen. Lad chokoladen stivne, og overtræk dem endnu en gang, så du får et lækkert tykt lag chokolade omkring marcipanen.

3. Drys med rålakridspulver, og lad chokoladen størkne helt, inden de serveres.Twin-food.dk

Bag bloggen står søstrene Laura og Christine, som udover at de begge læser til civilingeniører, også er eminent dygtige til både at lave mad og tage smukke billeder af resultatet. Deres blog er fyldt med opskrifter på let, sund og prisvenlig mad plus masser af syndige desserter.

www.twin-food.dk


Hvid chokoladesnack (ca. 12 stk.)

100 g hvid chokolade
100 g nødder (f.eks. mandler og hasselnødder)
3 fuldkornsdigestive brækket i mindre stykker
___________

1. Smelt chokoladen, enten i mikroovn eller over vandbad.

 2. Kom nødder og kiks i skålen med smeltet chokolade. Vend det hele rundt, indtil alt er dækket af chokolade.

3. Lav små klumper med en ske, og læg dem på et skærebræt. Kom skærebrættet i fryseren i ca. ½ time, indtil chokoladen er stivnet. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. Pynt gerne med lidt hindbærstøv eller frysetørret hindbær for et ‘julet’ udseende.

TIP: Man kan altid tilsætte lidt ekstra til chokoladen, f.eks. skumfiduser eller lidt lakridssmag.Jansmadblog.dk

Både billeder og sprog er knivskarpe på Jans Madblog, som er fyldt med lækre opskrifter på fantastisk hverdagsmad med et tvist og skønne beskrivelser af roadtrips.

www.jansmadblog.dk


‘Stivnet jul’ (Risalamande-pannacotta) (4 pers.)

5-6 blade husblas
¼ liter piskefløde
et par teskefulde sukker
fintrevet appelsinskal
¼ liter risalamande
kirsebærsauce og mandler
__________

1. Læg husblassen i vand i ca. 10 min.

2. Varm fløden op ved meget svag varme sammen med sukkeret.

3. Vrid husblassen, og rør den ud i den varme fløde. Riv lidt appelsinskal i. Tag appelsinhusblasfløden af blusset, og lad den køle lidt ned.

4. Vend blandingen i risalamanden, og fordel i fire små glas. Sæt på køl i 3-4 timer.

5. Hæld kirsebærsauce over lige inden servering, og drys med lidt smuttede, hakkede mandler.
__________

LÆS OGSÅ: De 10 bedste madblogs
LÆS OGSÅ: Et hav af søde sager
LÆS OGSÅ: Små juleeventyr fra norske bloggere