Mortensaften menu udefra: 5 steder du kan bestille mad til mortensaften
Foto: Homemate Flere og flere danskere lader andre om at stege andestegen til mortensaften, og får maden udefra.

Mortensaften menu udefra: 5 steder du kan bestille mad til mortensaften

Hvis du gerne vil invitere familie og venner på andesteg på søndag, men ikke helt orker besværet i køkkenet, så får du her 5 gode bud på en mortensaften-menu ud af huset:

Flere og flere danskere lader andre om at stege andestegen til mortensaften, tilberede risalamanden til jul, og får nytårsmenuen udefra.

Det er stadig vigtigt for mange danskere at holde fast i traditionerne - også selvom det kræver at man må skyde genvej én gang i mellem. Der skal i hvert fald helst dufte af andesteg i hele huset på mortensaften, og hvis der ikke lige at overskud på kontoen til at klargøre anden, koge saucen og skrælle kartofler til en lille hær, så er vi flere og flere, der vælger en nemmere løsning.

Nye tal fra Coop viser nemlig, at færre danskere kaster sig over den hjemmelavede mortensaften-and. Til gengæld er der flere som fylder stuen med duften af friskstegt and ved at få en mortensaften-menu leveret udefra. Det kan de bl.a. mærke hos firmaet Homemate, der sidste år fordoblede antallet af solgte menuer til mortensaften i forhold til året før.

Og det er ikke kun ved denne højtid, at flere og flere foretrækker at slippe for at stå i køkkenet hele dagen og kokkerere – f.eks. har Coop, ifølge informationschef Jens Juul Nielsen, oplevet den samme udvikling ved højtiderne, og har i perioden 2014-2018 ottedoblet deres salg af nytårsmenuer.

Også hos Meyers har de ifølge DR oplevet en stigning – sidste år solgte de cirka 9.000 julemenuer - i 2014 var tallet blot 1.000.

Så hvis du gerne vil invitere familie og venner på andesteg på søndag, men ikke helt orker besværet i køkkenet, så er du altså ikke den eneste. Her hjælper vi dig godt på vej med 5 gode bud på en mortensaften-menu ud af huset:

Mortensaften menu fra Meyers

Mortens-aften-menu-meyers.jpg

Hos Meyers byder de på en mortensaften menu bestående af:
Forret: Koldrøget laks med peberrodsfløde og glaskål og
Hovedret: And, rødkål, bagte æbler med tyttebær, ristede kartofler, brunede kartofler og andeskysauce.
Der er også mulighed for at tilkøbe dessert, som i år er gammeldags æblekage med rasp og flødeskum.
Menuen koster fra kr. 225,- pr. person og skal bestilles senest d. 6 november kl. 23.59 
Leveringsdato: Menuen leveres den 9. november.
Levering koster kr. 50,-
Læs mere om menuen fra Meyers her

Mortensaften menu fra Homemate

Mortens-aften-menu-homemate.jpg

Menuen fra Homemate består af confiterede andelår på en bund af saftige æbler, bagte løg og faste, smagsfulde kartofler. Til menuen hører hjemmesyltet rødkål, med kanel & laurbærblade, samt en frisk grøn salat med mandler. Og selvfølgelig en hjemmelavet og klassisk andesauce lavet på andefond, fløde & ribsgele.

Menuen koster fra kr. 129,- pr. person og kan bestilles 6., 7., 8., 9. eller 10. november.
Du kan hente i en af Homemates mange butikker eller bestille menuen til levering, hvis det skal være ekstra nemt.
Læs mere om menuen fra Homemate her

Mortensaften menu fra Jysk Diner

Mortens-aften-menu-jysk-diner.jpg

Hos Jysk Diner kan du bestille en 3 retter menu til mortensaften bestående af
Forret: Lakseroulade med pikantost anrettet på fad pyntet med kaviar, cherrytomat. Hertil hjemmelavet dressing og brød.
Hovedret: And med hjemmelavet brun sauce, små smørbagte kartofler, ribsgele, rødkålssalat med valnødder.
Dessert: Æblekage med makroner og flødeskum.

Menuen koster kr. 139,- pr. person
Leveringsdato: Menuen leveres den 10. november.
Der er et gebyr på levering alt efter hvor i landet, du bor – menuerne kan også afhentes i enten Århus eller Sorø.
Læs mere om menuen hos Jysk Diner her

Mortensaften menu fra Bilka Mad ud af Huset

Mortens-aften-menu-bilka.jpg

Hos Bilka Mad ud af Huset kan du vælge mellem flere forskellige menuer til mortensaften – f.eks. den klassiske andemenu, der består af and stegt med fyld af æbler og svesker. Hertil hvide og brunede kartofler med andesauce og gammeldags rødkål.
Den klassiske andemenu koster kr. 75,- pr. person
Er du mere en moderne andemenu med confiteret andelår- og bryst med kartofler, brunede kartofler, tranebærkompot, andesauce og rødkålssalat med æbler, kan denne bestilles fra den 8. november til kr. 85,- pr. person.
Læs mere om menuen fra Bilka Mad ud af Huset her

Mortensaftenmenu fra din lokale slagter

mortens-aften-mad-med-mere.jpeg

Hos den landsdækkende slagterkæde Mad med mere kan du også bestille en skøn menu med sprødstegt and og lækkert tilbehør, som blot skal en tur i ovnen og varmes godt igennem inden servering. Menuen består af

Hovedret: Sprødstegt and med rødkål, hvide og brunede aspargeskartofler samt en kraftig andesauce.
Dessert: Risalamande med kirsebær.
Menuen koster fra kr. 139,- pr. person og skal du have desserten med koster den fra kr. 169,- Husk at forudbestille – find din nærmeste butik her

Hvis du selv vil lave mad til mortensaften, så finder du alle vores allerbedste opskrifter på mortensaften-anden her

Se, hvad vi ellers skriver om: Mortensaften og Guide