Mortensaften menu udefra: 5 steder du kan bestille mad til mortensaften
Foto: Homemate Flere og flere danskere lader andre om at stege andestegen til mortensaften, og får maden udefra.

11 gode steder du kan bestille mad til mortensaften

Hvis du gerne vil spise andesteg mortensaften, men ikke helt orker besværet i køkkenet, så får du her 5 gode bud på en mortensaften-menu ud af huset:

Artiklen er opdateret 27. oktober 2020

Flere og flere danskere lader andre om at stege andestegen til mortensaften, tilberede risalamanden til jul, og får nytårsmenuen udefra.

Det er stadig vigtigt for mange danskere at holde fast i traditionerne - også selvom det kræver at man må skyde genvej én gang i mellem. Der skal i hvert fald helst dufte af andesteg i hele huset på mortensaften, og hvis der ikke lige at overskud på kontoen til at klargøre anden, koge saucen og skrælle kartofler til en lille hær, så er vi flere og flere, der vælger en nemmere løsning.

Tal fra Coop viser nemlig, at færre danskere kaster sig over den hjemmelavede mortensaften-and. Til gengæld er der flere som fylder stuen med duften af friskstegt and ved at få en mortensaften-menu leveret udefra. Det kan de bl.a. mærke hos firmaet Homemate, der sidste år fordoblede antallet af solgte menuer til mortensaften i forhold til året før.

Og det er ikke kun ved denne højtid, at flere og flere foretrækker at slippe for at stå i køkkenet hele dagen og kokkerere – f.eks. har Coop, ifølge informationschef Jens Juul Nielsen, oplevet den samme udvikling ved højtiderne, og har i perioden 2014-2018 ottedoblet deres salg af nytårsmenuer.

Også hos Meyers har de ifølge DR oplevet en stigning – sidste år solgte de cirka 9.000 julemenuer - i 2014 var tallet blot 1.000.

Så hvis du gerne vil invitere familie og venner på andesteg på søndag, men ikke helt orker besværet i køkkenet, så er du altså ikke den eneste. Her hjælper vi dig godt på vej med 5 gode bud på en mortensaften-menu ud af huset:

Mortensaften menu fra Meyers

mortens-aften-mad-med-mere.jpeg

Hos Meyers byder de på en mortensaften menu bestående af:
Forret: Røget laks med rødbeder, cremet rygeost med peberrod og bronzefennikel 
Hovedret: And, rødkål, bagte æbler med tyttebær, ristede kartofler, brunede kartofler og andeskysauce
Dessert: Lys chokoladebrownie med karamel, kompot af bær med vanilje og creme anglaise

Du kan vælge imellem 2 retter (hovedret og dessert) for 195,- eller 3 retter (forret, hovedret og dessert) for 260,-
Menuen leveres den 10. november i hele landet ml. kl. 7-16.
Du behøver ikke at være hjemme, da menuen leveres i termokasse. 
Bestil senest d. 8. november kl. 18:00. 

Læs mere om menuen fra Meyers her

Mortensaften menu fra Homemate

mortens-aften-homemate.jpg

Menuen fra Homemate består af et saftigt confiteret andelår lagt godt til rette på en bund af søde æbler, bagte løg og faste, smagsfulde kartofler. På toppen afrunder de friske grønne krydderurter timian og lauerbærblade, retten på fineste vis, og som kronen på værket ligger der en hjemmelavet og klassisk andesauce lavet på andefond, fløde og ribsgele i bunden.

Anden komplementeres af en frisk waldorfsalat, lavet på traditionel vis med grønne vindruer, sprød bladselleri, grønkål, knoldselleri og valnødder. Det grønne gods blandes op med en frisk cremefraiche.

Menuen koster fra kr. 135- pr. person og kan bestilles fra nu af og frem til 10. november
Du kan hente i en af Homemates mange butikker eller bestille menuen til levering, hvis det skal være ekstra nemt.
Læs mere om menuen fra Homemate her

Mortensaften menu fra Jysk Diner

Mortens-aften-menu-jysk-diner.jpg

Hos Jysk Diner kan du bestille en 3 retter menu til mortensaften bestående af
Forret: Lakseroulade med pikantost anrettet på fad pyntet med kaviar, cherrytomat. Hertil hjemmelavet dressing og brød.
Hovedret: And med hjemmelavet brun sauce, små smørbagte kartofler, ribsgele, rødkålssalat med valnødder.
Dessert: Æblekage med makroner og flødeskum.

Menuen koster kr. 149,- pr. person
Leveringsdato: Menuen leveres den 10. november.
Læs mere om menuen hos Jysk Diner her

Mortensaften menu fra Bilka Mad ud af Huset

Mortens-aften-menu-bilka.jpg

Hos Bilka Mad ud af Huset kan du vælge mellem flere forskellige menuer til mortensaften – f.eks. den klassiske andemenu, der består af and stegt med fyld af æbler og svesker. Hertil hvide og brunede kartofler med andesauce og gammeldags rødkål.
Den klassiske andemenu koster kr. 75,- pr. person
Leveringstiden er to dage, og du kan afhente menuerne fra den 7. til og med den 10. november..
Læs mere om menuen fra Bilka Mad ud af Huset her

Du kan også bestille din mortensaftenmenu hos:

Hvis du selv vil lave mad til mortensaften, så finder du alle vores allerbedste opskrifter på mortensaften-anden her

Se, hvad vi ellers skriver om: Mortensaften og Guide