Nemme vegetariske sommerretter til hverdag

Nemme vegetariske sommerretter til hverdag

Sommeren er endelig over os - så det er bare med at nyde godt af sæsonens sommerretter, så længe det varer. Her får du to skønne retter, som du nemt kan lave til hverdag.

En god sommerret er nem og hurtig at lave til hverdag - og så er det en fordel, hvis den også nemt kan tages med ud på terrassen eller på altanen. Det er nemlig ekstra skønt at nyde maden udenfor, særligt på hverdagene, hvor mange måske ikke har haft mulighed for at nyde vejret før aftensmåltidet.

Her får du to af Urtekrams lækre vegetariske sommerretter, som både giver dig mulighed for at nyde godt af nogle af sæsonens råvarer, og som får det bedste ud af dem med de helt rigtige krydderier. 

Veggie Wraps med spinat

Urtekrams lækre Veggie wraps er både er gode til frokost og til aftensmad. Og så er de lige til at tage under armen og nyde udendørs.

Det skal du bruge:

Dej:

6 æg
4,5 dl. havregryn
3 håndfulde spinat
1 bdt. persille, basilikum eller purløg
1,5 dl vand
3 spsk. Urtekram olivenolie og lidt til stegning
Smag til med salt og peber

Fyld:

Urtekram grøn pesto 
Urtekram rød quinoa 
Frisk basilikum
Fintsnittet rødkål 
Avocado
Friskbælgede ærter
Mix cherrytomater
Hummus

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienser til dejen i en blender og blend til en ensartet masse
  2. Opvarm en pande med lidt Urtekram olivenolie på 
  3. Kom ca. 1,5 dl. dej på panden, og steg dine wraps sprøde på hver side
  4. Lad wrapsene køle af, inden du fylder dem med grøntsager, quinoa og hummus

Og voilá! Så er dine lækre sommerwraps klar - lige til at spise! 

Det skal være nemt at spise vegetarisk!

Siden 1972 har Urtekram drevet den økologiske bevægelse i Danmark og været en af de første til at introducere økologi til de danske forbrugere. Urtekram vil gerne gøre det nemmere for dig at skrue ned for kødet og op for grøntsager, plantebaseret protein og nogle af alle de andre lækkerier, der hører det vegetariske køkken til.

Urtekrams ekstra jomfruolivenolie og store udvalg af smagfulde krydderier er med til at gøre maden perfekt afstemt og velegnet til både hverdag og fest.

Læs mere om Urtekram, og se alle deres produkter her

Har du lyst til lidt tilbehør til dine veggie wraps, kan du lave Urtekrams lækre grønne fritter, som både er perfekte som tilbehør, men som også fungerer rigtig godt som en god eftermiddagssnack. 

Grøntsagsfritter med krydderurtemayo

Tekstbillede_614.png

Det skal du bruge:

2 store søde kartofler
1 lille knoldselleri
2 gulerødder
Urtekram olivenolie
1-2 tsk. Urtekram spidskommen
1-2 tsk. Urtekram hvidløgsgranulat
Fint havsalt
1-2 tsk. Urtekram tørret timian
2-3 spsk. sesam
½ broccoli
1 spsk. Urtekram grillkrydderi

Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Skræl søde kartofler, selleri og gulerødder, og skær dem i ensartede bjælker. Dryp lidt olivenolie på de søde kartofler sammen med knust spidskommen, hvidløgsgranulat og lidt salt. Gnid olie og krydderier godt ind, læg dem på en bageplade med bagepapir på, og sørg for, at der er plads imellem dem.

Fordel lidt olie, salt, friskkværnet sort peber, timian og sesamfrø på selleri og gulerodsbjælker. Læg dem på en bageplade med papir på, ligesom de søde kartofler. 

Krydderurtemayo 

1 lille håndfuld rucola, skyllet og tørret
4-6 spsk. mayonnaise
2 spsk. purløg
1 lille fed hvidløg
Evt. citronsaft eller Urtekram æblecidereddike

Skyl og slyng rucola. Hak det helt fint, og bland med mayonnaise. Tilsæt finthakket purløg og knust hvidløg. Smag evt. til med lidt salt og en smule citronsaft eller æblecidereddike.

Ekstra tip: I denne opskrift er der brugt mange forskellige slags grøntsager, men du kan sagtens bare lave den slags grønne fritter, som du allerbedst kan lide.

Mums! Så er der lækkert tilbehør eller en god sommersnack. 

Vil du have inspiration til andre lækre sommerretter? Urtekram har masser af lækre plantebaserede sommerretter - de er alle nemme at lave i hverdagen og samtidig smagfulde og super lækre. Find fx opskriften på en jordbærsalat med belugalinser og lakridspulver eller en vegetarisk paella. Udforsk alle Urtekrams vegetariske opskrifter her.