Den store bagedyst vender tilbage: Én ting er helt nyt i denne sæson
Foto: Bjarne Bergius Hermansen De ti nye deltagere står klar til en ny sæson af 'Den Store Bagedyst'.

Den store bagedyst vender tilbage: Én ting er helt nyt i denne sæson

Når den nye sæson af Den Store Bagedyst har premiere, er alt ikke helt som det plejer. For DR har ændret sendedagen for det populære kageprogram.

”Klar, parat, bag”.

Snart kan vi igen høre Timm Vladimir sige de efterhånden berømte ord, når DRs kæmpesucces, Den Store Bagedyst, vender tilbage på skærmen med ti helt nye deltagere.

Læs også: Lækre konditorkager: Sådan laver du dem selv

I denne sæson er det dog ikke kun deltagerne, der er nye. For i år skal du ikke længere sidde klar foran skærmen om onsdagen, men derimod vente til lørdag, som er programmets nye sendedag. DR har nemlig taget en beslutning om at rykke programtidspunktet, så mange flere får mulighed for at følge med.

- Vores ambition er, at endnu flere skal have mulighed for at følge med. Derfor forsøger vi os med at flytte programmet til lørdag, og det kan ligeledes give inspiration til, at man bager sammen i køkkenet om søndagen, fortæller DR1’s kanalchef Pil Gundelach Brandstrup i en pressemeddelelse.

Læs også: Den Store Bagedyst: 25 mesterværker og sjove kagekiks, vi aldrig glemmer

LGBT og gymnasieelever er blandt deltagerne

Den første lørdag, hvor du kan se frem til løbende mundvand og rumlende mave er allerede den 29. september. Her vil vi blive introduceret for deltagere, der spænder bredt i både alder, geografi og interesser.

Blandt andet kommer vi til at møde Emil, der er programmets yngste deltager nogensinde. Han er 16 år, går i gymnasiet og har ventet på at blive gammel nok til at deltage i DR’s populære kageprogram. I den anden ende af spektret er 48-årige Peter fra Fredericia, som ikke havde planer om at deltage i programmet, før hans datter tilmeldte ham.

- Seerne kan glæde sig til at møde ti nye dygtige og passionerede deltagere, som hver især har noget specielt at byde på. Der bliver rig mulighed for at finde én man kan holde med og holde af, forklarer redaktøren på ’Den store bagedyst’, Søren Olsen.

Blandt de andre bagetalenter løfter DR allerede nu sløret for, er også Elissa, der som halvtuneser drager inspiration fra både Danmark og Tunesien i sit bagværk, og 20-årige Albert, som både er passioneret omkring bagværk og sit arbejde i LGBT Danmark.

Læs også: Rosa fra Bagedysten: "Han  døde ti minutter efter, at vi kom til sygehuset"

Der bliver også plads til et gensyn med kendte ansigter. Igen i år skal sidste års dommerduo, Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, nemlig bruge deres skarpe blik og nøjagtige smagsløg til at bedømme deltagernes bagværk. De har, ifølge Markus Grigo, forberedt en sæson fyldt med overraskelser og svære udfordringer.

- Jeg forventer en sæson med solid underholdning for familier og kageentusiaster. Mit håb er, at programmet kommer til at tryllebinde og overraske, og samtidig får seerne til at både grine og græde, sige han.

Første afsnit af Den Store Bagedyst har premiere på DR1 lørdag d. 29. september klokken 20.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Serier, Bagning og Den Store Bagedyst