hjemmelavet smørbar
SPONSORERET indhold

Ny skøn trend: Lav dit eget smørbar

I Danmark elsker vi at eksperimentere med hjemmelavet mad af både stort og småt. Især på bagefronten er der tryk på, når vi bager boller, kager og brød som aldrig før. Men ét er det vi bager, noget andet er det, vi kommer ovenpå det nybagte brød. Har du f.eks. overvejet at lave din helt egen smørbar?

Af: Hanne Bang Foto: Getty Images
26. nov. 2018 | Mad | ALT.dk

Det havde vi bestemt ikke, men efter at have set madblogger og kogebogsforfatter Julie Bruuns nemme og lækre løsning, er vi på. Læs med her og se hvordan, man hurtigt kan skabe din helt unikke smag ved at røre din egen smørbar.

Vi eksperimenterer som aldrig før i køkkenet med at lave vores mad helt fra bunden, så hvorfor ikke starte i det små med at røre en smørbar, der passer til enhver lejlighed? For klassikeren, vi kender fra fødselsdagsboller og fingermadder, kan varieres i et utal af smagsnuancer.

”Hvis jeg fx bager lækkert brød til brunch, kan jeg komplementere det hele ved at røre rosmarin og salt i min smørbar, og hvis jeg så får gæster til kaffe, er det også hurtigt at lave den med chokoladestykker i stedet,” fortæller Julie Bruun, der fremhæver, at en smørbar er en god måde at sætte en ramme om retterne:

“Jeg elsker de muligheder, det giver for at skabe en helt unik smagsoplevelse på ingen tid.” Naturligt, tak!

Ikke nok med, at vi de senere år er begyndt at bruge mere tid i køkkenet, så er vi også blevet mere opmærksomme på, hvad vi putter i munden.

Her er det oplagt med en smørbar som smagsforstærker, da den kun består af de bedste af naturens råvarer.

”Mad for mig skal både være sundt og smage lækkert, så naturlige ingredienser er en fast del af min madlavning. Ved at røre min egen smørbar, er jeg sikker på, at jeg kun serverer det bedste, naturen har at byde på for min familie og venner.” fortæller Julie Bruun.

For kogebogsforfatter og madbloggeren er det perfekte mad noget, som er forholdsvis sundt, ekstremt velsmagende og let at lave. Få Julies favorit-smørbar her:

Opskrift smørbar – med chokoladestykker
• 1/2 liter piskefløde
• 1/2 dl kærnemælk
• lidt salt (1/2 tsk. ca.)
• 1/4 dl rapsolie
• 75-100 g mørk chokolade, alt efter hvor meget man ønsker

Sådan laver du din egen hjemmelavede smørbar:
1. Kom fløde og kærnemælk i en røremaskine og rør det sammen. Først bliver det til en flødeskum, og så fortsætter man blot.

2. På et tidspunkt begynder det at blive til smør, og væsken skilles fra og lægger sig i bunden af skålen.

3. Hæld nu væsken fra og pres også smørret fri fra væsken.

4. Kom skålen tilbage i røremaskinen og hæld salt og olie ved - rør igen til det har samlet sig.

5. Hak chokoladen og kom det i blandingen, rør det sammen og stil på køl. 

 

Vidste du… At når du køber et smørbar-produkt fra Arla, så består det kun af naturlige råvarer?
“Det er vigtigt for os, at vores kunder ved, at når de køber et Arla-produkt, så får de både noget, der er lavet af det bedste, naturen har at byde på og som samtidig bare smager godt. Derfor tilsætter vi kun én olie - rapsolie - i vores smørbare blandingsprodukter, så vi holder produktet helt naturligt”, fortæller Jakob Pedersen, der har været mejerist i Arla igennem 30 år og har fulgt danskernes madvaner på tæt hold.

Anbefalet til dig