Opskrifter med hyldeblomst
Foto: Line Thit Klein

Mad med hyldeblomst

Få kokkens yndlingsopskrifter med hyldeblomst

Den blomstrer så kort tid – den fine, hvide hyldeblomst, så det gælder om at samle skærmene i en stor kurv og købe nok af flasker til saft. Her får du kokken Pernille Skjødts yndlingsopskrifter med hyldeblomst til saft, drinks, salater og dessert.

Salat med grillede ferskner, hyldeblomst, ærter, mandler og feta

Salaten er et skønt tilbehør til sommerens grillretter – god til både grillet kylling og fisk. Tip! Lav eventuelt din egen hyldeblomst-eddike ved at fylde et glas med hyldeblomster og hælde eddike på, så det dækker. Lad det trække 4 uger. Jeg opbevarer min eddike i køleskabet med hyldeblomsterne i – så bruger jeg lidt af de syrlige hyldeblomster som drys på f.eks. salater. Få opskriften her.


PRØV OGSÅ: 5 lækre is-desserter


Hyldeblomstsaft, iste med hyldeblomst og hyldeblomstmargarita

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft slår altid den købte. Så lav rigeligt. Lav også din egen forfriskende og sommerlig te. Eller lav din egen drink med smag af hyldeblomst. Få opskriften her.


Ceviche med lime, hyldeblomst og spidskål

Råmarineret fisk, ceviche, er en super sommerspise. Enten som forret eller let frokost.
Få opskriften her.Jordbær-hyldeblomst-marmelade med french toast

Skøn og sommerlig morgenmad med hjemmelavet jordbær-hyldeblomst-marmelade. TIP! Normalt tilsættes der ikke honning på panden til klassiske french toasts, men det giver en lækker gylden og karamelliseret overflade, som er skøn. Det gør dem lidt dessertagtige. Få opskriften her.


Eton mess med jordbær og hyldeblomst

En nem sommerdessert som smager sprødt og sødt. Du kan også lave den med makroner. Så bliver smagen i retning af en god jordbærtrifli. Få opskriften her.


PRØV OGSÅ: 13 du skal følge på Instagram, hvis du elsker kage

PRØV OGSÅ: Anne Bechs søde opskrifter på den sunde måde

PRØV OGSÅ: Det lækreste hjemmebag fra Hahnemanns køkken

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomst