Pandekager med citron og kardemomme fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Pandekager med citron og kardemomme

Bag en stak bløde og søde pandekager med en frisk smag af citron.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
07. mar. 2016 | Mad | Hjemmet

Min søn er stadig stor fan af Rasmus Klump og ikke mindst hans pandekager. Heldigvis har vi et årskort til Tivoli, så han får jævnligt lov til at lege i Rasmus Klump-land, og nogle gange slutter vi turen af med én af de store, bløde pandekager med marmelade.

Prøv også min opskrift på Bountybarer med appelsin TRYK HER

Det er hurtigt selv at piske en pandekagedej sammen, så jeg har ofte en skål dej stående i køleskabet. Så er der lidt til lækkersulten, morgenmaden eller en af de små legekammerater, der ofte kommer forbi.

Ca. 12 stk.

Arbejdstid: 20 min.

Bagetid: 2 min. på hver side (pr. stk.)

200 g mel

5 dl sødmælk

3 æg

¼ tsk. salt

1 spsk. olie

½ tsk. kardemomme

½ stang vanilje

1 tsk. rørsukker

½ citron (øko) 

ca. 50 g smør (til stegning) 

Tilbehør:

marmelade og evt. sukker

 

1. Rør mel med halvdelen af mælken til ensartet konsistens. Tilsæt resten af mælken sammen med æg, salt, olie og kardemomme.

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret. Kom vaniljesukkeret i dejen.

3. Riv citronskallen fint, og kom den i dejen sammen med citronsaft. Pisk dejen godt sammen.

4. Sæt dejen på køl i en ½ times tid.

5. Varm 1 pande eller 2 op med en lille klat smør, og steg pandekagerne (ca. ½ dl pr. stk.) heri i et par min. på hver side.

6. Servér pandekagerne med marmelade og evt. sukker.

 

Tip: Er der klumper i dejen, kan du give den en tur i blenderen.