Pasta
SPONSORERET indhold

Pastaekspert: "Død over dørslaget!"

Som restauratør på en italiensk restaurant ved David Oliver Fischer et og andet om pasta. For eksempel korser han sig, hver gang nogen hælder nykogt pasta i et dørslag. Og så har han altid champagne på køl.

Af: Louise Gade Sig Foto: Andreas Wiking
06. apr. 2013 | Mad | ALT for damerne

Hvad og hvor spiste du i aftes?
– Jeg spiste på den restaurant, jeg er udlært fra: Le Saint Jacques. Der fik jeg verdens bedste koldrøgede laks, torsk og en lækker risdessert. Jeg laver ikke så meget mad derhjemme, for når jeg endelig har fri, går jeg ud og spiser.

Hvad er det mærkeligste, du har spist?
– Det må være fårehjerne. Jeg har fået det i både Italien i en paneret og friturestegt udgave og i Israel, hvor fårehjernen var pocheret. "Det skal da smages," tænkte jeg, og det mindede meget om brisler. Faktisk spiser jeg stort set alt.

LÆS OGSÅ: Sunde retter med torsk

Hvilken restaurant er din favorit?
– Det kommer an på humøret. Skulle jeg invitere min kæreste ud på en spontan og hyggelig middag, ville jeg vælge Davids Bistro på Århusgade. David er en dygtig kok og en kærlig vært. Når man sidder i restauranten, føles det som at sidde i Paris.

Hvad har du altid i køleskabet?
– Champagne! Det skal man bare have, for man ved aldrig, hvornår der skal festes. Da min søster fødte for en uge siden, gav vi hende en flaske direkte fra køl.

Hvilken spiselig ting ville du gerne have opfundet?
– En eller anden form for ost – ost kan både bruges som forret, hovedret og dessert, og det kan spises selvstændigt. Det er noget pjat, når folk siger, at de ikke kan lidt ost, for det kan jo sagtens skjules i maden. Den allerbedste allroundost er parmesan.

LÆS OGSÅ: Guide: Kvinde kend din vin

Hvad er den største dødssynd i et køkken?
– At bruge et dørslag, når man har kogt pasta. Død over dørslaget! Når man koger pasta, kommer der en masse smag og stivelse ud i vandet, så du skal tage pastaen op 1-1 ½ minut inden, det er færdigt, tage det direkte over i saucen og lade det koge færdigt der. Så flyder det sidste stivelse fra pastaen ud i saucen og jævner den. Bliver retten for tør, kan du altid hælde lidt af pastaens kogevand i.

Hvad er din livret?
– Det kommer an på humøret – men noget så simpelt som grillet fisk, en citron og grøn salat er altid et hit hos mig.

Find Davids lækre opskrifter her:
Tiramisu
Acqua pazze
Baccala
Mozzarela proscioutto
Vitello Tonato
Cacio e pepe