RAW
SPONSORERET indhold

RAW FOOD - mad med masser af liv

Raw food er mad fyldt med vitaminer, mineraler og proteiner – og så er det grøn mad af den sundeste slags. Raw Food-coach Vibeke Amdisen serverer her lækre retter fra sin nye kogebog, hvor hun bl.a. byder på skønne salater og asiatiske rispapirruller.

Af:: Vibeke Amdisen Foto: Bjarke MacCarthy
01. jan. 2014 | Mad | Fit living

KLAR BESKED OM RAW FOOD:

Raw food er mad, der udelukkende består af uforarbejdede, hele, rå, økologiske fødevarer. Det er ren vegansk kost, hvor råvarer som nødder, kerner, frø, olier, spirer, frugt og grønt er „godkendte” ingredienser, og kød og andre animalske fødevarer ikke indgår i kosten. For at bevare det størst mulige indhold af enzymer, vitaminer og andre vigtige næringsstoffer i råvarerne må maden ikke opvarmes til mere end max. 42 grader. Det betyder, at du ikke må bage, stege, koge eller grille din mad. 

Rødbedesalat med myntedressing


Tomatsuppe


Sweet & Sour Salat


Vietnamesiske rispapirruller


Knasende koriandersalat


OM BOGEN. Raw Food er populært både herhjemme og i udlandet, og har du fået lyst til at booste din sundhed via kosten, er der masser af inspiration at hente i ernæringsterapeut Vibeke Amdisens nye bog: „Glød & glæde med Raw Food”. Den indeholder en grundig introduktion til Raw Food-livsstilen krydret med personlige historier, masser af tips og teknikker samt en kostplan med tilhørende basis-ingrediensliste, som gør det nemt for dig at komme i gang med det samme − i dit helt eget tempo. Oveni får du en række farverige og meget lækre opskrifter. Glød & glæde med Raw Food, Forlaget Saxo, 300 sider, 299 kr.

5 GODE GRUNDE TIL AT OVERVEJE RAW FOOD:
✓ Det er sundt, økologisk og nemt at tilberede.
✓ Du opnår større fysisk velvære og får mere energi.
✓ Det virker udrensende på kroppen.
✓ En god måde at slanke sig på.
✓ Du spiser miljøvenligt og nedsætter CO2-udledningen, da det ikke indeholder kød.