Ris med Uncle Bens

Ris med Uncle Bens

Ris eller Pasta?

Det ville vi gerne have vidst noget før!

Der er mange gode grunde til at komme ris på menuen i ugens løb: De er nemme at lave, smager godt og fungerer glimrende til et hav af forskellige retter, som både børn og voksne kan lide. Og i modsætning til pasta er Ris glutenfrit! Ris kan derfor være en alle tiders erstatning for pasta i fx. salater, hvis du som mange andre danskere vil skrue ned for de glutenholdige produkter.

Savner du inspiration til nye måder at spise dine ris på, så læs med her, hvor vi guider dig til en sund, velsmagende og yderst mættende opskrift. Opskriften indeholder blandt andet Uncle Ben’s® boil-in-a-bag kvalitetsris, der gør det endnu nemmere at servere ris til aftensmaden. Udover den høje kvalitet og nøje udvalgte rissorter, der sikrer et perfekt resultat hver gang, er Uncle Ben’s ris nemlig spiseklare på bare 10 minutter. Har du desuden problemer med ris, der brænder på, er Unlce Ben’s kogeposer geniale, fordi du ikke behøver måle vand op.

Sådan laver du

Ris og quinoa salat med granatæble, avokado og lime

Dét skal du bruge til 4 personer:
250 gram ris – fx. Uncle Ben´s Fuldkornsris & Quinoa
2 gulerødder
1 stor avokado
1 granatæble
1 peberfrugt
1 bundt persille
1 lille dåse majs
100 g optøede ærter
2 spsk olivenolie
1 lime
Salt & peber

Kog Uncle Ben’s® ris som angivet på pakken. Lad risene afkøle til stuetemperatur. De er lækrest lidt lune, men resterne i køleskabet fra i går kan også bruges! Skræl gulerødderne og skær gulerødder, avokado og peberfrugt i mindre tern. Hak persillen. Fjern kernerne fra granatæblet eller køb dem i bæger. Lav dressing af 2 spsk olivenolie og saften fra en lime. Krydr evt med lidt salt. Vend de let afkølede ris (1,5-2 poser) med alle de øvrige ingredienser samt dressingen. Servér med stegt kylling eller fisk.

Uncle Bens
Uncle Ben’s® kvalitetsris findes i mange lækre varianter – Jasmin, Langkornet, Basmati og Fuldkorn. Uncle Ben’s® er verdens mest sælgende rismærke og også vores svenske, norske og finske naboer har i snart 50 år kendt til Uncle Ben’s® kvalitetsris, som i kraft af nøje udvalgte rissorter og 215 kvalitetstjek sikrer dig - Perfekt ris hver gang!

Fakta om gluten 
Gluten er et protein, der findes i byg, rug og hvede. I Danmark rammes omkring én procent af befolkningen af cøliaki eller glutenintolerance. Derudover er en del af befolkningen glutensensitive, hvilket vil sige, at de blandt andet føler ubehag og oppustethed ved indtagelse af glutenholdige produkter. Glutensensitivitet er dog ikke en diagnose, og det vides ikke præcis hvor mange, der lider af dette. 

Kilde: Sundhedsstyrelsens Cøliaki.

Se, hvad vi ellers skriver om: Uncle Ben's