6 gode tip: Sådan holder du dine knive skarpe
Der findes ikke noget mere irriterende end en sløv kniv, men du kan faktisk sagtens selv holde dine knive skarpe i lang tid, hvis du følger disse enkle råd:
1. Vask dine skarpe knive op i hånden
Put ikke dine dyre, skarpe knive i opvaskemaskinen, da dens salte og andre kemiske stoffer slider på knivbladets stål og den skarpe knivsæg. De bliver hurtigt sløve og slidte. Vask knivene i hånden med varmt vand og opvaskemiddel, og tør dem grundigt af bageer, så du undgår pletter.
2. Brug ikke dine skarpe knive til at skære i hårde ting
Nødder, plastic, frostvarer, ben og andre hårde produkter er ikke gode for dine skarpe knive, selvom de kan skære i dem. Det kan nemlig slå små flige af kniven.
3. Brug flere forskellig knive
De fleste har en favoritkniv, men gør dig selv den tjeneste at veksle mellem flere forskellige knive, for det slider selvsagt mere på favoritten, hvis det altid er den, som er i brug.
LÆS OGSÅ: Hold det skarpt: Her er alt du har brug for at vide om køkkenknive
4. Tab ikke dine knive på gulvet
Pas på med at komme til at tabe knivene på gulvet, da det hårde stål kan risikere at knække.
5. Opbevar dine knive korrekt
Dine skarpe yndlingsknive har ikke godt af at ligge og rode rundt sammen i en køkkenskuffe, da de hurtigt kan blive sløve af at ’skurre’ mod hinanden. Opbevar helst knivene i en knivblok eller på en magnetskinne.
6. Slib dine skarpe knive jævnligt
Det er en god ide at slibe dine knive, hvis de skal blive ved at være skarpe. Jo hårdere stål, kniven er lavet af, jo sjældnere behøver du at slibe den. Du kan købe slibesten eller strygestål hos en isenkræmmer eller byggemarked og selv slibe, men du kan også indlevere kniven hos en isenkræmmer eller specialist som danskknivslibning.dk og lade dem gøre det for dig.
Kilder: Forbrugerrådet Tænk, scanpan.dk m.fl.