SKØNNE SNURRER - søde og salte
Lemoncurd-snurrer med blåbær.

SKØNNE SNURRER - søde og salte

Snurrer kan både være søde og salte, og du kan sagtens eksperimentere med fyldet,så der både er til mellemmåltidet, og når lækkersulten melder sig. Bag dine snurrer med økologisk dansk stenformalet hvedemel fra Valsemøllen. Så får du et velsmagende resultat med lidt mere fuldkorn uden at gå på kompromis med den gode smag.

Kæmpe snurre med feta, æble og valnød

Fyld din snurre med lækkert fyld fra det salte køkken, og server den som et mellemmåltid eller til suppe og tapas. Form som en kæmpe snurre, og bag den i form som et brød, du kan skære eller brække af.614_Brød-topview.jpg

1 BRØD
DEJ
15 g gær
3 dl vand
400 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
2 tsk salt
2 spsk olivenolie

FYLD
1 æble
75 g feta
75 g flødeost
50 g valnødder

Dej:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt mel lidt ad gangen. 
  3. Tilsæt salt og olie.
  4. Når dejen er lind, æltes den godt igennem på bordet eller i en røremaskine. Dejen vil være fugtig, men under hævning optager melet væsken. Tilsæt evt. lidt ekstra mel under udrulningen.
  5. Lad dejen hæve mindst 1 time på køkkenbordet eller til dagen efter i køleskabet.

Fyld:

  1. Del æblet, fjern kernehuset og riv æblet.
  2. Bland æble, feta, flødeost og valnødder.

Snurre:

  1. Rul dejen tyndt ud i en firkant på ca. 30 x 30 cm.
  2. Smør forsigtigt fyldet på.
  3. Rul dejen til en 30 cm lang roulade.
  4. Del dejen i to på langs, og flet de to dele.
  5. Læg snurren i en rugbrødsform.
  6. Bag ved 200 grader i 30 minutter.

Drømmer du om små snurrer frem for en stor, så følg fremgangsmåden på modsatte side. Vær opmærksom på at denne dej dog er mere levende at arbejde med.

TIP
Vil du lave en mere krydret udgave, kan du tilføje krydderurter til ostemassen og skifte feta ud med gedeost.614_Brød_vinkel_1.jpg

Lemoncurd-snurrer med blåbær

Tag dine snurrer til nye højder med en lille smule grovere dej og et både sødt og syrligt fyld af blåbær og lemoncurd.614_snurre_2.jpg

CA. 10 STK.
DEJ
2 dl mælk
50 g gær
150 g smeltet smør
600 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk revet citronskal
2 store æg

FYLD
2 dl lemoncurd
200 g blåbær
DESUDEN
2 spsk sukker
evt. æg og sukker til pensling

Dej:

  1. Lun mælken, og opløs gæren heri.
  2. Bland de øvrige ingredienser i, og ælt det godt igennem til en dej.
  3. Lad dejen hæve tildækket 1-2 timer på køkkenbordet.

Fyld:

  1. Mos lemondcurd og blåbær let sammen i en lille skål, og lad det stå.
  2. Snurre: Ælt dejen igennem igen.
  3. Rul dejen ud til en rektangel på 40 x 60 cm, og smør lemoncurd-blandingen på.
  4. Drys med sukker.
  5. Fold dejen på den lange led og herefter på den korte led.
  6. Rul en ekstra gang med kagerullen, og skær dejen ud i strimler på 3 cm bredde.
  7. Sno strimlen rundt om sig selv, rul sammen til en snegl.
  8. Pensl evt. med æg og drys med sukker.
  9. Lad snurrene hæve 30 minutter på køkkenbordet, inden de bages ca. 12 minutter ved 220 grader.

TIP
Du kan udskifte blåbær med andre bær og lemoncurd med nutella eller peanutbutter.

ØKO STENFORMALET HVEDEMEL

Valsemøllens nye ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel er med 20% fuldkorn og nænsomt malet på stenkværn. Det giver lidt mere struktur og farve – og endnu mere god smag – til dit bagværk.

Samtidig får du samme gode bageevne, som du kender fra klassisk hvedemel.Fakta_3D-pose_KO-Stenformalet-Hvedemel-1,7-kg.png

Om Valsemøllen

Hos Valsemøllen går vi aldrig på kompromis med bageglæden, og vi ved, hvad der skal til for at få hverdagen til at smage endnu bedre. Vores råvarer er nøje udvalgt for at give dig den bedste bageoplevelse, og med Valsemøllen kan du derfor altid være sikker på, at du bager med bageblandinger af allerhøjeste kvalitet.

Dansk håndværk siden 1899
Valsemøllen har siden 1899 været bannerfører for den gode smag og de stolte mølletraditioner. Hver dag skaber vi spændende produkter af gode råvarer på vores egne møller i Danmark.

Når du elsker at bage, vil du også elske at følge os online. Få viden, bliv inspireret og del din bageglæde med os @valsemollen.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning og Snurrer