Skønne suppebrød
Boblebrød og Brødsticks

Skønne suppebrød

Én brødblanding kan hurtigt blive til flere forskellige slags brød, hvis du tænker kreativt. Her har vi brugt brødblandingen til proteinbolledej til at lave forskellige lækre brød til suppen.

Boblebrød

Proteinboller indeholder godt med protein og masser af fuldkorn, der giver god smag og en saftig krumme.

Når du bager dine boller tæt ved siden af hinanden i en form, vokser de sammen til et dejligt saftigt brød, som det er nemt at brække af.protien-bobbel-brod_1_614x419.jpg1 BRØD/16 STK.
25 g gær
3,75 dl vand, lunkent
1 pakke Valsemøllen økologiske proteinboller
½ dl olie
2 spsk chiafrø
2 spsk hampefrø
2 spsk sesamfrø
2 spsk solsikkefrø
2 spsk krydderurter, friskhakkede
1 tsk paprika

  1. Opløs gæren i vandet. Hæld brødblandingen i, og ælt dejen godt igennem, min. 5 minutter, enten med en grydeske eller på en røremaskine ved mellemste hastighed.
  2. Del dejen i 16 stykker, og form dem til boller. Dejen er våd, så brug evt. to skeer.
  3. Rul eller pensl hver bolle med olie, og rul dem derefter i en af de seks toppings. Du skal ende med ca. lige mange boller med hver slags topping.
  4. Smør en firkantet form (ca. 18 x 18 cm) med lidt olie, og læg bollerne i, så de forskellige typer topping er fordelt rundt i formen.
  5. Lad dem hæve i 30 minutter, og bag dem herefter i ca. 16 minutter ved 200 grader

TIP:
Du kan også nøjes med 10 g gær og i stedet lade dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer og gerne natten over, inden du former den til boller.

Brødsticks

Lav hjemmelavede brødsticks med forskellig smag, og servér dem til suppe eller blot som snacks. Anret dem i en krukke – det ser flot ud på bordet.valsemollen_protien_breadstick_614.jpg20 STK.
25 g gær
3,75 dl vand, lunkent
1 pakke Valsemøllen økologiske proteinboller
1 håndfuld spinat
25 g parmesan
olivenolie
1 spsk flagesalt
1 spsk chiafrø

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Hæld brødblandingen i, og ælt dejen godt igennem, min. 5 minutter, enten med en grydeske eller på en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i tre lige store dele.
  4. Damp og blend spinat.
  5. Riv parmesanosten.
  6. Rør spinaten i 1/3 af dejen - tilføj evt. lidt mere mel, hvis dejen bliver for våd.
  7. Rør parmesan i 1/3 af dejen.
  8. Den sidste 1/3 af dejen skal forblive neutral.
  9. Stil dejene til hævning i tre oliesmurte skåle. Olien hjælper hævningen, så dejen kan udvikle sig frit.
  10. Del hver dej, og rul eller form til cirka 20 lange brødsticks i alt. Dejen er lidt klistret.
  11. Drys de neutrale brødstick med flagesalt og evt. lidt chiafrø.
  12. Bag i 12 minutter ved 200 grader.

TIP:
Du kan også rulle dine brødsticks i forskellige kerner og gryn.

Se flere lækre opskrifter fra Valsemøllen.

Glæden ved godt bagværk

Hos Valsemøllen går vi aldrig på kompromis med bageglæden, og vi ved, hvad der skal til for at få hverdagen til at smage endnu bedre. Vores råvarer er nøje udvalgt for at give dig den bedste bageoplevelse, og med Valsemøllen kan du derfor altid være sikker på, at du bager med bageblandinger af allerhøjeste kvalitet.

Dansk håndværk siden 1899
Valsemøllen har siden 1899 været bannerfører for den gode smag og de stolte mølletraditioner. Hver dag skaber vi spændende produkter af gode råvarer på vores egne møller i Danmark.

Når du elsker at bage, vil du også elske at følge os online. Få viden, bliv inspireret og del din bageglæde med os @valsemollen.

Til opskrifterne er anvendt brødblandingen 'Økologiske Proteinboller med chiafrø og maskmel' fra Valsemøllen.

Brødblandingen forhandles i Bilka, Føtex og Nemlig.com

Bag-in-box_614.png