Slow brew: Sådan brygger du den perfekte filterkaffe

Slow brew: Sådan brygger du den perfekte filterkaffe

Mange elementer spiller en vigtig rolle i netop din kaffeoplevelse. Både kvaliteten, håndværket og tilberedningen har stor betydning for smagen i din kaffekop – og selvom kaffe i dag brygges på mange forskellige måder, ser vi en ny kaffetrend, der hylder den simple kaffebrygning

Kaffe spiller en helt særlig rolle i de danske hjem, og vi danskere elsker vores kaffe. Som én af de mest kaffedrikkende nationer i verden, har kaffen en stor betydning i dagligdagen, og interessen for kvalitetskaffe er for alvor steget i løbet af de seneste år. Flere og flere danskere eksperimenterer med forskellige kaffetyper, og særligt bryggemetoder har fået danskernes interesse. En ting er dog helt sikkert: filterkaffe er den foretrukne kaffe blandt os danskere, som i mange år har været definitionen på dansk kaffekultur.  

Den nye kaffetrend, som er startet blandt baristaer og kaffeelskere, handler om bryggemetoder, der på bedste vis fremkalder kaffebønnernes rene smag. I dag er ’back to basics’-kaffe blevet det nye sort, og baristaer verden over hylder slow brew som bryggemetode, fordi den fremkalder kaffens karakteristiske smagsindtryk i sin mest rene og ærlige form. Vil du prøve slow brew i dit eget køkken, er alt du skal bruge et kaffefilter, en kop og en filterkaffe af den bedste kvalitet.alt_001.jpg

Kaffens smagsindtryk og kvalitet

En god kop kaffe starter dog altid med en god kaffebønne. Ved det franske kafferisteri, Carte Noire, gør man en dyd ud af at sammensætte de bedste kaffebønner i deres kaffer for en særlig høj kvalitet. For at give de danske kaffedrikkere en særligt kvalitetsfuld oplevelse, har Carte Noire netop lanceret en særligt afbalanceret og fyldig kaffe af nøje udvalgte 100% arabica bønner ristet efter franske traditioner. Carte Noire Classique filterkaffe har gennem flere årtier været foretrukket i Frankrig for sin særligt runde, afbalancerede smag og uimodståelige aromatiske signatur. Og nu kan du endelig smage den her i landet og opdage, hvorfor netop denne kaffe er den foretrukne i Frankrig.

Ristningen har en afgørende betydning, når man vil frigive bønnens aromaer, og hos Carte Noire i Frankrig har kunsten at riste og sammensætte kaffesorter taget årtier at udvikle og perfektionere. Her tager det mindst 10 år at opnå titlen Maîtres-torréfacteur - Mesterrister. En titel, der dækker over de fineste fornemmelser for smag og duft, der gør det muligt at sammensætte og riste bønner fra forskellige kaffeplantager og opnå en unik og afbalanceret smagsoplevelse i hver kop.

Carte Noire Classique filterkaffe kan allerede nu købes flere danske supermarkeder. Kaffen er mellemristet på 100% arabica-bønner med sødmefyldte noter, som smager allerbedst, hvis du brygger dem med omhu.

Guide til slow brew

Selvom hovedingredienserne til en forførende kaffeoplevelse er filterkaffen og vandet, kan du tage din filterkaffebrygning til et højere niveau for at få den bedste smag ud af din filterkaffe.

Vil du opleve arabica-bønnernes karakteristiske og sødmefyldte smagsindtryk folde sig ud i din kop, er alt du skal bruge omhu, en kop, et kaffefilter, en tragt og Carte Noire Classique filterkaffe.

  1. Gør kaffefilteret vådt inden brygning, så smagen fra filteret ikke trænger ud i kaffen.
  2. Afmål 10 gram kaffe til 250 ml vand og fordel kaffen jævnt i filteret, så al kaffen kommer i kontakt med vandet.
  3. Brug friskt, koldt vand og bryg kaffen ved en temperatur på 91-94°.
  4. Hæld kun lidt vand ad gangen i filteret, så det lige akkurat dækker kaffen.

TIP

Luk kaffeposen (gerne med en clips) og kom den i køleskabet, så du bevarer kaffens naturlige aromaer og smagsindtryk.

Læs meget mere om de forførende kaffeoplevelser og deltag i konkurrencen om et års forbrug af den nye Carte Noire Classique filterkaffe på Facebook - eller se mere på Instagram.alt_002.jpg