Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Sommelier hos Winefamly: ”Vis mig din kæreste, og jeg skal vise dig gaven, han vil elske dig for”

Overvejer du at give kæresten en god flaske vin, gin eller rom i advents- eller julegave, så er det nu, at du skal læse med!

Indrømmet!

For de fleste af os er det nok mere eller mindre med lukkede øjne, når vi køber en flaske vin, gin eller rom som gave. Men både vin, gin og rom har, ligesom mennesker, deres helt særegne karakteristika, hvorfor vi også bør overveje, hvem modtageren er, når vi vil give vedkommende en sådan gave.

Det siger Chanet Deleuran, der til daglig er sommelier hos Winefamly.

- Køber du vin eller spiritus af en forhandler, som kender til vin og spiritus, så vil de ofte spørge ind til, hvem personen, der skal have gaven, er. Det er nemlig ret vigtigt for at man får den ønskede succes med gaven, forklarer Chanet Deleuran.  

Men det er så også der, at vi ofte står og fumler lidt med ordene, for hvilken type er han eller hun lige. Derfor har vi her opstillet tre (ja, okay, rimelig karikerede) kærestetyper og ud fra dem bedt sommelieren om udvælge en specifik vin, gin og rom, som kan passe lige præcis til dem. 

Overvejer du at give kæresten - eller måske en af de andre vigtige mænd i dit liv - en god flaske vin, gin eller rom  i advents- eller julegave, så er det nu, at du skal læse med.

Storby-hipsteren

Han er kreativ, passioneret og nysgerrig på verden omkring sig. Du mødte ham til en fernisering i Den Brune Kødby, og på jeres første date drak I kaffe og shots på Props i Blågårdsgade. Han frekventerer Tokyo og New York nok til, at han har stamcaféer, stambarer og stamrestauranter i begge metropoler. Og når han fortæller om sin rejse til Asien i sidste vinter, så er der ikke tale om en badeferie til Thailand, men om en godt måned lang trekking-tur gennem Bhutan, som bare virkelig fik sat nogle ting i perspektiv...

Derfor skal du give ham en: Geranium Gin 44 % 70 cl.

Geranium gin 44% 70 cl

- Hos storby-hipsteren kræver flasken ikke bare godt indhold, den skal også indeholde en god historie. Det gør denne Geranium Gin, fortæller Chanet Deleuran.

- Den hører til blandt de 5 bedste gin i verden og er håndlavet i London, destilleret  på en 100 år gammel kobberkedel hos The Langley Distellery - Englands tredje største gindestilleri. Geranium er lavet af ginspecialister – til og for ginkendere. Med sin høje kvalitet og specielle sammensætning af de såkaldte ”botanicals” vil den øge hele smagseventyret. Heldigvis kan rigtigt mange kvinder også lide gin, så mon ikke han bliver så glad for gaven, at han inviterer kæresten med på eventyret, siger Chanet Deleuran.

 

?utm_source=alt.dk&utm_medium=advertorial

Årets julegave – også selvom han er hverken hipster, levemand eller Frank Hvam

Delvist inspireret af Chanet Deleurans valg har Winefamly lige strikket årets julegave til kæresten eller en af de andre vigtige mænd i dit liv. Der er to julepakker at vælge imellem.

  1. To flasker Aia Vecchia Lagone 2015 + tre måneders medlemskab til 200 kr.
  2.  Geranium gin eller El Dorado 12 års rom + tre måneders medlemskab til 300 kr.

Se pakkerne her.

Levemanden
Ofte vil han med en lidt Blachman-affekteret tale beklage sig over, at han er blevet født for sent. Han burde have levet og åndet under La Belle Époque-æraen i 1800-tallets Paris. 1. maj i Fælledparken og  Roskilde Festival fremtvinger et konsekvent suk hos levemanden, der selvsagt foretrækker gamle tiders gentleman-dyder, hvor selv den mindste detalje på et dørhåndtag var præget af vis finesse og stil, og hvor en mand kun lod jakkesættet hvile om søndagen. Man skal yde for at kunne nyde, lyder hans motto, men når man så skal nyde, så skal det også være nydelse i alleryderste potens!

Derfor skal du give ham en: El Dorado 12 års Rom 40 % 70 cl.

-Vi har at gøre med en ikke mindre en syvdobbelt vinder af Carribean rum taste, fortæller Chanet Deleuran.

-Det er Guyanas tropiske klima, der tilbyder optimale vilkår til forædling af Eldorado-rommen. Med El Dorado 12 års rom i glasset kommer man på et stilet eksotisk eventyr. Er han levemand, der mener, at nydelse skal være med stort ’N’, så vil han elske dig for El Dorado-rommen.

Frank Hvam
Han ved godt, hvad han kan lide og hvad han ikke kan lide. Derfor ser han heller ikke nogen grund til at eksperimentere for meget – hverken når det kommer til rejser, serier eller vin. ”If it ain’t broke…” starter hans motto. Jo, jo, han er de udmærket klar over, at livet består af en masse zoner, men nu foretrækker han altså bare den vante ’comfort-zone’.

Derfor skal du give ham en: Aia Vecchia, Lagone 2015.

Italiensk Terroir med ”finesse af en stor fransk rødvin”.

- Giv ham en vin, der kærligt kan skubbe lidt til hans 'comfort-zone', men uden at skubbe ham ud over kanten. Lagone er sådan en vin. Den kommer fra det underskønne Toscana fra huset Aia Vecchia, og er lavet på merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc druer, der er lagret i 12 måneder. Skål så - og se ham smile bredt, lover Chanet Deleuran.

- Lagone har en varm, dyb og rød farve, der måske er tættere på lilla. En delikat aroma af træ og vanilje understreger dens strukturerede og elegante smag med de intense noter af vilde bær, modne saftige kirsebær og hints af søde krydderier. 

Hvem er Winefamly?

Hos Winefamly opererer man med et abonnementskonceptet. Det vil sige, at du som abonnement betaler 75 kr. pr. måned og dermed kan købe vin, spiritus, kaffe og økologiske specialiteter til kostpris. Det betyder reelt set, at du sparer 30-70 procent i prisen, da du køber vinen direkte fra vinbonden og hjem til hoveddøren. Når du eller kæresten er blevet medlem af Winefamly, kan I vælge og vrage blandt udsøgte, håndplukkede kvalitetsvine fra hele verden.