Koldskål fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Koldskål

Forleden kom min veninde forbi med en lille pose fyldt med det smukkeste bordeauxfarvede støv.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
24. jun. 2013 | Mad | Hjemmet

Og hvad bruger man så lige den slags til? Tja, det pynter i hvert fald på både flødeskum og hjemmelavede chokolader, men nu hvor det er højsommer, måtte jeg simpelthen afprøve støvet i den danske sommerdessert nr. 1: koldskål. Resultatet blev faktisk både smukt og lækkert med den lidt syrlige smag af brombær!

Eneste ulempe ved brombærstøv er, at man ikke lige kan købe det hos sin lokale købmand nede på hjørnet. Man skal altså en tur forbi en specialforretning eller bestille det via nettet. Men er du vild med at pynte kager eller desserter, er det besværet værd. Og det er da lidt blæret at have brombærstøv stående på krydderihylden!

Bærstøv fås i øvrigt også i varianter som hindbærstøv og blåbærstøv.

Koldskål med brombærstøv

4 personer

½ vaniljestang

4 spsk. rørsukker

2 pasteuriserede æggeblommer

½ liter kærnemælk

½ liter yoghurt naturel

citronsaft

Tilbehør:

kammerjunkere

evt. lidt brombærstøv

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.

2. Pisk æggeblommer og vaniljesukker skummende og tilsæt kærnemælk og yoghurt naturel. Smag til med citronsaft og lad evt. koldskålen trække i køleskabet.

3. Servér koldskålen med kammerjunkere og evt. et drys brombærstøv.