Spis før træning Michelle Kristensen
Foto: Joachim Wichmann

Spis før træning Michelle Kristensen

5 lækre opskrifter: Spis dig klar til løb med Michelle Kristensen

Det er altafgørende for din løbepræstation, hvad du fylder i kroppen inden en løbetur. Michelle Kristensen guider til, hvornår du skal spise og giver dig 5 lækre bud på før-trænings måltider, der gør dig klar til løbeturen.

Kosten har stor betydning for dit løb. Den fejl, mange begår, når de begynder at træne, er, at de tænker, at de kan slække på kosten, fordi de forbrænder mere og dermed kan spise flere af de sukkerholdige sager. Men sådan hænger det ikke sammen, hvis du ønsker at forbedre både dit løb og din krops fysiske og psykiske præstationsevne så meget som muligt.

God ernæring er essentiel, når du gerne vil i bedre løbeform. Når du træner, har kroppen i større grad brug for vitaminer og mineraler, sunde fedtstoffer til at smøre leddene, protein til at opbygge musklerne og kulhydrater til at øge energiniveauet.

Det vigtigste måltid er det, du spiser inden din løbetur for at gøre kroppen klar til træning. Her gælder det om ikke at spise sig for mæt eller at spise lige inden, du skal træne. 

Tilmeld dig ALT for damernes Kvindeløb

SÅDAN PLANLÆGGER DU DINE FØR-TRÆNINGSMÅLTIDER I LØBET AF DAGEN
Hvis du træner før morgenmaden: Spis 1 banan inden træningen, eller drik 2 dl juice, så kan du tilsætte den tætpakkede kulhydratkilde til dit morgenmåltid efter træningen. Det kan være svært at spise noget inden træning, men et glas juice vil ikke trigge maven for de fleste – husk bare at indtage det som det første, når du vågner, så der går lidt tid, inden du begynder på din løbetur.

Hvis du træner om eftermiddagen: Skal du ud på en løbetur kl. 17, så spis dit før-træningsmåltid ved 14.30-15-tiden.

Hvis du træner sen aften: Spis aftensmad, så tidligt du kan, for at få maden til at falde på plads. Spis gerne enten en skive rugbrød, lidt pasta eller ris til måltidet. Når du kommer hjem igen efter træningen, kan du tage et glas kakaoskummemælk, så du ikke skal gå i seng på tom mave.

Vi har udvalgt 5 måltider fra Michelle Kristensen, der er rigtig gode at indtage som et før-trænings måltid inden du løber en tur. Opskrifterne er sunde, smagfulde og ikke mindst nemme at lave. 

Morgenmad
Regnbue-chiagrød


Proteinboller


Frokost
Grøn pizza 
 


Snacks
Frossen granolabar


Aftensmad
Running burger

Find endnu flere lækre og sunde opskrifter på Michelle Kristensens gratis app, MK Universet