spiseudehjemme corona

Foto: Getty Nu kan du bestille take-away mad fra dit yndlingsspisested gennem konceptet #spisudehjemme.

Spis mad fra din yndlingsrestaurant – derhjemme

Restaurationsbranchen lider under corona. Nyt initiativ gør det nu muligt at bestille take away mad fra dit yndlingsspisested, som du nyde i corona-sikker afstand derhjemme.

#spisudehjemme

Sådan lyder mottoet og initiativet, som den fynske madblogger og manden bag Madsvin.com og Gastromand.dk, Mads Vindfeld Andersen, står bag.

Han vil gøre det muligt for danskerne at nyde mad fra deres yndlingsspisested derhjemme – og samtidig være med til at redde landets restauranter, cafeer og bagerier, der i øjeblikket lider under coronakrisen.

Siden statsminister Mette Frederiksen i onsdags forbød spisende gæster, har restaurationsbranchen måttet finde nye veje at holde hjulene i gang, og derfor har han oprettet hjemmesiden spisudehjemme.dk, hvor restauratører kan tilmelde sig og tilbyde take-away mad.

”Danskerne er glade for at gå ud at spise. Og der kommer en tid efter corona, hvor mange af os igen gerne vil kunne sidde og nyde god mad og drikke på landets restauranter. Men et forbud mod at have spisende gæster i restauranterne det næste stykke tid kan imidlertid betyde, at mange restauratører vil være nødsaget til at dreje nøglen om, hvis ikke vi støtter op omkring dem nu. Den støtte kan vi alle sammen give ved at bestille take-away på de mange restauranter, som nu for at overleve yder denne service,” siger Mads Vindfeld Andersen i en pressemeddelelse.

På hjemmesiden spisudehjemme.dk kan man se, hvilke spisesteder der er en del af det nye koncept, og hvor I landet det er muligt at afhente mad. Indtil videre tæller hjemmesiden alt fra burgerbarer og bagerier til gourmetrestauranter.

Men Mads Vindfeld Andersen opfordrer danskerne til at hjælpe med at udbrede kendskabet til hjemmesiden og tilmelde flere spisesteder.

”Hvis man opdager en ny restaurant i sit nærområde, som er hoppet med på take-away-vognen, så tøv ikke med at tilmelde den – vi har en formular på hjemmesiden til formålet. Så vil vi sørge for, at stedet kommer på listen og forhåbentlig på den måde kan redde noget af sin omsætning,” lyder det fra initiativtageren. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Corona og Madspild