Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Spøgelseskager fra Hjemmet
Foto: Runa Pihlmann

Spøgelseskager fra Hjemmet

Spøgelseskager

Bag en hær af uhyggeligt gode spøgelseskager med citronskal, mandler og vanilje.

Det er tid til at lufte skeletterne i skabet og finde heksehatten og græskarhovederne frem. For Halloween venter forude, og det er efterhånden svært at undgå højtiden.

Prøv også min opskrift på krydret græskarsuppe - TRYK HER

For min søn på 4 år er det en fest, der skal fejres, og der kan simpelthen ikke proppes nok uhygge ind i vores lejlighed – især af den spiselige slags.

Da han samtidig har fødselsdag i denne måned, var det oplagt at lave en børnevenlig kage, som han kunne få med i børnehaven. Det blev til disse spøgelser, som vakte store begejstring på Alfestuen, hvor der først blev leget med dem, og siden forsvandt de ned i de små, glubske maver.

I øjeblikket er det ikke så svært at opstøve en spøgelsesudstikker, men det kan sagtens lade sig gøre at skære dem ud efter fantasien.

Hav en uhyggelig og velsmagende Halloween!!

20-30 stk. (afhængig af størrelse)

Arbejdstid: ca. 1 time

Bagetid: 10-12 min.

½ vaniljestang

200 g rørsukker

200 g smør (blødt) 

1 æg

1 citron (øko)

50 g mandler

350 g hvedemel

Glasur:

1 æggehvide (evt. pasteuriseret)

3 dl flormelis

½ tsk. citronsaft

sort frugtfarve

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en skarp kniv, og bland dem med lidt af sukkeret. Kom det i en skål sammen med resten af sukkeret, smør og æg.

2. Riv citronskallen fint, og blend mandlerne til fint mel. Kom citronskal og mandelmel i blandingen, og rør til sidst melet i lidt ad gangen. Bland til ensartet konsistens, dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet i 1 times tid.

3. Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik eller skær spøgelser ud af dejen, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

4. Bag spøgelserne ved 180 grader i 10-12 min., til de er lidt gyldne i kanten. Lad spøgelserne afkøle.

 

Glasur:

5. Pisk æggehviden stiv med en elpisker. Sigt flormelis i, og tilsæt citronsaft. Pisk i mindst 5 min., til glasuren er tyk og blank.

6. Kom det meste af glasuren i et kræmmerhus eller en frysepose. Klip et lille hul, og pynt spøgelserne med glasur.

7. Bland det sidste af glasuren med sort frugtfarve, og sæt øjne og mund på spøgelserne. Lad glasuren stivne, inden du lægger spøgelserne i kagedåser.

Se, hvad vi ellers skriver om: Runas madblog og Halloween