Hvornår er frugten moden?

Foto: Getty Der ikke altid lige til at regne ud, hvornår en frugt er moden. Det hjælper vi dig med her...

Hvornår er frugten moden?

Stor guide: Sådan tjekker du, om frugten er moden

Skal bananen have brune pletter? Må mangoen være blød i enden? Og hvordan ved man, om en vandmelon er klar til at blive spist? Få svarene her

MELONER. Når det kommer til vandmeloner, skal den helt op til øret, og så banker du let på den. Lyder den hul, er den saftig og klar til at blive spist. Når det gælder honning- og galiameloner, skal næsen i brug. Stilkenden skal dufte sødligt, og give efter for et let tryk med fingeren.

MANGOER skal være gule eller røde og eftergivende uden at være så bløde, at der kommer mærker, når du trykker let. Små sorte pletter på skindet er ikke et tegn på, at frugten er ved at rådne, men indikerer derimod et højt sukkerindhold. Har du købt en umoden mango, bliver den hurtigt moden i en papirspose på køkkenbordet.

LÆS OGSÅ: Derfor må du aldrig opbevare frugt og grøntsager samme sted

BANANER skal ikke være grønne, med mindre man først skal bruge dem senere. Den perfekte banan er gul, men ligesom hos mangoen, gælder det, at små brune pletter er tegn på, at frugten bliver sødere og sødere, inden den begynder at rådne. Er dine bananer ikke helt modne, så læg dem i en skål med æbler eller pærer.

AVOKADO er en frugt, selv om de fleste anser den for at være en grønsag. Man kan ikke vurdere en avokado på farven – til gengæld skal den være blød i stilkenden. Piller man den lille dup af, må avokadoen ikke være lysegrøn, for så er den umoden, og modsat heller ikke mørkebrun, for så er den ved at rådne.

SE MERE: Dette lille trick kan hjælpe dig til at vælge den perfekte avocado

APPELSINER bliver tungere efterhånden, som de modner, så en tung appelsin er en god appelsin. Appelsiner af sorter, hvor ordet „navel" indgår, er oftest saftige og velsmagende.

ANANAS skal dufte af ananas. Derudover skal skællene have en brunlig farve, og bladene i toppen skal let kunne hives ud. Hvis du har købt en umoden ananas, kan du skære kronen af og stille den på hovedet på køkkenbordet.

Vidste du...
Tomat, agurk og aubergine anses af de fleste for at være grønsager, selvom de i botanisk forstand er frugter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Frugtsalat

610x200_woordy_knap2.jpeg