Sukkerchok: Sjove snacks & retroslik

Sukkerchok: Sjove snacks & retroslik


Fedtfattig

Den amerikanske snack Beef Jerky er tørret oksekød, som du kan finde i diverse smagsvarianter - fx med teriyakismag. Snackens oprindelse går tilbage til Sydamerika i 1500-tallet og er faktisk god at have med i tasken, hvis du skal have en lille pick-me-up i løbet af dagen. Se flere varianter i den danske Jerkyshop.dk.


Cherry coke


Colaen med et twist af kirsebær kom på markedet I 80'erne, men ikke i DK. Den er klassisk sammen med en amerikansk menu  a la burgere (og husk isterninger og a cherry on top), eller fx i cocktails. Den fås flere steder i Europa, men er kun en sjælden gang at finde i et begrænset udvalg på butikshylderne herhjemme. Den sælges dog fx via Britishcornersho.co.uk (men husk, du skal betale porto).What the fluff?!


Skal du lave de amerikanske guf-sandwiches smores (grahamskiks + chokolade og let ristede skumfiduser), kan du bruge Marshmallow fluff, der er lige til at smøre på. (Smager også himmelsk på en kiks sammen med Nutella!). Find det i den danske netbutik Foodfromhome.dk. (PS: Tjek lige denne bizarre smores-maskine ud, som er helt renset for hyggen om lejrmålet/pejsen, hvor man ellers traditionelt laver dem...)


 
Retro

Voksede du op i 70'erne og 80'erne, husker du nok golfbolde og jawbreakers (hold-kæft-tyggegummi) og de dekorative slikhalskæder, der var de fleste pigers fineste accessory til børnefødselsdage. Find alle varianter i den engelske netbutik Aquarterof.co.uk.
Sjov smagsoplevelse


De findes i et utal af smagsvarianter - og tricket er selvfølgelig at finde en kombination af flere, som smager godt sammen, når du spiser dem på én gang - en såkaldt Jelly Bean cocktail eller Jelly Bean menu. Jelly Beans er dekorative i et glas og en sjov værtindegave - se fx gaveæskerne på Go-smag.dk.Lip-a-licious

Frugtagtig pulverstang, som var et hit i 70'erne og 80'erne for mange piger (og til alle voksne med hang til nostalgi og girly candy). Find dem på Sweetsncandy.co.uk.

Bulls

Er der noget slik fra din barndom eller et ophold i udlandet, som du stadig kan finde på at drømme længselsfuldt om, men ikke kan finde på butikshylderne? Så klik fluks videre her, hvor vi har samlet et gufgalleri til dig med sjove snacks samt retroslik (og links til danske og engelske netbutikker, hvor du kan bestille det). 


Og så vil vi naturligvis meget gerne vide, hvad DIT yndlingsslik er og hvorfor? Fortæl her på siden.


Legendarisk chokolade

Skal du lave smores, så skal der traditionelt Hershey's Milk Chocolate, den amerikanske klassiker tilbage fra 1900, på. Find chokoladebaren i den danske netbutik Diallife.dk.


Kultkager

Kagerne fra det britiske bagermærke Tunnocks har kultstatus i deres oprindelsesland og kan måske minde lidt om danske flødeboller (men det skal du ikke sige til en brite). De serveres ofte med te eller kaffe. Find dem på Foodfromhome.dk.

Twinkies

En superblød - og stærkt vanedannende - kage fyldt med sukkersødt skum, som nogle også frituresteger, hvis det skal være rigtig vildt. De er så meget en del af amerikansk kulturhistorie, at du naturligvis også kan opleve dem på filmærredet - fx Zombieland (fra 2009), hvor karakteren spillet af Woody Harrelson er fuldstændig besat af dem. Det kan du også blive, hvis du prøver dem - fx i Cybercandy.co.uk.Politisk ukorrekt

Det er ikke sundt at ryge, men måske er det mere sundt at nappe en chokoladegøj i stedet? Køb de politisk ukorrekte chokoladecigaretter på Sweetsncandy.co.uk.