Lav en sund 4-retters menu
SPONSORERET indhold

Lav en sund 4-retters menu

Af:: ALT for damerne
22. okt. 2013 | Mad | ALT for damerne

Æblekage med rugbrødsknas
En lille, skøn dessert, som afslutning på en velsmagende middag. Æblemosen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl.

Se opskriften her: Æblekage med rugbrødsknas

God gæstemad behøver ikke at være kalorietung. Her får du kostekspertens bud på en fireretters menu med fokus på smag og farver – menuen er fyldt med grøntsager, fisk, kød og en sød sag som afslutning. Alle opskrifter er til fire personer.

Med få huskeregler, kan du servere både skøn og sund gæstemad:
Tænk over at sammensætte en menu, som indeholder mange grøntsager og meget protein, f.eks. i form af et stykke lækkert fisk eller kød.

Hav fokus på portionsstørrelserne – når du skal spise tre eller fire retter, så husk, at portionerne ikke behøver at være så store som til hverdag – hellere lidt, men godt.

Prioritér at lave en lille, men lækker dessert r ofte er en lille smule nok til at stille den søde trang, hvis man allerede er mæt i forvejen.

Hvis det er muligt, så drop den obligatoriske brødkurv, da der er mange kalorier at spare – på den måde kan der i stedet blive plads til et glas vin til maden.

Kosteksperten:
Ditte Ingemann, 32 år, bachelor i ernæring og sundhed og har bloggen Thefoodclub.dk. Hun bor i København med sin mand, Søren, og udkom i foråret med sin kogebog ”Salater fra The Food Club” fra forlaget Gyldendal. Se mere på Ditteingemann.dk

SE OPSKRIFTEN på Edamamebønner med citron og groft salt

Ærtesuppe med stegte kammuslinger og karse
Smuk og nem suppe – en god start på en god middag.

Se opskriften her: Ærtesuppe med stegte kammuslinger og karse

Asiatisk salat med oksekød og masser af farver
Der er en del snittearbejde til denne salat, men du kan sagtens lave grøntsager og dressing klar, inden dine gæster kommer.

Se opskriften her: Asiatisk salat med oksekød og masser af farver