Trøfler med hvid chokolade og lemoncurd fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Trøfler med hvid chokolade og lemoncurd

Brigadeiros er navnet på de små brasilianske trøfler, der kan laves i et utal af varianter.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
19. okt. 2015 | Mad | Hjemmet

Jeg er stor fan af kondenseret mælk, som jeg bl.a. andet bruger i kiksekage, bountybarer og andre lækkerier. Denne gang har jeg forvandlet den søde mælk til bløde trøfler, kaldet brigadeiros, der er en slags trøfler eller bløde karameller kendt fra Brasilien.

Prøv også min opskrift på guldkarameller - TRYK HER

Efterhånden er det til at få fat på den kondenserede mælk i de fleste større supermarkeder, så det er bare om at komme i gang.

Det er let at lave brigadeiros, så tag endelig ungerne med i køkkenet. Den eneste udfordring er at undgå, at massen brænder på. Så husk at røre hele tiden, og skru ikke for højt op for varmen.

Ønsker du brigadeiros i en mørk chokoladeversion, kan du skifte den hvide chokolade ud med mørk og droppe lemoncurden. Tilsæt evt. et skvæt appelsinsaft for at friske smagen op.

Ca. 25 stk.

Arbejdstid: 45 min.

Køletid: 2 timer

1 spsk. smør

1 ds kondenseret mælk (4 dl) 

75 g hvid chokolade

½ dl lemoncurd

Drys:

frysetørrede hindbær

 

1. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt kondenseret mælk.

2. Bræk chokoladen i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med lemoncurd. Varm forsigtigt blandingen op under konstant omrøring (brug evt. en træspatel, så du har kontakt med hele grydens bund), til massen tykner, og der kommer store, seje bobler. Det tager 10-15 min. Pas på, at massen ikke brænder på.

3. Hæld massen i en flad form foret med bagepapir, og sæt den i køleskabet i et par timer.

4. Form massen til ca. 25 trøfler på størrelse med en valnød. Du kan bruge en ske, eller smøre hænderne med lidt smør og forme trøflerne med hænderne.

5. Tril trøflerne i frysetørrede hindbær, og sæt dem på køl til servering.

Tip: Sæt evt. trøflerne i små papirforme, hvis det skal være ekstra festligt.