sponsoreret indhold
Lidt grønnere livsstil – på den nemme måde
SPONSORERET indhold

Et sundere alternativ til frokosten på jobbet

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det behøver ikke være svært at lave en lækker madpakke med fokus på det grønne og varierede. Få her opskriften på belgiske rødbedevafler med veggiepostej

06. sep. 2021 | Mad | Den Grønne Slagter
1

Ingredienser

  • Den Grønne Slagter Veggiepostej
  • 2 veggieskiver (vegetarbacon) fra Den Grønne Slagter
  • 2 store østershatte
  • Lidt neutral olie
  • Salt og peber
  • En håndfuld ærteskud
  • 1 glas syltede agurker

Rødbede-vafler (ca. fire vafler)

  • 2 rødbeder
  • 1 stort æg eller 2 små
  • 1½ dl kærnemælk
  • Saften fra ½ citron
  • 75 g smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. salt

Rødbede-vafler

  • Skræl rødbederne, og riv dem så fint som muligt. Jo finere, jo bedre. Sæt de revne rødbeder til side i en skål.
  • Skil ægget i æggehvide og æggeblomme.
  • Pisk blommen luftig i en skål.
  • Tilsæt kærnemælk og citronsaft.
  • Smelt smørret i en gryde, og tilsæt det til ægge- og kærnemælksblandingen.
  • Bland bagepulver, mel og salt sammen, og vend det sammen med de våde ingredienser.
  • Kom de revne rødbeder i blandingen, og bland det godt sammen.
  • Pisk æggehviden helt stiv med en håndmixer, og vend herefter den stive æggehvide forsigtigt ind i dejen.
  • Bag vaflerne i et varmt vaffeljern, til de er gyldne. Det er vigtigt, at de får lidt farve, ellers bliver de ikke sprøde, men bløde.

Samling af sandwichen

  • Bag vaflerne, og lad dem køle af.
  • Steg veggieskiverne sprøde på en pande med lidt olie, og lad dem køle af på fedtsugende papir.
  • Steg de to store østershatte gyldne i 1 spsk. neutral olie. Krydr med salt og peber.
  • Smør begge vafler til sandwichen med veggiepostej.
  • Læg en håndfuld salat på den ene smurte vaffel.
  • Læg de stegte østershatte oven på salaten.
  • Placer de to skiver veggiebacon oven på salat og østershatte.
  • Kom de syltede agurker ovenpå, og læg den sidste smurte vaffel øverst med postejen nedad.

Du kender det sikkert – du står og skuler ned over indkøbsdisken i supermarkedet og er løbet fuldkommen tør for ideer til, hvad du skal købe ind til madpakken på arbejdet. Det skal jo gerne både smage godt og endelig ikke tage alt for lang tid at lave. Heldigvis kan du her lade dig inspirere til, hvordan du nemt og hurtigt laver sprøde belgiske rødbedevafler med veggiepostej, østershatte, salat og veggiebacon. Det superlækre frokostmåltid egner sig til dig, der gerne vil gøre noget godt for dig selv, uden det behøver tage for lang tid.