Christina Aguilera 2002

Foto: Getty Images Christina Aguilera i 2002.

Frisurer i 00'erne

10 frisurer fra 00’erne som forhåbentlig aldrig vender tilbage

Drømte vi ikke (næsten) alle sammen om at få Christina Aguileras sorte extensions under det afblegede lyse hår? Eller touperet dig til mere volumen på toppen som Britney Spears?

00'erne kan uden tøven karakteriseres som ét af de mest uheldige årtier, i hvert fald når det kommer til stil og hårmode. Det var nemlig alt andet end kønt, da unge kvinder fra hele verden forsøgte at efterligne Hollywood-stjernernes omskiftelige og eksperimenterende outfits og frisurer, der både bød på solbriller med farvede glas, Von Dutch-kasketter, mavebluser, zigzag-skilninger, bacon-striber i håret og meget mere.

LÆS OGSÅ: Sådan skal dit hår sidde i 2020

Vi har samlet en liste med de 11 mest uheldige ting, vi gjorde ved vores hår i 00'erne. Det vil muligvis gå op for dig, at du ikke altid har set lige smart ud. Og måske vil listen få dig til at ønske, at du havde slettet eller destrueret alle billederne af dig selv fra dengang. Men så på den anden side: Der er ikke noget bedre end et godt grin og et nostalgitrip, der kan bringe dig tilbage til en tid, der var engang.

1. Flade lokker og midterskilning som Avril Lavigne

Da den canadiske sangerinde bragede ud af vores højtalere i 2002 med debut-singlen "Complicated", satte det virkelig gang i glattejernene overalt. Håret skulle helst klistre til ørerne, skilningen skulle sidde i midten og spidserne skulle være tjavsede, så vi kunne komme til at ligne en ægte Sk8er Boi... eller gurl.

Christina Aguilera i musikvideoen til nummeret "Dirty".

2. Sorte extensions

00'erne var også årtiet, hvor vi fik øjnene op for det afblegede hår med de dertilhørende sorte extensions. Det var især Christina Aguilera, der med musikvideoen til nummeret "Dirty" fik den ikke så flatterende hårmode til at sprede sig.

Her ses Kylie Jenner i en udmærket Aguilera-efterligning til Halloween-fest i 2016.

3. Ekstra volumen på toppen

Så var der dengang, hvor vi ønskede os lidt mere volumen på toppen ligesom Britney Spears. Gerne i form af touperet hår bagerst på hovedet. Alt, vi skulle bruge for at mestre denne skønne frisure, var en lille kam, vi kunne have i baglommen.

Måske du endda havde en af disse derhjemme, som kunne gøre touperingsarbejdet en hel del nemmere.

4. Store, tykke baconstriber

De tykke lyse striber i det mørkebrune hår har efter 00'erne fået det kærlige kælenavn "baconstriber". Kønt var det ikke, men når store stjerner som Kelly Clarkson gjorde det, så fulgte vi naturligvis trop.

5. Zigzag for the win

Når Kate Moss kunne gøre det, kunne vi selvfølgelig også. 00'erne var årtiet, hvor den skønne zigzag-skilning for alvor vandt frem. Frisuren forsvandt lige så hurtigt igen, som den kom frem – og tak for det!

6. Langt gardinpandehår samlet i istapper

00'erne var også årtiet, hvor Jennifer Lopez kunne ses og høres overalt: I højtaleren, på filmlærredet og på den røde løber. Hun var blandt de stjerner, som fik os til at tro, at vi så knaldgodt ud med opsat hår, midterskilning og pandehår, der skulle samles i to små istapper ned langs hver kind.

7. Kort hår og rock'n'roll

Var der én, der formåede at revolutionere vores idé om, at det kun var de lange lokker, der duede, så var det sangerinden Pink. Pludseligt skulle vi efter musikvideoen til storhittet "So What" klippe os korthårede, så vi kunne udstråle mere rock'n'roll og mindre prinsesse.

8. Strit i nakken

I 00'erne måtte håret gerne stritte. Og helst i nakken, hvis det var muligt. Det viste Victoria Beckham, hvordan man gjorde bedst, med denne korte version af frisuren.

9. Alt for kort pandehår

Det har altid været svært at finde ud af, hvad vi har skullet stille op med pandehåret. I 00'erne viste Courteney Cox, bedre kendt som Monica Geller i tv-serien "Venner", hvordan man kunne gøre det hele lidt nemmere. Hun klippede det nemlig af. Desværre valgte mange dengang at følge i hendes fodspor – måske det er noget, de fortryder den dag i dag.

10. Vi slap de kunstige bølger fri

Crepet krøl eller bare bølget krøl. Overalt i både ind- og udland blev der eksperimenteret med bølger i håret i 00'erne. Nogle forsøg var mere vellykkede end andre. Endnu engang var Christina Aguilera en af dem, som gik forrest. Men mange andre kendte og ukendte fulgte lige i hælene på hende. Heriblandt Tyra Banks.

Se, hvad vi ellers skriver om: Britney Spears, Lister, Frisurer og Trends