Tour-lava

Foto: Privat Find dem på Instagram og shop online.

Her er 10 seje tøjbrands, du skal kende

Moderedaktionen er gået online for at guide dig til 10 seje modebrands, der har butik på nettet og udstillingsvindue på Instagram. Se dem her.

De sociale medier er en gave til dig, der gerne vil holde dig opdateret på tidens tendenser og falde over den næste generation af passionerede modebrands, hvor bæredygtighed, kreativitet, æstetik og kvalitet er i fokus. Moderedaktionen er derfor gået online og har fundet 10 seje modebrands.

Her er 10 seje tøjbrands, du skal kende

1. Farveforelskelse

tour-lava.jpg
Skjorte, Tour-Lava, 1.549 kr.

Danske TOUR-LAVA er grundlagt af vennerne Sofie Ken og Kathrine Maron, og ideen udsprang af en fælles forelskelse i 70-80’ernes farverige og finurlige univers, som præger mærkets farvekombinationer, teksturer og fokus på godt håndværk. I stedet for sæsonbestemte kollektioner arbejder Tour-Lava med små, begrænsede drops, der hylder kvalitet frem for kvantitet, og som skal modvirke overproduktion. Brandet henvender sig til kvinden, der elsker farver, og som har det sjovt, mens hun klæder sig på.

2. Rå elegance 

dittmerjewellery.jpg
Halskæder, 1.399-1.899 kr.

Hos DITTMER JEWELLERY finder du håndlavede smykker, designet og skabt af Amanda Dittmer. Hun har fokus på kvalitet og unikke designs, som du kan bære og have med dig resten af livet, og er du til elegante, tidløse smykker med rå og organiske overflader, er denne profil bestemt værd at have i dit feed.

3. Upcycling

per_.jpg
Taske, 1.495 kr.

Det københavnbaserede mærke PER AND THE ZOO er startet af Pernille Rosenkilde, der tidligere har arbejdet på ALT for damerne og Eurowoman og nu er selvstændig stylist, kreativ konsulent, designer og influent. Per and the zoo har et bæredygtigt udgangspunkt og er en blanding af upcycling af vintagestoffer fundet i hele verden, håndlavede tasker fra Mexico med vintagetørklæder som hank og vintageherreskjorter med plisserede tørklæder som ryg.

LÆS OGSÅ: Her er 4 former for smykker, du med fordel kan investere i

4. Tidsløst design 

genskabes.jpg
Kjole, 3.000 kr.

Bæredygtighed er GENSKABET CPH’s vigtigste fokus, og derfor er der taget stilling til alle led i fremstillingen af brandets mange flotte kjoler og accessories. Resultatet er styles med justerbare pasforme og tidløse designs med lang levetid, som er skabt i begrænsede mængder for at undgå overproduktion.

5. Cool univers 

Remain Kiki.jpg
Top, 1.500 kr. Bukser, 1.000 kr.

REMAIN KIKI er et dansk slow fashion-brand etableret af designeren Kirstine Kjeldgaard. Alle styles bliver designet og produceret i København ud fra et made to order-princip. Følger du brandet på Instagram, vil du få et kig ind i et cool univers af tøj, hvor skandinavisk æstetik kombineres med unikke teksturer og materialer og tilsættes et touch af feminine detaljer.

6. Perler & guld 

Mollybracelet.jpg
Armbånd, 695 kr.

Det lille, familieejede smykkebrand STUDIO BILLE er skabt af de norske svigerinder Maria og Nynne. Brandet følger hverken sæsoner eller trends, men laver perlesmykker i hånden med et tidløst design og i holdbare kvaliteter som perler og guld. De fine kreationer bliver lavet på bestilling for at undgå overproduktion, og hvert smykke er – ligesom ferskvandsperlerne, de er lavet af – helt unikke.

LÆS OGSÅ: 15 fede forårsjakker under 1.500 kr.

7. Håndhæklet

eddabags.jpg
Taske, 1.600 kr.

Vi danskere er blevet vilde med at strikke og hækle, men er du ikke selv så fingersnild, så bugner Instagram heldigvis af små brands, der kreerer fine, håndlavede sager. Et af dem er det slow fashionbrandet EDDABAGS. Alle tasker er håndhæklede i Danmark, og garnet er fremstillet af genbrugte tekstiler. Som et resultat af denne arbejdsproces er alle tasker unikke, bæredygtige og funktionelle små stykker kunsthåndværk, som i deres vilde farver og stiludtryk løfter enhver garderobe.

8. Skabt på bestilling 

RWDSTUDIO.jpgFoden er væk fra speederen hos RWDSTUDIO, for brandet skaber langsomt produceret mode, hvor alt bliver designet, håndstrikket og syet i butikkens baglokale i København. Mærket arbejder med klassiske snit og voluminøse silhuetter, og da alle styles kreeres på bestilling, bliver de skræddersyet efter kundens ønske. De smukke kreationer skabes både af stof købt lokalt og af genbrugstekstiler.

9. Enkel minimalisme 

grundled.jpgI deres lille designstudie i Aarhus skaber JEWELRY BY GRUNDLED elegante, enkle og minimalistiske smykker. Den simple æstetik og det nordiske design er omdrejningspunktet, og dermed satser brandet på at kunne kreere tidløse og klassiske designs, der ikke knytter sig til flygtige trends, men derimod holder sæson efter sæson.

LÆS OGSÅ: Trenchcoaten: Her er sæsonens 9 bedste trenchcoats

10. Små historier om andre liv

hundsholt.jpg
Unikastyles laves på bestilling og koster 1.400-3.500 kr.

CAROLINE HUNDSHOLT arbejder udelukkende i genbrugsmaterialer, og hun elsker at lede efter små historier som broderede initialer eller et andet tegn på det liv, som tekstilet har haft før. Derfor er alle kreationer unikke, og hvis du ønsker at eje en kjole, skabes de på bestilling. Som et andet bæredygtigt initiativ til en mere cirkulær opfattelse af mode kan du leje Caroline Hundsholts smukke kreationer - dermed kan du undgå at have næsten ubrugte festkjoler hængende bagerst i skabet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tøj og Design