Eurowoman

5 behandlinger, der giver vinterglød

Af Sara Rostrup 31.dec.2011 Mode

Vinteren er over os, dagene bliver kortere, og din hud vil hurtigt komme til at mangle fugt og glød. Heldigvis findes der lækre og forkælende behandlinger, der vil få dig til at stråle vinteren igennem – vi har testet 5 forskellige, som du kan læse om på de følgende sider.

Boost til brysterne

Sådan foregår det: Jeg skal have en kombination af en Rodial A-List ansigtsbehandling og et Boob Job – en fugtbehandling til brysterne. Den udspringer af serummet Boob Job fra det amerikanske hudplejemærke Rodial, som er særligt udviklet til at give brystområdet fugt og opstramning – ja, den siges endda at have en forstørrende effekt på fortrinene ved hyppig brug.

Jeg lægger mig ned på briksen hos Helle Thorup Spa i København, og håndklædet, som ligger over mig, bliver foldet ned til under brysterne. Lidt grænseoverskridende. Behandlingen starter med dybe indåndinger af æteriske olier, og derefter bliver huden og brysterne renset af. Hele området masseres med en peeling, som skal tørre ind og virke i 10 minutter. I mellemtiden får jeg en afslappende hovedbundsmassage. Peelingen nulres af, der lægges skiftevis koldt og varmt kompres over brysterne for at sætte blodcirkulationen i gang, og serummet Boob Job masseres ind. Så får brysterne hvile og bliver dækket til, og jeg kan overgive mig til ansigtsbehandlingen med fugtmaske, massage i ansigt og på arme, og som sluttes af med en mist af rosenvand, den berømte Rodial Snake Serum og dag- og øjencreme.

Resultatet: Behandlingen er perfekt som en ekstra treat i forbindelse med en ansigtsbehandling, men kan også foretages alene, fx inden en stor begivenhed, hvor man skal bære en dyb udringning eller efter en solferie, hvor huden er blevet tør. Huden på brystområdet bliver blød og gennemfugtet, og man bliver ikke hårdt masseret på brysterne – det foregår blidt og forsigtigt, og der er ikke kontakt med brystvorterne.

Helle Thorup Spa, tlf. 3312 4200, Hellethorup.dk. Rodial Boob Job koster 475 kr. alene og 1.150 kr. inkl. A-List ansigtsbehandling.Face/Off - Et helt nyt ansigt

Sådan foregår det: "Dette er nok den største behandling, du har fået lavet, er det ikke?" spørger behandleren hos Complete Me mig, da jeg lægger mig på briksen. Og jo, det er det. Jeg har kimet hende ned med spørgsmål og har skræmmebilleder af en skallende Samantha fra Sex and the City på nethinden, men alligevel har jeg besluttet mig for at være testkanin og få en biokemisk peeling, der bærer det lokkende navn New Face in 7 Days.

Peelingen bliver lavet med naturlige asiatiske urter og plante- og kiselsyre, der bl.a. fjerner døde hudceller, strammer op, reducerer akne, synlige porrer, solskader og pigmentpletter. I løbet af de første 48 timer vil urterne trænge dybt ned i huden og provokere den til at regenerere og "skifte ham". Huden vil løbende skalle af, og jeg bliver lovet en ny, frisk og ungdommelig hud en lille uge senere.

Behandleren starter med at blande urterne med saltvand og massere dem ind i huden. Blandingen skal virke i 20 minutter, og de første 10 går fint med en let prikken i huden. De efterfølgende 10 er knap så lækre, og i de to sidste minutter føles det, som om huden brænder. Et kort øjeblik tænker jeg: "Hvad i alverden har jeg rodet mig ud i!" Heldigvis dulmer en afkølende ismaske smerten.

De næste 48 timer må jeg hverken få vand, makeup eller creme i nærheden af huden, for den skal have ro til selv at reparere 'skaden'. Det resulterer i en let prikken i min meget stramme, rødmende og tørre hud – og et betydeligt underskud på søvnkontoen. Det er dog ikke så slemt, som jeg frygtede – og på ingen måde så slemt som det, min tv-lidelsesfælle Samantha var ude for! Alligevel skal jeg gå med hat og holde mig inden døre for at undgå sol i ansigtet.

Efter et par dage begynder min hud at skalle i bitte små stykker, og selv om det klør, er det forbudt at klø igen, da det kan danne ar og pigmentpletter. Jeg holder stand og er lykkelig over at vende tilbage til Compele Me og få sidste del af behandlingen: en stimulerende fugtbehandling, som skal løsne den sidste døde hud og give intens fugt.

Resultatet: Til trods for en udfordrende uge med lidt søvn har det været det hele værd. Jeg har fået et par røde urenheder i huden, som er blevet provokeret op til overfladen, men de vil forsvinde igen, og over all er min hud forfinet og blødere. Og bedst af alt: Bekymringsrynkerne i panden er nærmest udvisket.

Complete Me, tlf. 3312 3450, Complete-me.dk. New Face in 7 Days koster 2.950 kr.Vinterklar med wrap

Sådan foregår det: Frisk mynte-te og tørrede frugter står klar, mens jeg venter på, at behandlingen skal gå i gang i de fine luksushippieomgivelser hos Samadhi Spa. Første step i min spa-wrap er et 30 minutters afstressende granatæble-skumboblebad efterfulgt af en velduftende kropspeeling. Undervejs sipper jeg kølig champagne og søde jordbær. Med ren og blød hud følger der indsmøring af en eksotisk papaja/melon-vitaminkur, og kroppen bliver pakket ind. Mens jeg ligger indpakket, får jeg en blid ansigts- og hovedbundsmassage, hvorefter behandlingen afsluttes med en times fuld kropsmassage. Forløbet ender i en hyggelig pejsestue med en kold smoothie og friske bær dyppet i chokolade.

Resultatet: Min krop føles ren, blød og glat som en baby. Den to timer lange behandling kommer rundt om mange områder, døde hudceller fjernes, og huden efterlades blød af de eksotiske olier. Jeg vil anbefale, at man får behandlingen sammen med en veninde eller en kæreste, da tiden mellem de forskellige behandlinger godt kan virke lidt lang – og champagne og bær dyppet i chokolade smager endnu bedre i godt selskab.

Samadhi Spa, tlf. 3391 1090, Samadhi-spa.dk. Samadhi Spa Wrap koster 1.450 kr.Forkælelse til fjæset

Sådan foregår det: Rudolph Cares ansigtsmassage foregår i Hotel Guldsmedens spa i København, hvor min behandler, der er kosmetolog og kropsterapeut, tager imod mig. Jeg får straks at vide, at der er tale om en ren forkælelsesbehandling, hvor mit ansigt og krop skal igennem en 90 minutters rejse, som giver huden spandevis med fugt og får min krop i balance. Behandlingen er ment som en totaloplevelse og kombinerer zoneterapi, akupressur, kranio-sakral-terapi og bindevævsmassage. Sidstnævnte er ifølge min behandler rigtig godt at udføre på sig selv om aftenen, så man får has på væskeophobninger i ansigtet, som poser under øjnene, og sætter blodcirkulationen i gang. Jeg nyder behandlingen til fulde, hvor jeg falder ind og ud af søvn, og bliver behandlet på fødder, lægge, hænder, hoved og selvfølgelig ansigt.

Resultatet: Jeg er nærmest ikke kommet ud fra spaen, før jeg får ros for min smukke glød og udstråling af en, der ikke ved, jeg har fået behandlingen. Min krop påvirkes stadig af behandlingen i timerne efter, så jeg tager en powernap og drikker rigeligt med vand, så min krop får skyllet affaldsstofferne ud. Dette skal helt sikkert prøves igen.

Rudolph Care hos Hotel Guldsmeden, tlf. 3313 1123, Rudolphcare.com. Açai Organic Facial Care koster 995 kr.Kur mod tørre lokker

Sådan foregår det: Det amerikanske hår- og wellness-mærke Aveda har fået sit eget hus på Frederiksberg i København, og da jeg træder indenfor, har medarbejderne nærmest stjerner i øjnene over at kunne byde velkommen til deres nye fine arbejdsplads.
Jeg skal have en Hair Spa Treatment, der er perfekt til os, der farver og highlighter hår eller har naturligt tørt hår eller hovedbund. Behandlingen starter med en analyse af mit hår, før æteriske olier mikset efter mit behov påføres med en pipette og masseres ind i hovedbunden. Derefter følger en lækker hovedbundsmassage, før håret skylles og shamponeres. Håret tørres let med et håndklæde, før en fugtkur sprayes i, hårtot for hårtot. Oveni dette får jeg yderligere en kur, som pensles på og intensiverer virkningen af den første kur.

Imens kurene trænger ind, får jeg håndmassage og nakkemassage med Avedas Blue Oil, der virker opkvikkende og god mod forkølelser. Kurene skylles ud, håret føntørres og styles normalt.

Resultatet: Gennemfugtet, smukt og blankt hår, der slet ikke føles fedtet. Håret kan være en smule tungt den første dag, men kan let løftes med lidt af Avedas Hair Potion. Denne kur er super at få om vinteren, når håret er ekstra tørt, hvis du har irriteret og tør hovedbund, eller i forbindelse med en hårfarvning.

Beauty Avenue, tlf. 3336 3090, Beautyavenue.dk. Hair & Scalp Renewal Spa Treatment koster 499 kr.


Henter...