Copenhagen Fashion Week

5 skarpe til 5 danske designere: Bag om de nye kollektioner inden modeugen

Hvad er status i studiet op til modeugen? Hvad har inspireret designerne? Og er de mon klar? Få svar på det hele her, hvor vi har stillet 5 hurtige til designerne bag By Malene Birger, Saks Potts, Ganni, Mark Tan og Lovechild 1979.

Mærke: By Malene Birger. Designer: Christina Exteen. Show: torsdag d. 11. kl. 12:00.

Beskriv status i studiet med 3 ord: "Kreativitet, travlhed, fokus."

Hvad er inspirationen bag kollektionen? "SS17-kollektionen er inspireret af mine mange rejser til Los Angeles. Jeg kan jo ikke afsløre for meget, men selve fremvisningen og præsentationen af kollektionen afspejler helt sikkert stemningen på alle mulige måder."

LÆS MERE: Din modeugeguide: 7 gratis begivenheder du ikke må gå glip af

Hvor skal showet holdes? "Denne sæson holder vi vores show i Lokomotivværkstedet. Det er et fantastisk sted med en helt unik stemning og højt til loftet, bogstaveligt talt – lige hvad vi har brug for til dette set-up."

Vil I løfte sløret for det musik, der skal spilles under showet? "Musikken er jo virkelig med til at sætte stemningen for et show. Derfor er den supervigtig. Vi har valgt musiknumre, som afspejler stemningen og stylingen fra kollektionen, både med hensyn til stemning og titler."

Er I klar? "Tæt på og alligevel meget langt fra... men det bliver vi! Og vi glæder os meget."

 

 

Mærke: Mark Tan. Designer: Mark Tan. Show: torsdag d. 11. kl. 11:00.

Beskriv status i studiet med 3 ord: "Ro, overblik, spænding."

Hvad er inspirationen bag kollektionen? "Jeg har arbejdet med det maskuline som tyrefægtere og ridderskikkelser – ikoniske, maskuline figurer igennem historien som jeg har overført til mit univers. Derudover har jeg kigget meget på 1920'erne og kabaretens kvinder, hvor kulturen blomstrer. Et miks mellem det maskuline og det feminine."

Hvor skal showet holdes? "Amager. Jeg havde lyst til at ryste posen. Selvfølgelig er jeg stadig den samme, men vi ville prøve en anden retning, og lokationen derude er industriel og rå - meget mere end tidligere. Jeg synes kollektionen kræver en hård omgivelse, så dét element understreges. Jeg har gjort, hvad jeg synes er optimalt i forhold til kollektionen, for at vise noget andet vi også kan (i modsætning til det tidligere dekadente, red.), men stadig bevare den drømmende følelse."

LÆS MERE: "Indimellem føler jeg, at jeg er i et hamsterhjul, jeg ikke kan hoppe ud af"

Vil I løfte sløret for det musik, der skal spilles under showet? "Det bliver mere hårdt, end det har været tidligere, men også en af mine favoritter. En kunstner, som jeg altid har lyttet til og kom i tanke om: China Women. Dén lyd har inspireret lydsporet."

Er I klar? "Ja. Just another day."

 

 

Mærke: Lovechild 1979. Designer: Anne Dorthe Larsen. Show: torsdag d. 11. kl. 19:00.

Beskriv status i studiet med 3 ord: "Koncentreret, energisk, begejstret."

Hvad er inspirationen bag kollektionen? "Inspirationen er et møde mellem det feminine og det mere urbane. Vi har fortolket mange genrer i denne kollektion, men det interessante er, at det skaber en smuk sammenhæng og fungerer godt sammen. I kan forvente et univers indhyllet i smukke omgivelser."

Hvor skal showet holdes? "Glyptotekshaven, fordi vi ønsker feminine omgivelser med masser af blomster og en let stemning. Vi ønsker, at folk tager en glad og positiv følelse med fra showet – og det er netop den følelse, jeg har, når jeg er i haven."

Vil I løfte sløret for det musik, der spilles under showet? "Det bliver en moderne fortolkning af klassisk musik tilsat tidens beats, en symbiose mellem to velkendte genrer. Det giver en smuk kontrast til det meget feminine i kollektionen og på location. Vi har allieret os med Thomas Berthelsen fra Lulu Rouge og fået hans musikalske fortolkning af en stærk, selvsikker kvinde. Det har været fedt at få et maskulint perspektiv med, når nu vi er et 100 % kvindeligt team."

Er i klar? "Vi er så klar! Og glæder os meget. Modeugen er en skøn uge med glade, positive mennesker, der alle arbejder for samme sag: At støtte op om dansk mode. Det er alkohol på alle tider af døgnet og en følelse af, at "det går sgu nok det hele". Måske er det alkoholen – man ved det ikke!"

 

 

Mærke: Ganni. Designer: Ditte Reffstrup. Show: torsdag d. 11. kl. 14:00.

Beskriv status i studiet med 3 ord: "Hektisk, forventningsfuld, nervepirrende."

Hvad er inspirationen bag kollektionen, og hvad kan vi forvente? "Vi har valgt at kalde vores SS17-kollektion 'Space Cowboy'. Vi har fundet inspiration i Palm Springs, LA. Det øde ørkenlandskab, vindmøllerne og de dramatiske solnedgange. Den moderne cowboy."

Hvor skal showet holdes? "Vi afholder showet på i Fabrikken på Amager, hvor vi afholdt vores SS16-show sidste sommer. Det er et fantastisk sted med masser af lys, plads og kreativitet. Det er et til dagligt et kunstproduktionscenter, hvor der arbejdes med alle de kunstformer, du kan tænke dig. Et virkeligt inspirerende miljø."

Vil I løfte sløret for det musik, der skal spilles under showet? "Vi kan ikke løfte sløret endnu, men vi lover det bliver godt!"

Er I klar? "Vi nærmer os!"

 

Et billede slået op af GANNI (@ganni) den 29. Maj 2016 kl. 9:51 PDT

 

Mærke: Saks Potts. Designer: Barbara Potts og Cathrine Saks. Show: onsdag d. 10. 17:00.

Beskriv status i studiet med 3 ord: "Spændt, sjovt og stressende."

Hvad er inspirationen bag kollektionen – hvad kan vi forvente? "Det, vi kan afsløre, er, at vi har taget udgangspunkt i et meget traditionelt, meget "nede på jorden" tema, hvor vi har drejet det med et moderne twist, så det er meget os og har lidt mere kant. Det har et meget tydeligt Saks Potts-DNA på en ny måde, som vi ikke har arbejdet med før."
Hvor skal showet holdes? "The Lab, som understøtter det tema og det moderne twist, som vi prøver at skabe på kollektionen, med de industrielle lokaler og det industrielle 'look'."

Vil I løfte sløret for det, der spilles under showet? "Vi vil selvfølgelig ikke løfte sløret for, hvad der spilles, men det vigtigste er, at det er noget musik, som vi synes er superfedt og noget, som vi har lyttet til, mens vi har designet kollektionen. Noget aggressivt – der må gerne være lidt mere gang i den end normalt. I og med at temaet er det her meget traditionelle kan det hurtigt blive gammeldags, så derfor har vi ønsket noget, som er noget helt andet lydmæssigt."

Er I klar? "Vi er faktisk rigtig klar. Der er masser af detaljer, som mangler, men ikke noget, hvor vi decideret tænker: "Fuck!" Der er mange steder, hvor der skal følges op. Vi har arbejdet meget mere intenst med produktionen af dette show, i forhold til vores forrige som var vores første, i og med at vi har haft en masse andre bolde i luften samtidig denne gang. Sidste gang havde vi kun fokus på showet.

Noget andet, som er meget anderledes, er, at vi denne mere er mere eksklusive på lokationen, og derfor har vi plads til meget færre. Det er både positivt og negativt, men det skaber mere fokus på selve kollektionen. Det er ikke som sådan noget med, at vi gerne vil ekskludere nogen, for vi elsker at alle kan komme, men lokationen var for god til, at vi ville droppe den på grund af pladsen. Der er altid noget, der kan gå galt, men ved at vi holder det på The Lab, som har lavet det en milliard gange før, føler vi os i trygge hænder. Vi har ro i maven i forhold til alt det tekniske!"

 

Et billede slået op af SAKS POTTS (@sakspotts) den 22. Okt 2015 kl. 1:42 PDT

 

LÆS MERE: Her er mærket, alle snakker om

LÆS MERE: Her er alt, du skal vide om den nye mand i spidsen for Calvin Klein

LÆS MERE: Kom med i feriekufferten hos Cecilie Copenhagen, Orit Elhanati og Baum und Pferdgarten