Copenhagen Fashion Week 2017
Foto: Eurowoman og privat

5 ting du skal vide om modeugens dag 3

#3 En verdenskendt dansk model afslørede sin graviditet.

I torsdags drog vi i ledtog med resten af den danske modepresse igen ud i København for at se bud på, hvordan efteråret kommer til at se ud. Her er 5 overraskende ting, vi så til de mange shows.

1. Så skal der males!

Hvis du har hørt om makeuptendensen 'contour' og selv prøvet kræfter med den, så ved du, at det handler om at forme ansigtet ved hjælp af lyse og mørke farver. Det havde den danske designer Mark Kenly Domino Tan taget til et endnu højere niveau under dagens show. Han havde nemlig tegnet ansigtsformen på modellerne med en mørk farve. Smukt var det, men måske ikke så hverdagsvenligt.

2. Ms. Mischief

Hos By Malene Birger har chefdesigneren, Christina Exteen, siden sin ankomst taget det meget glamourøse, overdådige og glimmerbesatte univers og givet det et præg af noget praktisk og funktionelt. Dog med plads til lidt sex. Med en kollektion der var stram i sit udtryk, blev der leget med normerne, og de stramme looks var krydret med print og bogstaverne "Ms.". På catwalken var der tårnhøje støvler med spejlhæle, tilbageskrabet hår og efterårets stærkeste farve: Rød.

3. Emma Oak og hendes baby

Det kan snart ikke være modeuge uden en annoncering af en graviditet. I sommers var den danske favorit, Emma Leth, der viste maven frem på catwalken. Denne gang var det Emma Oak, der mødte op til Munthe-showet med en fin gravid mave. Vi glæder os sådan over de mange smukke babyer, vi kommer til at se i 2017.

A photo posted by Nadja Bender (@nadjabender) on

4. Vupti Muf10!

Har du hørt om Muf10? Eller måske har du set de kæmpestore bomberjakker, der har printet sloganet "Familie før para" på ryggen? Mærket er skabt af Reza Etamadi, der er nomineret til DANSK Design Talent Magasin Prisen. Han startede tøjmærket, fordi han følte, at der manglede tøj til dem, der ikke passer ind. Gårsdagens show var det første fra hans side. Det er også hans første fulde kollektion. Hvis det står til Reza, så bliver efteråret fyldt med seje blonder, farven lyselilla, heldragter, gennemsigtige gulvlange kjoler og selvfølgelig masser af print.

5. Hej Mathilde!

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi elsker Mathilde Gøhler. Hendes krop, hendes smil og nu også hende og Remees datter, Kenya. Til Munthe-showet var hun blandt topmodellerne, der sad på første række, og ved hendes side var søsteren Sophie og selvfølgelig Mathildes kæreste, Remee.

A photo posted by Eurowoman (@eurowomandk) on

Se, hvad vi ellers skriver om: Modeuge og Mathilde Gøhler