5 tricks du skal kende, hvis du har fint hår

5 tricks du skal kende, hvis du har fint hår

Er du træt af flyvende babyhår, der danser om ørerne, og har du svært ved at få håret til at fylde? Så læs med her, hvor eksperten deler ud af sine bedste råd til mere volumen.

Mange skandinaver er indehavere af fint og tyndt hår, som kan være svært at style og nemt klasker om ørerne, så snart hårtørreren er slukket.  Men bare rolig, der er masser af tips og tricks at hente, hvis du vil have en fyldigere frisure. Vi har talt med Trine Salomon Døjholt, der er uddannet frisør, og som arbejder hos nicehair.dk, om hendes fem bedste råd til, hvordan man bedst tilføjer volumen til det skandinaviske hår.

1. Vælg stylingprodukter efter din hårtype

Vil du have dit tynde og fine hår til at se fyldigere ud, er det ifølge Trine Salomon Døjholt afgørende, at du vælger hårprodukter, som matcher den fine hårtype.

”Vælg en shampoo og balsam, som er beregnet til fint hår, da disse er letvægtsprodukter og derfor ikke tynger håret. Det kan desuden være en god idé at investere i de volumenprodukter, som anvendes til rødderne. Her kan du enten bruge produkter, som skal i håndklædetørt hår, eller hårpudder, som du kommer i tørt hår.”

På nicehair.dk kan du finde et stort udvalg af forskellige produkter, som er specielt beregnet til fint hår. På linket her finder du alt fra shampoo til hårpudder og olier, som tilfører dit hår fugt og volumen.

2. Din kost afspejles i din hårpagt

Er dit hår tyndt og slidt, kan det være en indikator på, at dine kostvaner er usunde, fortæller Trine Salomon Døjholt.

”For at hjælpe håret til at blive kraftigere og mere modstandsdygtigt kan det betale sig at spise en god og varieret kost. Du kan også med fordel spise B-vitaminer, da hårtab ofte kædes sammen med mangel på dette vitamin.”

3. Styling-jern kan gøre forskellen

Selv om du måske er træt af dit fine hår, er det rent faktisk nemmere at sætte. Og her kan især glattejernet gøre en markant forskel, lyder det fra eksperten.

”Et glattejern kan gøre en væsentlig forskel, da man kan få en flot fylde fra rødderne ved at vinkle jernet lidt ind mod hovedet, så håret får et let buk fra rod til spids. Desuden er det altid en god idé at bruge glattejernet, inden du skal lave en frisure, så håret er godt forberedt.”

Prøv GHD’s nye limited edition glattejern IV Purple Styler, som kan skabe såvel volumen og spændstighed som slangekrøller og bølgende effekter. 

Du kan læse mere om fordelene ved GHD’s nye glattejern lige her.  

4. Få løftet håret ved rødderne

Det er ikke uden betydning, hvordan du føntørrer dit hår, hvis du vil have mest mulig fylde, siger Trine Salomon Døjholt.

”Vil du have løftet håret inde ved rødderne, er føntørreren et ideelt redskab, men du skal sørge for at føntørre dit hår med hovedet nedad, da det giver mere fylde. Du kan også overveje at bruge en touperingsbørste eller et mini-crepejern inde ved rødderne, hvis du vil have et endnu bedre og fyldigere resultat.” 

Er du på udkig efter en hårtørrer af højeste kvalitet, er denne variant fra Moroccanoil et godt bud. 

5. Hyppige besøg hos frisøren

Når man har et tyndt skandinavisk hår, er man ifølge Trine Salomon Døjholt nødt til at tage sig nogle forholdsregler, som bl.a. indbefatter flere besøg hos frisøren.

”Fint hår kan hurtigt komme til at se slidt ud i spidserne. Det er derfor en god idé at få det klippet jævnligt og gerne få klippet en meget skarp kant, så håret syner tykkere.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Hår og Frisurer