Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

5 typer: Find frisuren til din ansigtsform

Går du og overvejer en ny frisure? Så kig med her, inden du beslutter dig. Vi har set nærmere på, hvilke elementer der som tommelfinderregel gør sig godt til forskellige ansigtsformer. Vi har samlet de vigtigste do's and dont's, når du skal finde frem til den bedste frisure til lige netop din ansigtsform.

FIRKANTET ANSIGT
Kendetegn:
Firkantet ansigtsform er kendetegnet ved en markant kæbelinje og ofte en kantet hårgrænse.

Do's:
Volumen og forskellige længder fungerer generelt godt til en firkantet ansigtsform, da det bryder dine skarpe ansigtstræk. Der er mange frisurer, der fungerer til denne ansigtsform og du skal tænke på tekstur og forskellige længder og så kan du bære det meste – kort som langt.

Dont's:
Du skal helst undgå helt lige pandehår og en skarp page, der slutter ved kæbelinjen, da det kan få dine træk til at se for markante ud.

OVALT ANSIGT
Kendetegn:
Den ovale ansigtsform er en lille smule smallere ved kæbelinjen end ved tindingerne.

Do's:
Hvis du er udstyret med en oval ansigtsform er du heldig, for så passer de fleste frisurer til dig. Eksperimenter og få en kort pixie, page eller behold dit lange hår. Især frisurer, hvor håret tages væk fra ansigtet klæder dig, f.eks. en høj hestehale.

Dont's:
Der er næsten ingen frisurer, du ikke kan bære.

HJERTEFORMET ANSIGT
Kendetegn:
Et hjerteformet ansigt er kendetegnet ved en smal hage og bredere ved tindingerne og hårgrænsen.

Do's:
Page eller langt hår fungerer godt til en hjerteformet ansigtsform, da det giver fylde hvor du er smallest – ved hagen. Lange, bløde længder fungerer rigtig godt til din ansigtsform.

Dont's:
Undgå frisurer med fylde på toppen af hovedet og helt korte frisurer med meget volumen, da det vil få din hage til at synes smallere. Herudover skal du også undgå skarpt, lige pandehår, da det vil skabe disharmoni i dit ansigt. Hvis du gerne vil have pandehår, så tænk i længder og sørg for at trække det til siden.

AFLANGT ANSIGT
Kendetegn:
Langt og smalt ansigt med tendens til en smal hage og høj pande.

Do's:
Hvis du har et aflangt ansigt, vil det klæde dig med en kort eller mellemkort frisure med volumen og tekstur omkring kæbelinjen. Etager i længderne er ofte velegnet, da det bryder formen på ansigtet.

Dont's:
Du bør dog undgå langt, glat hår, da det vil få dit ansigt til at se længere ud. Ligeledes bør du undgå en skarp midterskilning, hvis du har en længere frisure.

Find en parabenefri shampoo der passer til din hårtype på nicehair.dk

RUNDT ANSIGT
Kendetegn:
Den runde ansigtsform er kendetegnet ved, at det bredeste punkt er omkring kinder og ører.

Do's:
Hvis du har et rundt ansigt skal du have fokus på at skabe volumen på toppen og mindre omkring kinderne. Det vil klæde dig med en lidt rodet page, langt eller skulderlangt hår. Pandehår med lidt længde, som trækkes til den ene side fungerer også godt til en rund ansigtsform.

Dont's:
Undgå en kort, skarp page, hvor håret bukker ind mod kæbelinjen, da det får ansigtet til at se rundere ud. Det samme gælder helt lige pandehår.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Frisurer