6 danske mode-brands, der tager bæredygtighed alvorligt
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Monkeyglasses, Pelechecoco, Rosemin Mode, Schulz by Crowd, Stinne Gorell, Timbered

6 danske mode-brands, der tager bæredygtighed alvorligt

Tøjindustrien har sin andel af ansvaret, når det gælder klimaforandringerne. Derfor bør man også hylde de mode-brands, der tager ansvaret på sig. Og det må man sige, at disse 6 danske mode-brands gør.

Ser man bort fra den amerikanske præsident og en håndfuld andre klimafornægtere, så er menneskeskabte klimaforandringer et faktum og ikke en gisning. Og tøjindustrien har med sit enorme resurseforbrug bestemt sin andel af ansvaret. Derfor kan vi som forbrugere og mennesker kun hilse de bæredygtige tendenser velkommen, som heldigvis ses mere og mere i modebranchen. Det er med det in mente, at vi introducerer 6 danske mode-brands, som tager bæredygtigheden, klimaet og vores kære og eneste planet alvorligt. 

Køb en solbrille og plant et træ

timbered.jpgTænk, hvis du kunne være med til at sikre miljøet, skåne vores planet og samtidig ikke behøvede at gå på kompromis med hverken stil eller kvalitet! Med Timbered træsolbriller kan du gøre netop det. 

Timbered solbriller er stilrigtige, moderne og samtidig af højeste kvalitet. Hver gang du køber et par, planter de endda et nyt træ. På denne måde er Timbered med til at sikre fremtidens bæredygtige produktion - og fremtiden for vores fælles planet.

Bæredygtige Danske briller og solbrilller

cpheyewear_femke_river2.jpgDe håndlavede brillestel er fremstillet af bomuldsacetat - et biologisk nedbrydeligt materiale og rustfrit stål. Stålet er 100 % genanvendeligt materiale og omtrent 60 % af stålet er genbrugsmateriale.

Monkeyglasses er meget passioneret omkring at støtte RedOrangutangen.org, som redder vilde orangutanger, der er blevet ofre for ødelæggelsen af deres regnskovshjem på Borneo.

Deres 10års jubilæumskollektion ’Courage’ er lige på trapperne, hvorfor de her har valgt at give dig en forsmag på solbrillen ’River’, der allerede nu kan købes til 1250 kr.

River’ fås i to farver: Guld stel med brunt solglas eller Sølv stel med blåtonet spejlglas. 
Shop på www.monkeyglasses.dk frem til d. 12. august og få 20% med rabatkode: VIPshop

Lavet af 100% bæredygtige materialer!

pelechecoco_16.jpgPelechecoco har eksisteret siden 2010 og er kendt for deres fremstilling af 100 % bæredygtige læderjakker, som skåner planeten. Pelechecoco har formået at skabe produkter på nye og innovative måder. For dem handler det ikke om at genopfinde mode men om at genopfinde den måde, vi tænker mode på. 

Mærket er skabt af Dan Vaarskov og hans familie. Dan har tidligere været én af de seks skabere bag den internationale succes Diesel. Hans datter, Sophie Schandorff, har en fortid i musikbranchen, der reflekteres i deres kollektioner. Produkterne er nemlig inspireret af punk og rock’n’roll bevægelsen, hvorfor de skarpe og enestående designs har skabt interesse hos forskellige kunstnere, såsom Muse, Georgia May Jagger og flere.

Schulz by Crowd - bæredygtig kvalitet til efteråretSchulz-By-Crowd-AW19.jpg

Schulz by Crowd er et dansk brand etableret i 2015 af creative director Marie Schulz. Ambitionen har været at skabe tøj til kvinder, som værdsætter både stil, kvalitet, håndværk og bæredygtighed. Designet er sourced i deres dygtige crowd af designere, og de arbejder kun med delikate kvalitetstekstiler såsom økologisk bomuld og silke.

Schulz by Crowds værdisæt består af tre grundpiller - tidløst design, kvalitetsprodukter med lang levetid og respekt for miljø og mennesker.

Deres nye AW 19/20 kollektion byder på smukke styles i originale farver og prints i behagelig, eksklusiv og ærlig stil. Kollektionen er online nu. 

Stinne Gorell - bæredygtigt, slow fashion strik 

stinnegorell_MG_7671_final.jpgSTINNE GORELL er et mærke med atypisk, tidsløs og bæredygtig strik, tencel, hør og økologisk bomuld, der er blevet til under ordentlige forhold.
For ejer og designer, Stinne Gorell, er de arbejdende kvinders vilkår mindst lige så vigtige at fokusere på, som materialerne er.

Alt er fremstillet i Danmark, fairtrade i Bolivia og Nepal og i trængte europæiske lande, hvor kvinderne kæmper for at komme på fode. Alle håndstrikkede produkter fremstilles af ældre kvinder i Danmark, primært på Bornholm. Der er stort fokus på detaljer, funktion og kvalitet uden kompromis, og mange modeller har eksisteret siden virksomhedens start for 9 år siden.

Mærket forhandles i udvalgte butikker, samt i virksomhedens egne butikker BY HAND AND NATURE i Næstved centrum og på Gudhjem havn samt på www.stinnegorell.dk

Det behøver ikke være kedeligt

rosemin_alt_for_damerne.jpgHos www.roseminmode.dk har man specialiseret sig i tøj til PLUS SIZE piger fra str. 42 - 62 til den modne dame, hvor kvalitet - pasform og holdbarhed er i højsædet.

Selv om man har lidt bløde kurver behøver man ikke være kedelig. Her er der knald på farver og print. Deres eget design Rosemin bliver designet og produceret i Danmark under ordentlige forhold. De fleste materialevalg er i viskose og jersey i okeo-tek.

Hos roseminmode.dk finder du også kvalitetsmærker som Frandsen Frakker samt et stort udvalg af LauRie´s fantastiske bukser, som står for kvalitet og bæredygtighed.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bæredygtighed