6 solsikre råd fra eksperten
”Min sommer er fuld af strand, familietid og lange lyse nætter – og gode solvaner.”

6 solsikre råd fra eksperten

Sol, selvplukkede blåmuslinger og saltvand. Afslappende timer og børn der spiser is hver dag. Makeup-artist og skønhedsekspert Sara Rostrup føler næsten, hun får et nyt liv om sommeren. Her får du hendes bedste råd til gode vaner i solen.

Sara Rostrup: ”Jeg har testet SÅ mange produkter – de her er vigtigst.”

Makeup-artist og skønhedsekspert Sara Rostrup har afprøvet mange produkter gennem tiden – virkelig mange. Derfor stoler vi på hende, når hun tager os gennem produkt-junglen og peger på nogle af hendes favoritter i solkategorien.  

Når sommeren står for døren, kan Sara Rostrup næsten ikke vente med at tage ungerne med til stranden, invitere vennerne på terrassemiddage og bare nyde alle timerne udendørs. Og når ansigt og krop pludselig udsættes for mere vind, vejr og – især – sol, er det vigtigt for hende at huske to ting: Fugt og faktor.

”Min sommer er fuld af strand, familietid og lange lyse nætter – og gode solvaner.”

Sara Rostrup husker nemlig tydeligt barndommens somre, der var fulde af temmelig fedtet solcreme, solhatte og masser af væske, og de gode solvaner har fulgt hende siden da. Heldigvis er datidens solcreme erstattet af mere lækre og plejende produkter, der er nemmere at bruge og stadig beskytter huden mod solens stråler. Her har Sara Rostrup samlet sine seks bedste solråd til dig. 

Om Sara Rostrup

Sara Rostrup, 41 år, er makeup-artist og skønhedsekspert. Hun er én af ALT for damernes mest benyttede forskønnere af såvel modeller som kendte kvinder og deler gladelig ud af makeup-tips på @sarayoublush. Privat er hun mor til to drenge på 5 og 8 år og bor på Amager.

SARAS SEKS SOLRÅD

Niice-Haiir2034_614.jpg

RÅD #1

”Brug en ansigtscreme med solfaktor – hver dag, året rundt – så din hud altid er godt beskyttet mod solens stråler. Har du lidt ekstra tid, så skru op for selvforkælelsen, og giv dig selv en let ansigtsmassage, når du tager cremen på. Så får du både pleje, fugt og beskyttelse på én gang – en skøn start på dagen.”

Vælg f.eks. Rønsbøl Day Cream SPF 15ronsbol_daycream2U5A0830[90].jpg

Anti-age creme, der beskytter mod UVA-/UVB-stråler. Med hyaluronsyre og sheabutter. Cremen er dermatologisk testet og uden parabener, parfume og farvestoffer.

Find Rønsbøl Day Cream SPF 15 her

RÅD #2

”En dejlig dag i solen udtørrer huden. Giv din hud førstehjælp, når du er hjemme igen, og smør dig ind flere gange. Jeg smører altid mig selv ind sidste gang minimum en halv time, inden jeg går i seng. Så når cremen at tørre godt ind, inden jeg lægger mig.”

Vælg f.eks. Derma Aftersun Lotion 200 ml - Aloe Vera (Limited Edition)Aloe_aftersun2U5A0829[4].jpg

En aftersun rig på aloe vera, sheabutter og glycerin, der fugter og beskytter. Den er perfekt til hele familien, da den har 0 % parfume og 0 % farvestoffer samt er Svanemærket, AllergyCertified og anbefalet af Asthma Allergy Nordic.

Find Derma Aftersun Lotion med Aloe Vera her

RÅD #3

”Tag solcreme på, allerede inden du smutter til stranden. Så får cremen god tid til at trænge ind, og du slipper for at blive smurt ind i en blanding af creme og sand. Jeg synes, at en solcreme på spray er supernem at bruge – spray på kroppen med 15 cm afstand, og husk vindretningen, så vinden ikke tager din solcreme.”

Vælg f.eks. Biotherm Brume Solaire Dry Touch SPF50Biotherm_50_2U5A0831[56].jpgBeskytter effektivt imod solens skadelige stråler, fugter huden og er utrolig let at smøre jævnt ud uden at gøre huden hvid eller fedtet.

Find Biotherm Brume Solaire Dry Touch SPF50 her

RÅD #4

”Jeg mixer gerne solcremen med min bodylotion eller dagcreme. Bare husk, at når du blander, halverer du solfaktoren. Mixer du f.eks. en solcreme med faktor 50, får du solfaktor 25.”

Vælg f.eks. Dermalogica Skin Health Solar Defence Booster SPF 50dermalogica_2U5A0832[98].jpg

En let creme med beskyttelse mod UVA-/UVB-stråler. Vitamin C og E giver en glat og blød hud, og vindruekerneolie og grøn te beskytter mod de frie radikaler, der kan ælde huden.

Find Dermalogica Skin Health Solar Defence Booster SPF 50 her

RÅD #5

“Gør det nemt at huske solcremen! Hjemme hos mig er der solcreme i entreen, på badeværelset, i handskerummet og som stick i min taske. Sticken er mit evige go-to-produkt, for den gør det så nemt at beskytte udsatte steder – næse, ører og læber – når vi er på farten.”

Vælg f.eks. Elizabeth Arden Eight Hour Cream® Targeted Sun Defense Stick SPF 50elisabetharden2U5A0834[81].jpg

Sun Defense Stick beskytter de sarte og udsatte områder i ansigtet mod UVA-/UVB-stråler. Den er nem at påføre og ses ikke på huden.

Find Elizabeth Arden Eight Hour Cream® Targeted Sun Defense Stick SPF 50 her

RÅD #6

”Vandafvisende sololie på spray er altså en genial opfindelse, hvis du – som mig – elsker, at din hud ser velfugtet ud og har en naturlig glød. Sololien får også huden til at se en tand dybere ud i kuløren samtidig med, at du får solbeskyttelse og masser af fugt – selv efter en badetur.”

Vælg f.eks. Nuxe Sun Tanning Oil High Protection SPF 30Nuxe_3264680007019.jpgVandafvisende sololie til ansigt og krop med en høj solfaktor. Oliebasen sikrer en nærende virkning på huden, og sprayen gør den nem at fordele på huden uden at virke fedtende.

Find Nuxe Sun Tanning Oil High Protection SPF 30 her

Om NiceHair

Siden 2008 har NiceHair med stor succes leveret skønhedsprodukter til danskerne. De forhandler over 300 brands, der tilsammen udgør et kæmpe udvalg med over 17.000 produkter. NiceHair arbejder hver eneste dag for at skabe personlige og unikke skønhedsoplevelser, så der altid er noget for alle og enhver – uanset køn, alder, behov og krav.

Læs mere på NiceHair.dk, og følg NiceHair for at få nye skønhedsoplevelser på Facebook og Instagram.

Niice-Haiir2213_614.jpg