7 tendenser der holder for evigt

7 tendenser der holder for evigt

7 tendenser der holder for evigt

Moden ændrer sig hele tiden, men nogle ting giver vi aldrig helt slip på. Se, hvad vi stadig elsker her

1940’ernes trenchcoat: I starten af 1940’erne var moden meget enkel og præget af krigstiden. Især var grove uldfrakker og trenchcoat-inspirerede frakker populære – fællesnævneren var det store revers og bæltet i taljen, der gav den et feminint snit.

Vælger du rigtigt, kan frakken holde sæson efter sæson. Den uldne frakke med bindebånd i taljen er en klassiker og kommer i forskellige varianter. Nogle med knaplukning, bælte, og mere kåbeagtige varianter.

Mango, 999 kr. Vero Moda, 699 kr. Selected Femme, 1.799 kr. H&M, 999 kr. Storm & Marie, 2.399 kr. 

Tip: Er du høj, kan du sagtens vælge en lang frakke, der går til midt på læggen eller helt til anklen. Er du lav, er en frakke der slutter omkring knæet mere klædelig.

LÆS OGSÅ: Sille Henning: "Bare fordi det er fest, er jeans ikke dømt ude"

1950’ernes skørter: Med lanceringen af Christian Diors ”New Look” i slutningen af 1940’erne, satte 1950’erne for alvor fokus på den kvindelige silhuet.

I dag er timeglassilhuetten mere nedtonet i mode-billedet, men nederdelen med vidde er stadig populær. Fra feminine print til sæsonens favoritmateriale velour – der er masser af gode bud.

Edith & Ella, 1.199 kr. Zara, 249 kr. Samsøe Samsøe, 699 kr. Topshop, 549 kr. Soaked In Luxury, 499 kr. 

Tip: Brug den vide nederdel med en af sæsonens mange rullekravestrik for et enkelt og moderne udtryk.

1960’ernes miniskørt: 1960’ernes mode var helt anderledes end tidligere årtiers. Det var årtiet, der bragte os miniskørtet, gogo-støvler, stærke farver og vilde print. Mininederdelen er fortsat populær om end en smule mere afdæmpet.

Twiggy var med sit korte, drengede hår og store øjne et af datidens største modeikoner.

Mango, 449 kr. Miss Selfridge, 349 kr. H&M, 199 kr. Zara, 299 kr. Zara, 249 kr. 

1970’ernes bukser med svaj: 1970’erne var hippietidens årti, hvor bukserne flossede i kanterne og havde høje taljer og masser af svaj i benene.

De sidste sæsoner har modebilledet i høj grad været inspireret af 1970’erne med masser af ruskind, velour, og ikke mindst har bukser med svaj fået en renæssance. De klassiske bukser fås som elegante jakkesætsbukser, rå læderbukser og de mere afslappede i f.eks. velour.

Tip: Bukser med svaj kræver lidt tilløb, men de er faktisk meget klædelige. Tilsæt stiletter, og sørg for, at længden næsten rører gulvet, det giver superlange ben.

Weekday, 350 kr. H&M, 349 kr. Zara, 299 kr. Samsøe Samsøe, 800 kr. 2nd One, 499 kr. 

Den tidligere Charlies Angels-skuespiller Farrah Fawcett rocker svajet til perfektion.

1980’ernes markante øreringe: I 1980’erne handlede det om farver og vilde print. Store øreringe, skulderpuder og bittesmå kjoler – ofte tilsat leggings og benvarmere. Det var ”over the top”, farverigt og – set med nutidens øjne – ikke altid kønt.

De helt store øreringe er atter blevet populære, men i år handler det mere om guld, sølv og geometriske former end om 80’ernes kulørte plastik.

H&M, 129 kr. &Other Stories, 239 kr. H&M, 79 kr. Monki, 69 kr. Zara, 99 kr. 

Tip: Sæsonen dikterer, at de store øreringe gerne må bæres en ad gangen eller i umage par, hvor øreringene ikke matcher. Nogle øreringe sælges enkeltvis, men ellers er der god mulighed for at dele med en veninde.

1990’ernes rå jakker: Med 1990’erne kom også grunge-looket. Drengene gik i rock-t-shirts og ternede skjorter, og pigerne gik i underkjoler uden på T-shirts med grove støvler. Det hele gerne tilsat en rå jakke.

I dag er bikerjakken blevet en klassiker og kommer sæson efter sæson i nye farver og varianter. Jakken har fået sin favoritstatus grundet sin alsidighed, for du kan nemt bruge den til alt fra et par jeans til over en festkjole. Uanset hvad giver den dit look et råt tvist.

Moliin, 1.999 kr. Mads Nørgaard, 3.500 kr.  Topshop, 1.399 kr. Just Female, 1.999 kr. H&M, 1.999 kr. 

Tip: Er du ikke til læderjakker, kan du vælge en variant, der har samme form og funktion som bikerjakken, men er lavet i et mindre råt materiale som f.eks. uld eller ruskind.

00’ernes dekorerede sko: 00’erne er også blevet kaldt ”The naughties”, for det var årtiet, hvor modebranchen dyrkede maksimalismen. Hælene nåede skyhøje højder, og tøj og accessories var dekoreret i sådan en grad, at ordet maksimalisme næsten ikke var dækkende.

Pyntede sko og stiletter er tilbage i modebilledet, men denne sæson handler det mere om bindebånd og diskret udsmykning, og heldigvis er hælhøjden også kommer ned under de 10 cm.

Zara, 559 kr. Topshop, 449 kr. Mango, 399 kr. Zara, 799 kr. H&M, 499 kr. 

Tip: Du kan også selv dekorere dine sko med en broche eller skabe effekt om anklen med et silkebånd.

LÆS OGSÅ: Blokhælen holder stadig: 8 ankelstøvler under 1.500 kr.

LÆS OGSÅ: "Jeg vil bruge den til alt fra en pæn blazer til en glitrende pailletkjole"

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du hverdagschik

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends og Overtøj