8 danske smykkebrands, du skal kende

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Avelure Jewelry, Aqua Dulce Jewellery, byFalck, Chris Ly Jewellery, Guldsmed Sofie Lunøe, Helena RAR, Milayas & By Pind Jewellery

8 danske smykkebrands, du skal kende

Der findes et væld af dygtige designere i Danmark – og det gælder også, når det kommer til smykker. Her er 8 danske smykkebrands, som meget vel kan give lyst til at opdatere samlingen med en ny favorit eller to.

Et par fine øreringe, en elegant ring eller et smukt armbånd. Et smykke kan løfte et outfit til nye højder på ingen tid, og der er derfor også næsten altid plads til lige ét mere i smykkeskrinet. Mangler du inspiration til ønskelisten eller din næste glimtende investering, så se med her!

Avelure Jewelry - Smukke og elegante smykker

Aqua Dulce Jewellery - Tidløst og trendy

byFalck - Enkelt møder feminint

Chris Ly Jewellery - Håndlavede kvalitetssmykker

Guldsmed Sofie Lunøe - Klassiske materialer i grafisk design

Helena RAR - Arvesmykker får nyt liv

Milayas - Unika designs med karakter og etik

By Pind Jewellery- Håndplukket kvalitet

Smukke og elegante smykker

Avelure Jewelry er et eksklusivt dansk smykkebrand, som er kendt for at skabe moderigtige og elegante smykker. Deres stil er en perfekt balance mellem det ekstravagante og det diskrete – perfekt til den stilbevidste kvinde, der godt kan lide lidt, men ikke for meget opmærksomhed.

Brandets høje kvalitet kommer til udtryk i valget af materialer til både deres smykker såvel som deres indpakning. De bruger fx kun ægte sølv og guld til deres smykker, som alle bliver pakket ind i luksusgaveindpakning, der virkelig formår at skabe en wow-oplevelse.

Oplev smykkerne på avelurejewelry.com eller på Instagram.

Tidløst og trendy

Siden 2004 har Aqua Dulce Jewellery, med Janne Lisberg i spidsen, skabt tidløse og trendy smykker. Smykkerne er alle designet med respekt for brandets ekstravagante DNA og med tidens trends in mente.

Aqua Dulce Jewellery lancerer kollektioner flere gange om året, og du kan være sikker på både at finde klassiske smykker for livet og smykker, der taler ind i hjertet af sæsonens form- og farvepalette.

Brandet slog for alvor igennem i guldsmedebranchen for tre år siden, men har været anerkendt i adskillige år. Deres kollektioner forhandles i dag af over 350 butikker i både ind- og udland.

Se kollektionerne på www.aquadulce.dk eller på Instagram

Enkelt møder feminint

Det nye, danske smykkebrand byFalck, der blev lanceret i 2020, byder på enkel elegance, hvor sølv og forgyldt sølv kombineres med halvædelstene og perler i klassiske designs.

Hos byFalck har de fokus på at lave designs, som du kan have glæde af i mange år, og deres kollektion indeholder derfor både enkle, feminine og farverige smykker.

Smykkerne designes af Jeanette Falck og produceres derefter enten i Danmark eller i udlandet – altid i smukke og holdbare materialer.

Se smykkerne på www.byfalck.dk eller på Instagram.

Håndlavede kvalitetssmykker

Chris Ly Jewellery er specialister i diamanter og perlesmykker. Deres designs sætter fokus på den luksuriøse og elegante smykkeformgivning, som repræsenterer din stil og dine værdier.

Hos Chris Ly Jewellery får du smykker i højeste kvalitet – skabt uden kompromiser undervejs. De er eksperter i at kombinere forskellige materialer, fx guld, diamanter, perler og ædelsten, i et harmonisk smykke og hjælper dig med designet – lige fra valg af materialer til hvordan dit nye smykke bliver helt unikt.

Går du med en idé til et smykke? Chris Ly Jewellery kan hjælpe dig med at realisere din drøm! Kom forbi butikken hjertet af Frederiksberg, og få ekspertrådgivning til dit næste smykke.

Klassiske materialer i grafisk design

Guldsmed Sofie Lunøe holder til på Gråbrødretorv i centrum af København. Her formgiver og sammensætter hun klassiske materialer som guld, sølv, ædelsten og perler i nye kompositioner: Smykker i skulpturelt og grafisk design, der alle er skabt i holdbar kvalitet til nutidig brug og fremtidigt arvegods.

Hvert smykke er en lille bærbar skulptur, og foruden de faste kollektioner skaber Sofie også gerne helt personlige designs efter den enkelte kundes ønske:

“Gennem mere end 20 års arbejde og udvikling med guldsmedehåndværket er smykkedesign blevet en intuitiv og legende proces for mig. Jeg tænker med mine hænder ,” fortæller Sofie Lunøe om sit arbejde.

Se smykkerne på www.sofielunoe.com eller på Instagram

Arvesmykker får nyt liv

Forkæl jer selv med smykker, der håndlaves af jeres arvesmykker og dermed bringer dem med videre i jeres historie. Arvesmykker har en helt særlig værdi, der er svær at skabe med noget helt nyt. Hos Helena RAR genskaber de derfor noget af værdien og kombinerer det med jeres kærlighed og minder, så smykkerne kan leve i endnu flere årtier.

Find jeres fødselssten, eller brug jeres årsdag til at bestemme antallet af funklende diamanter eller ædelsten, der skal være i jeres kommende vielsesringe. Det vigtige er ikke, hvor stor en sten eller diamant I vælger, men hvorfor I har valgt den.

Se mere på www.helenarar.dk eller på Instagram.

Unika designs med karakter og etik

Guldsmed og smykkedesigner Milayas samarbejder kun med nøje udvalgte og anerkendte leverandører med høj kvalitet og etisk standard.

Det betyder blandt andet, at Milayas har et særligt fokus på at bruge genbrugsguld, at perlerne hovedsageligt kommer fra bæredygtig produktion, og at diamanterne udelukkende forhandles gennem leverandører, som kan garantere ordentlige forhold for de involverede parter - fra diamanten bliver fundet, til den bliver solgt.

Rikke arbejder typisk i 18K guld.

Alle smykker fra Milayas er håndlavet af Rikke selv. Oplev dem på www.milayas.dk eller på Instagram.

Håndplukket kvalitet

By Pind Jewellery er et dansk smykkebrand, der bygger på mere end 35 års erfaring inden for smykkedesign. Smykkerne er ægte sterlingsølv med farver, symboler og sten og alle nøje udvalgt og skabt med fokus på høj kvalitet.

Inspirationen kommer fra verdensomspændende rejser, hvor indehaver Thomas Pind og Christina Pind håndplukker det bedste til sæsonen: Smukke smykker til hverdag og fest - til en skarp pris.

Bliv inspireret på Instagram, eller søg inspiration på www.bypind.dk. Du kan også finde smykkerne eksklusivt hos guldsmed Pind J. Design i Svendborg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Smykker, Øreringe og Instagram