Lagersalg guide

Foto: Getty Images

Lagersalg guide

9 tips til et vellykket lagersalg

Kupjægere, bunkevis af tøj og lange køer kan gøre de mange gode lagersalg uoverskuelige, men med disse 9 tips bliver du godt klædt på.

Det er højsæson for lagersalg, og der er så mange gode, at selv vi har brug for en overskuelig guide med de bedste lagersalg i Danmark.

LÆS OGSÅ: Her er de bedste lagersalg i København, Odense og Aarhus

Men et lagersalg er meget mere end bare kvalitetstøj til billige priser. Det tiltrækker flere hundrede kvinder, der, lige som dig selv, hungrer efter at gøre de bedst mulige køb, og du får derfor kamp til stregen i jagten på de allerbedste varer. Inden du tager af sted, er der derfor flere ting, der er værd at overveje.

Vi har samlet de bedste råd til, hvad du selv kan gøre for at få mest ud af din lagersalgsshopping.

Hav tjek på betalingsmetoderne

Der er ikke noget værre end at have fundet en hel bunke lækkert tøj, som du må efterlade, fordi stedet ikke tager Dankort. Hvis der ikke står noget på annoncen, så hæv lidt kontanter for en sikkerheds skyld. Som noget nyt tilbyder flere lagersalg nu at betale med MobilePay, så sørg også lige for at lade mobilen op.

Overvej, hvad du tager på

Du vil uden tvivl komme til at skulle prøve en masse tøj, og så er det bare ikke særlig smart at hoppe i buksedragten lige den dag. Det kan anbefales at tage strømpebukser og en stropbluse på inden under dit tøj. På den måde slipper du for at stå og flashe baller til alle de andre lagersalgsgæster. Undgå også at have tøj på fra det mærke, du skal til lagersalg hos. Måske er det kun et par sæsoner gammelt, og så hænger der pludselig en hel række med den samme jakke på stativet. Mens du prøver din bunke af tøj, kan en anden lagersalgsgæst derfor komme til at snuppe dit tøj i den tro, at det er en af varerne.

Kom i god tid

Nogle lagersalg er meget populære, og når de åbner op, står hundredevis af shoppegæster med adrenalinen pumpende allerede i kø. Det er altid de bedste køb, der forsvinder hurtigst, så hvis du er virkelig opsat på at få fat i de populære varer, kan det betale sig at møde op ca. halvanden time inden de åbner. Så kan du jo bruge ventetiden på at spise morgenmad eller drikke en kop kaffe.

Tag en veninde med

Der er ikke altid spejle til et lagersalg, så du kan se, hvordan tøjet passer dig, og din shoppepartner in crime har derfor mulighed for at tage et billede af dig med tøjet på. Hun kan samtidig også give dig sin ærlige mening om, hvorvidt det er nødvendigt at købe endnu en sort strik, når du har ti andre hjemme i skabet.

Tag tøjet i flere størrelser

Alting går meget stærkt på et lagersalg, og hvis tingene ikke passer, kan du ikke være sikker på at finde den samme bluse igen i en anden størrelse. Derfor skal du starte med at tage tøjet i de størrelser, du tror, vil passe dig. Du kan jo altid lægge det overskydende tøj tilbage igen.

Tjek om varen er fejlfri

Det er ikke muligt at bytte de varer, du køber til et lagersalg, så sørg lige for at kigge, om der skulle være nogle fejl på tøjet. Det kan være løse tråde i syningen, foundationpletter på kraven eller små huller i tøjet. Står du med en defekt vare i hånden, kan du altid prutte om prisen og reparere skønhedsfejlen derhjemme.

Spørg efter kollektionsprøverne

Nogle gange hænger de bag kassen, og det er her, du kan gøre et rigtig godt køb og få det nyeste tøj til en god pris.

Prut om prisen

Kommer du på lagersalgets sidste dag og kun et par timer inden lukketid, kan det betale sig at prøve at forhandle lidt. Måske kan du få nedslag i prisen eller to varer for éns pris. Medarbejderne er sandsynligvis interesseret i at få solgt så meget som muligt og i de sene timer på den sidste dag, kan du derfor tillade dig lidt mere.

Pas på (for mange) impulskøb

Du forlader lagersalget med poserne fyldte, men når du kommer hjem, fortryder du alligevel de ting, du kun købte, fordi de var billige. De ender derfor bagerst i skabet. Uanset hvor billigt det er, er det spildte penge, hvis du ikke kommer til at bruge varen. Spørg derfor dig selv, inden du betaler, om du kommer til at bruge det.

Vi krydser fingre for en vellykket tur!

Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping