Alexander Wang sagsøgt (opdateret)

Den dygtige og vellidte designer Alexander Wang er ifølge flere seriøse amerikanske medier blevet sagsøgt for 283 millioner kroner af en medarbejder ved navn Wenyu Lu.

Wenyu Lu, en 56-årig Alexander Wang-ansat fra Queens i New York, er angiveligt blevet tvunget til at arbejde 84 timer om ugen i Wangs studie, og en enkelt gang besvimede han efter en 25 timers arbejdsdag. Efter han besvimede, blev han indlagt til observation, hvorefter han angiveligt blev truet med at blive fyret. Medarbejdernes arbejdslokaler er desuden blevet beskrevet som kvælende og uden vinduer.

Lu’s advokat udtaler til de amerikanske medier, at han håber, at flere Wang-medarbejdere vil følge trop, så de sammen kan sagsøge Wang.

En talsperson fra Alexander Wang benægter dog forløbet, og tilføjer, at firmaet tager gældende lovgivning yderst seriøst.

Dog spekuleres der allerede nu i, at firmaet sandsynligvis vil indgå et udenoms retligt forlig, for at undgå yderligere dårlig omtale.

Opdateret

Det er netop kommet frem, at endnu en medarbejder sagsøger Alexander Wang for dårlige arbejdsbetingelser. Denne gang drejer det sig om Flor Duante, en mor til 3, som påstår, at hun er blevet tvunget til at arbejde mere end 90 timer ugentligt.

Siden vi publicerede nyheden første gang, er flere medarbejdere kommet frem og fortalt lignende historier, og det samlede søgsmål er således oppe på 2.5 milliarder kroner.

Se også: Stella McCartney: "Tom Ford lyver!" »