”Alletiders Barnepige” hyldes på mode-Instagram – og vi elsker det

Foto: Getty Images/"The Nanny Art" på Instagram Serien er over 20 år gammel, men stadig modeaktuel på sin egen facon.

”Alletiders Barnepige” hyldes på mode-Instagram – og vi elsker det

Der er muligvis langt mere højkulturel kunst i tøjet fra den elskede 90’er-komedieserie, end de fleste os af lige har bemærket...

She had style!

She had flair!

She was there.

– og hendes tøjstil var ikonisk!

Er du en af dem, der holdt af at følge Fran Fine og hendes oplevelser hos familien Sheffield i 90’er-komedieserien Alletiders Barnepige, så vil denne mode-instagram måske kunne vække begejstring. Serien er nemlig blevet aktuel igen på sociale medier, fordi der er overraskende mange ligheder mellem den kække barnepiges tøj og så moderne kunst.

LÆS OGSÅ: 16 ting, vi gjorde i 90’erne for at ”se godt ud”

Ja, du læste rigtigt: Fran Fines mange farverige outfits kan kædes sammen med anerkendte kunstværker.

Det mener belgieren Louis-Philippe Van Eeckhoutte, som står bag Instagram-profilen ”The Nanny Art”. 

– Idéen opstod, fordi jeg stødte på et billede fra serien, som mindede mig om 1988-maleriet ’Betty’ af Gerhard Richter. Da jeg så flere billeder af Fran Fine på Internettet, gik det op for mig, at mange af hendes outfits har ligheder med moderne kunst, forklarer han til ALT.dk.

Så når Fran Fine dukker op i vilde blazerjakker med print eller pels, stramme kjoler eller en morgenkåbe med vandmeloner, er det muligt, at seriens kostumeafdeling har ladet sig kraftigt inspirere af anerkendte popkulturelle referencer.

– Det fascinerer mig at kombinere ikoniske værker af de nogle af de mest velkendte kunstnere, der er værdsatte som højkultur, med tøjet fra denne kitsch 90’er-serie. Alletiders Barnepige dyrkes i dag over hele verden gennem memes og fansider på grund af nostalgi, larger than life-karaktererne og ikke mindst Fran Fines personlighed og dristige modevalg. Fran Fine er den ultimative metafor for kunsten: She is the lady in red when everybody else is wearing tan, lyder det fra Louis-Philippe Van Eeckhoutte.

Især til det sidste kan vi herfra kun sige (eller synge) et stort ”ja” til.

(Nu håber vi blot på, at der på et tidspunkt kommer en ditto konto med mor Sylvia Fine - og ikke mindst Grandma Yetta… <3)

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Kunst og Sociale medier