Hjemme hos Lise Freiesleben Hjort
Foto: Luka Rone Jakke fra Issac Seelam, skjorte fra Federica og bukser fra Mas Nada.

Hjemme hos Lise Freiesleben Hjort

Lise Freiesleben Hjort: "De sidder bare godt, lige meget hvem man er"

Lise Freiesleben Hjort, 57, har i over 30 år haft skomærket Apair sammen med sin mand og synes, at sko er altafgørende for god stil.

Hendes kærlighed til sko er tydelig at få øje på i klædeskabet, som ud over at være fyldt med rå detaljer, fine farver og gode kvaliteter, rummer støvler og stiletter i alle afskygninger.

LÆS OGSÅ: Anne Lose: “De beroliger, lindrer og styrker, så det ser ud, som om jeg har fået en ansigtsbehandling natten over”

STIL

– Enkel. Jeg elsker læderbukser, -jakker og sko med kant, som jeg bruger til at tilføre lidt råt til min stil.

INSPIRATION

– Den bedste inspiration finder jeg, når jeg rejser og er på messer i Italien. Pinterest er også et godt sted, og ellers sørger jeg for at være opmærksom og åben for input fra omverdenen.

Sko fra Apair og Rocco P.

FAVORITDESIGNER

– Anne Vest, fordi hendes stil er enkel, men anderledes, rå og feminin på én gang.

HVERDAG

– Et par læderbukser eller -nederdel, rå støvler, en silkeskjorte og en cool jakke.

Buksedragt og kjole købt i Firenze.

FEST

– Stiletter er et must med en stram kort kjole eller en paillettop med vide bukser afhængig af anledningen.

Et udvalg af Lises smykker. Ringen med Apair indgraveret fik Lise af sin mand, da de havde været gift i 19 år.

FORÅR

– Til forår vil jeg iføre mig en lys buksedragt med bare arme, en kort ­nederdel eller shorts med en lækker T-shirt og en tynd jakke ud over.

"Jeg elsker min taske fra Numero 10, som er perfekt til hverdag. Der kan være alt i, og så bliver den bare pænere og pænere, jo mere man bruger den." Sko fra Rocco P.

FLEST

– Støvletter og stiletter, masser af læderbukser og andre bukser, jakker i læder og ruskind og lækre T-shirts. Om sommeren er det kjoler.

Jakker fra Numero 10 og Anine Bing.

IGEN OG IGEN

– Jeg bliver ved med at købe James Perse T-shirts og Issac Seelam jakker. Jakkerne fordi de har så meget karakter, mens T-shirtene passer perfekt til mig og min stil, da de er helt enkle, i god kvalitet og findes i de fineste farver.

”Jeg elsker højhælede sko. Dem her havde jeg på for lidt tid siden til en fest, hvor vi fik en drink mellem hver ret – det var fantastisk og sjovt.” Sæt fra Anine Bing og sko fra Le Silla.

UNDERTØJ

– Det bedste undertøj ­finder jeg hos Anine Bing. Jeg kan ikke mærke, at jeg har det på, og pasformen er super til mig.

Taske fra Kenzina, T-shirts fra James Perse og læderbukser fra Apair og Isaac Selaan.

JEANS

– Jeg kan altid regne med jeansene fra J-brand. Alle burde have et par, de sidder bare godt, lige meget hvem man er, og så har de det lækreste stræk, som gør, at de ikke falder ned.

Skjorter fra ­Federica og Iheart.

SKO

– Det er næsten umuligt for mig at nævne et par yndlingssko, men mine ­pythonstøvler fra Rocco P er nogle af mine absolutte favoritter til hverdag. Til fest går jeg altid i stiletter.

SMYKKER

– Jeg har nogle smykker, som min mand har fået lavet til mig, og dem går jeg med hver dag. På mine inspirationsture til Indien har jeg købt lidt selv – dem bruger jeg efter mit humør.

Lise i sit seneste køb, skjorten fra Anne Vest.

SHOPPING

– Jeg har ikke så meget tid til at shoppe og gør det faktisk ikke så tit, men når jeg gør, sker det ofte i farten. Når jeg ser noget, som jeg kan lide, er jeg faktisk ­meget hurtig til at tænke over, hvad jeg mangler og derefter beslutte mig – man kan kalde mig en velovervejet impulskøber.

BEDSTE KØB

– Det er min Anne ­Vest pels. Jeg elsker den, fordi den er smuk, cool og holder mig varm.

"Jeg har altid lidt til læberne i min taske og holder generelt meget af makeuppen fra Dior, mens neglelakkerne fra Nailstation er skønne."

FEJLKØB

– Alle de småkøb, hvor ­kvaliteten ikke er god nok – og dem ­gemmer jeg bestemt ikke!

ALTID HOS MIG

– Jeg vil altid ­beholde mine Issac Selam-bukser. Som med alt andet læder bliver de kun pænere med årene.

Sko fra Apair og Rocco P.

KLAR I EN FART

– Jeg kan blive klar til alle typer af arrangementer på 5 minutter med de rigtige sko. Mellem job og arrangement har jeg næsten aldrig mere end 5 minutter, så jeg skifter skoene ud med stiletter og hopper evt. i en anden top. Så er jeg klar.

GOD STIL

– Jeg synes, at skoene er meget afgørende for god stil. Du kan slippe afsted med meget, hvis dine sko holder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jeans og Sko