Tørt hår

Foto: Getty Images "Dit hår vil belønne dig med mere glans, og huden bliver mindre opkogt og tør"

8 skønhedsfejl, vi alle laver under bruseren

Man skulle tro, at det var yderst simpelt at tage et brusebad, men vidste du, at dit daglige bad kan slide på dit hår og give dig tør hud?

Her er 8 skønhedsfejl, vi alle laver under bruseren:

  1. Det sker der, når du bruger hårkur uden balsam
  2. Det sker der, når du bader i glohedt vand
  3. Det sker der, når du bader for længe
  4. Det sker der, når du vasker hår hver dag
  5. Det sker der, når du bruger alt for meget sæbe
  6. Det sker der, når du barberer dig uden balsam
  7. Det sker der, når du vasker ikke sæberesterne af
  8. Det sker der, når du skipper cremen

1. Det sker der, når du bruger hårkur uden balsam

Din hårkur er faktisk langt mindre effektiv, hvis ikke du efterfølgende forsegler dit hår med en god balsam. Det lyder måske lidt som dobbeltarbejde, men en hårkur plejer kun håret, mens hårstråene først "lukkes", når du bruger en balsam efterfølgende. Så brug først din hårkur og derefter en hårbalsam eller måske endda en leave-in-hårbalsam, som lukker håret igen.

purely professional treatment_ny.jpg

Leave-in-balsam, Purely Professional hos Med24.dk, 245 kr.

2. Det sker der, når du bader i glohedt vand

Efter en stressende arbejdsdag kan det være så dejligt afslappende at få et langt, varmt brusebad. Men både hud og hår lider under de varme bade, som åbner hudens porer, så den ikke kan holde på de naturlige fedtstoffer, mens håret udtørres og bliver kruset af det varme vand. Så der er kun én ting at gøre, og det er at skrue lidt ned for varmen. Dit hår vil belønne dig med mere glans, og huden bliver mindre opkogt og tør. Du kan også hjælpe huden lidt ekstra på vej med en sæbefri kropsvask. Den tørrer ikke huden ud og plejer med nærende arganolie.

caudalie rose de vigne_ny.jpg

Sæbefri showergel, Caudalíe hos Magasin, 100 kr.

3. Det sker der, når du bader for længe

De lange bade er lige så dårlige for hud og hår, som de varme bade er. Begge dele udtørrer og fjerner fedtstoffer fra huden og håret. Så selv om det er fristende, så prøv at skrue badet ned til under 10 minutter. Du kan spare tid og vand i badet ved at købe en shampoo og balsam i én.

american crew 3-in-1_ny.jpg

3-i-1-vask, American Crew hos Nicehair.dk, 165 kr.

4. Det sker der, når du vasker hår hver dag

De fleste frisører anbefaler, at du springer hårvasken over i hvert fald hver anden dag. Stjernefrisøren Gun-Britt vasker kun sit hår én gang om ugen, for det er ekstremt hårdt og udtørrende for din hovedbund og dit hår at fjerne al naturligt fedtstof hver eneste dag. Giv håret en pause mellem hårvaskene ved at bruge en smule tørshampoo i hovedbunden, som suger overskydende fedtstof op og giver fornyet struktur og fylde.

briogeo scalp revival char_ny.jpg

Tørshampoo, Briogeo hos Matas, 180 kr.

5. Det sker der, når du bruger alt for meget sæbe

For store mængder sæbe er ikke godt for din hud. Med sæben får huden fjernet sine naturlige fedtstoffer, som kan udtørre og i værste fald give kløe og irritationer. Så minimér brugen af sæbe. Har du svært ved at dosere mindre mængder, så vælg mere koncentrerede showergels.

biotherm eau d'energie showergel_ny.jpg

Showergel, Biotherm hos Matas, 100 kr.

6. Det sker der, når du barberer dig uden balsam

Dine kropshår bliver bløde i badet, og derfor er det ideelt at barbere sig under bruseren. Men huden kan få en lidt gummiagtig overflade, når den er våd, og det kan et barberblad ikke glide ordentligt på. På den måde kan du nemt skære dig selv. Så når du alligevel skal pleje lokkerne på hovedet med en god balsam, så brug resterne fra balsammen på de områder, du skal barbere. Det får barberhøvlen til at glide nemmere over huden, og efterlader den blød.

dr. organic vitamin e conditioner_ny.jpg

Balsam, Dr. Organic hos Med24.dk, 80 kr.

7. Det sker der, når du vasker ikke sæberesterne af

Sørg for at skylle både hår og krop ordentligt for sæberester. Sæberester på huden kan være med til at tilstoppe porerne og gøre huden fedtet eller irriteret. Sæberester i håret gør det stift og mat. Har du en sensitiv hud i ansigtet og helst vil undgå for meget vand der, kan du efter badet rense huden efter med en micellarvand, der skånsomt fjerner snavs og makeup uden brug af vand.

verso micellar water_ny.jpg

Micellar vand, Verso hos Matas, 295 kr.

8. Det sker der, når du skipper cremen

Din hud mister en masse fugt i badet, så husk at smøre dig med en god, nærende creme eller olie lige efter badet. Et godt tip til kroppen er at bruge en god olie på den stadigvæk fugtige hud. På den måde bruger du mindre olie, og den er nemmere at fordele, når huden ikke er knastør. Denne velduftende olie fungerer perfekt til både ansigt og krop. Olien indeholder planteekstrakter og beroligende E-vitamin, som blødgører og plejer huden.

nuxe huile prodigieuse multi-purpose dry oil_ny.jpg

Olie, Nuxe hos Nicehair.dk, 175 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hud, Hår, Hudpleje og Frisurer