Sahar’s
Foto: PR Smuk hud og god karma hos Sahar’s.

Her er de 5 bedste steder, du kan få en skønhedsbehandling i Aarhus og København

Der er ingenting, der giver velvære, som gode skønhedsbehandlinger. Vi har samlet vores favoritter, så du og din hud er sikret den bedste behandling.

Artiklen er oprindeligt udgivet i Eurowoman i 2018. Genudgivet i 2020.

Engang skulle man tage en ansigtsbehandling bogstaveligt. Men nu handler det ikke længere kun om at minimere porer og urenheder. Også kroppen får tiltrængt opmærksomhed med massage, og sindet stimuleres med aromaterapi, når du lægger dig på briksen til en ansigtsbehandling hos nogle af landets bedste spaer.

Sahar’s

Hvad har et fodbad med en ansigtsbehandling at gøre? Alt. Hos Sahar’s er det holistiske i centrum, og er der indre balance, vil du også udstråle glæde og glød, er ejeren af den lille klinik Sahar’s’ filosofi. Så alle behandlinger hos Sahar’s starter med et fodbad, hvor Sahar vasker og skrubber dine fødder. Et på én gang ydmygt og luksuriøst ritual, der får hele kroppen til at slappe af og sætte tankestrømmen på pause. Ikke to behandlinger er ens, så når du lægger kroppen på den bløde briks, føler Sahars hænder sig frem til, hvad din hud og krop har brug for. Ansigtet bliver næret med rens, masker, massage, japansk lifting, en teknik til naturligt ansigtsløft, og cupping, hvor små sugekopper sørger for at sætte fut i blodgennemstrømningen, og mellem seancerne bliver du forkælet med hovedbundsmassage, skuldermassage og fodmassage. Produkterne er fra Aveda, som er kendt for deres stimulerende aromaterapi, der får hele systemet til at gå i slowmotion. Det er umuligt ikke at blive som en slap marionetdukke med Sahar som dukkefører, der har ladet snorene falde og slipper kroppen og sindet fri. Det bedste af det hele er, at huden stråler om kap med din aura, når du rejser dig og går ud i den virkelige verden, som du, i 90 minutter, havde glemt eksisterer.

Ansigtsbehandling, 90 minutter, 1.200 kr.

Antonigade 3, København K. Sahars.dk

LÆS OGSÅ: 6 trin, som giver dig den perfekte makeup til din nytårsaften

Helle Thorup City Spa

I 30 år har Helle Thorup haft klinik i Aarhus. Det er alligevel en del år og en del erfaring – og det kan mærkes. Ansigtsbehandlingen er med den amerikanske hudlæge Dr. Murads produkter og Mette som behandler, der med sine blide strøg ved præcis, hvor og hvordan hænderne skal føres hen på huden.

Seancen starter med først én slags rens, så en anden for at give huden det bedste grundlag for at optage de efterfølgende produkter. Herefter får den en frugtsyrebehandling, som befrier den for døde hudceller, der skaber en kedelig grå tone. Så er det tid til dybderens, hvor hver en centimeter af ansigtet bliver inspiceret og fikset. Som ekstrabonus bliver brynene rettet til med både voks og pincet, så ikke ét hår stritter. Ansigtet og skuldre bliver masseret og – åh og mmm – hovedbunden. Aldrig har en hovedbundsmassage været så veludført og gåsehudsfremkaldende, som den Mette står for. Afslutningsvis giver en maske fugt til ansigtet, og serum og creme er prikken over i’et.

Ansigtsbehandlingen er lige så professionelt udført, som Murads produkter er effektive. “Hvor lang tid er der gået?” spørger testpersonen søvndrukkent, da Mette fortæller, at behandlingen er slut. Det føles som flere timer, selv om det kun var 75 minutter.

Murad Complete Facial, 75 minutter, 895 kr.

Frederiksgade 35, Aarhus. Hellethorup.dk

Klinik Dare to Care

Du venter i en lille baggård, indtil du bliver vist ind i et behandlingsrum, hvor en seng står klar. Ikke en tynd briks, men en rigtig seng med lækkert sengetøj, en perfekt puffet dyne og en hovedpude, du godt gad have derhjemme. Det er Dare to Cares vinterbehandling, der er på programmet. Til lyden af vand og små blide klokker går behandlingen i gang og hurtigt mærker kroppen, at den er i helt trygge hænder, og at den hverken skal spekulere på eller gøre noget, men bare være og nyde. Først bliver øvre del af ryggen kærligt trykket og mast, så alle spændingerne forsvinder som dug for solen.

Efterfølgende bliver fødderne masseret med olie og varme sten. Ansigtet bliver af flere omgange smurt ind i dejlige, velduftende produkter fra Aurelia, Sard Copenhagen og Amazing Space og pakkes så ind i et varmt klæde, mens brystben og hårgrænse masseres. Klædet fjernes til fordel for rosenvand, der forstøves ud over ansigt og décolleté. Sanserne stimuleres gennem hele behandlingen, og oplevelsen af ultimativt velvære sender kroppen i en tilstand af dvale. En tilstand, du langsomt vågner fra, når dynen atter krammer kroppen og Line Friis, ejer af Dare to Care, lister ud af rummet igen. Behandlingen tager 70 minutter, men tidsfornemmelsen forsvinder, når du ligger der, og krop og sjæl gøres vinterklar. Mørke, kom an.

Vinterbehandling, 70 minutter, 945 kr.

Slagelsegade 5, København. Klinikdaretocare.dk

Amazing Space
Du bliver et mildere menneske af at plaske rundt hos Amazing Space. Foto: PR.

Amazing Space

Det er ikke noget nyt, at der i kælderen under luksushotellet d’Angleterre gemmer sig en af Danmarks bedste spaoplevelser hos Amazing Space. Fra første sekund rammes du af en følelse af luksuriøs zen, uanset om du bliver behandlet tidlig morgen eller sen aften. Hverdagens små bekymringer forsvinder på magisk vis dernede under jorden på Kongens Nytorv. Deluxe-behandlingen efterlader dig med følelsen af, at du har fået en ansigtsbehandling ud over det sædvanlige. Ansigtet bliver skiftevis dybderenset og eksfolieret, smurt ind i Amazing Spaces fantastiske produkter og dækket med varme omslag, og til sidst dybdemasseres krop og ansigt med kølige ædelsten. Behandlingen kan bedst beskrives som en all inclusive-ansigtsbehandling, som ikke kun giver dig lækker glød og en hud, der ser sund ud, men også afslapper din krop og stimulerer dine akupunkturpunkter. Det er ren selvforkælelse og verdens bedste gaveidé til én, du holder af, som trænger til et løft og en stille stund for sig selv.

Amazing Face Deluxe, 100 minutter, 1.295 kr.

Hovedvagtsgade 3, København. Amazing-space.dk

LÆS OGSÅ: Gun-Britt: "Jeg kom til at se yngre ud, da jeg holdt op med at farve håret"

Naturskøn

Eygló betyder ‘evig glød’ på islandsk, og det kan du få hos Kirsten i Naturskøn i Aarhus. Ikke alene har det aarhusianske naturpotek hylderne fulde af lækre naturlige og økologiske skønhedsprodukter. De har også specialiseret sig i behandlinger, der både forskønner krop og sjæl.

Herunder Bioeffect Eyglo, en effektiv antiage-behandling med det islandske skønhedseliksir, baseret på det aktive EGF-protein, der arbejder i dybden, stimulerer cellefornyelsen og sætter gang i produktionen af collagen og elastin. Allerede da testpersonen lægger sig på briksen, forstummer festugen udenfor til fordel for beroligende musik og en aroma af afslappende rosmarin og lavendel. Behandlingen starter med en mild afrensning og toner, efterfulgt af en blid eksfoliering med vulkanaske og abrikoskerner, der masseres på huden i et par minutter for at fjerne døde hudceller og give plads til nye. Derefter dampes og dybderenses dit ansigt, inden det masseres i et fugtgivende serum bestående af glycerin og hyaluronsyre. Hænderne får også en kærlig omgang, og til sidst masseres EGF serum på ansigt og décolleté, inden en hydrogelmaske lægges på ansigtet, så det potente EGF-protein trænger dybere ind i huden. “Jeg lukker mine øjne i Aarhus,” synger du stille for dig selv, mens du vågner fra din 15 minutters skønhedssøvn og har fået rettet bryn, så ansigtet får et ekstra løft, når du ser dig selv og dine røde kinder i spejlet. Du får et Bioeffect Home Care Serum-kit med hjem med en nat- og dagserum til to-tre dages efterfølgende hjemmebehandling, selv om det ikke giver den samme saliggørende spafølelse som hos Naturskøn.

Bioeffect Eyglo, 75 minutter, 1.095 kr.

Guldsmedgade 15, Aarhus C. Naturskon.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hudpleje og Hud