bernie sanders iført vanter
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Getty Images Med armene over kors og hænderne pakket godt ind i et par vamsede vanter sad den amerikanske senator Bernie Sanders og overværede Joe Biden overtage posten som USA's 46. præsident. Billedet af den 79-årige senator er siden gået viralt.

Bernie Sanders' vamsede vanter går viralt på Instagram

Hele verden fulgte med i Joe Bidens indsættelsesceremoni den 20. januar, men der var også en anden, der efterfølgende har fået en del opmærksomhed. Den amerikanske senator Bernie Sanders og hans vamsede vanter går nemlig viralt på Instagram.

Det var en imponerende gæsteliste, der var til Joe Bidens indsættelsesceremoni, da han overtog titlen som USA’s 46. præsident. Den talte blandt andre Barack og Michelle Obama, Amanda Gorman, Jennifer Lopez og Lady Gaga.

Sidstnævnte skulle naturligvis synge nationalsangen, og Lady Gaga – der foruden sin vilde vokal har tradition for at iklæde sig opsigtsvækkende outfits – var også denne gang iført et skrud, der ikke var til at undgå at få øje på.

lady gaga ved indsaettelsesceremoni.jpg
Foto: Getty Images.

Alligevel var det den 79-årige amerikanske senator Bernie Sanders og hans vanter, der tiltrak sig allermest opmærksomhed i forbindelse med Joe Bidens indsættelse.

Bernie og de vamsede vanter

I modsætning til de mange andre prominente gæster, der ankom til indsættelsesceremonien i deres stivestes puds i form af jakkesæt og det nyeste designertøj, så kom Bernie Sanders iklædt en gråbeige vinterjakke med et par tilhørende vamsede vanter, der skulle holde ham varm, for det sørger man for, når man er fra Vermont. Det var efter alt at dømme bare ikke et antræk, folk havde regnet med at se til en præsidentindsættelse.

Og så sad han ellers dér, helt afslappet og med arme og ben over kors, og ventede på, at ceremonien skulle gå i gang, som om han overværede en mere eller mindre ligegyldig fodboldkamp. Og lige netop dét billede – hvor Bernie Sanders poserer i sit Vermont-antræk – er gået viralt på Instagram og er blevet delt igen og igen.

Heriblandt er en af vores Instagram-favoritter, @dietprada, som har levendegjort billedet af Bernie Sanders og vanterne i forskellige situationer – blandt andet sammen med damerne fra Sex & the City – og forvandlet det til et meme.

Men også på det sociale medie Twitter er billedet af Bernie og vanterne blevet til et meme.

Hverken den amerikanske senator eller skolelæren Jen Ellis, som for et par år tilbage forærede ham vanterne, havde nok forestillet sig, at et billede af ham iført de vamsede vanter ville forvandle sig til et verdensomspændende meme på internettet, et motiv på en sweatshirt eller et filter på Instagram – og dét med lynets hast. Hypen er ikke til at komme uden om.

Og på et splitsekund blev den uldne vante a la Bernie Sanders' et musthave. Andre, der skal have et par?

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Politik, Sociale medier og Instagram