SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Acne Studios Blå Konst
Foto: PR

Acne Studios lancerer Blå Konst

Her er den nye denim-linje fra Acne Studios

Dine Acne Studios-jeans er i dag blevet et samleobjekt. Fra nu er det slut med jeans fra Acne Studios: Det svenske modehus starter forfra.

Ringer navne som Skin, Needle, Pin og Kex en klokke? Hvis du har ejet et par af de nærmest ikoniske jeans fra Acne Studios [dengang Acne Jeans, red.], har du sandsynligvis gået i jeans med ét af de modelnavne. De var noget af det smarteste, der var på markedet år tilbage – dengang, hvor jeans stadig skulle sidde tæt og hverken være fra Levi’s eller Vetements, hvis jeans var løse og grove.

LÆS OGSÅ: Hvorfor skal sko være ens? Ny tendens gør oprør

Det svenske modehus begyndte faktisk med jeans. I 1997 designede de 100 par jeans til venner, familie og firmakunder. Alle jeans have det til fælles, at deres markante røde syninger gjorde dem let genkendelige. Siden er der kommet faste tøj-kollektioner, sko, solbriller og andre efterspurgte varer til, men nu er det slut med jeans fra Acne Studios. Det svenske modehus adskiller nemlig jeans-produktionen fra Acne-brandet og givet det sin helt egen linje: Blå Konst.

Tvillingerne Elizabeth og Victoria Lejonhjärta i Blå Konst.

– Vi har taget dette skridt, fordi jeg ønskede at skabe et frirum for os, der løber parallelt med vores faste kollektioner, siger kreativ direktør Jonny Johansson i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Dette er, hvad Acne Studios’ Blå Konst er. Vores denim vil være som forskning [i denim, red.], der altid udvikler sig og bevæger sig fremad.

Her ses de tre modeller: Climb, South og Log.

Blå Konst kommer til at have seks permanente pasforme, men også mere sæsonbetonede ting i kollektionerne. Tre af dem bliver en løs model, en lige-op-og-ned-model og en smal silhuette. Derudover vil der være styles i denim, der tager udgangspunkt i de ting, som Johnny Johansson interesserer sig for og lader sig inspirere af – blandt andet det svenske udendørsliv:

– Jeg bruger meget tid i naturen og elsker den simple påklædning, du har på deri, siger Jonny Johanssoni pressemeddelelsen.

Linjen kommer i butikkerne sammen med de faste kollektioner fra Acne Studios.

LÆS OGSÅ: 9 smukke plisserede nederdele

LÆS OGSÅ: Du vil elske denne buks, der er sæsonens smarteste

LÆS OGSÅ: Alexander Wang bringer denne 90’er frisure tilbage

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Design, Modeuge og Jeans