Cecilie Milsted
Foto: Christian Hoyer Cecilie Milsted er arkitekt og designer bag pyjamasmærket Milsted. Cecilie er i jakke fra Bode købt i Holly Golightly.

Cecilie Milsted

Cecilie Milsted: "Den passer til hverdag og til fest alt afhængig af, hvilke accessories du bruger til"

Arkitekt og designer bag pyjamasmærket Milsted, Cecilie Milsted Lind, 38, og hendes familie bor i en herskabslejlighed med sildebensparket, arvestykker og udsigt til Marmorkirken. Hun er inspireret af den amerikanske Shakerbevægelses krav om enkelthed og høj kunstnerisk og håndværksmæssig kvalitet. Og så har hun indrettet kontor med plads til kreativ udfoldelse og leg på gulvet. Roen finder hun på det gamle pigeværelse.

Beskriv dit hjem?

– Både min mand og jeg er uddannet arkitekter og bor i en herskabslejlighed i Frederiksstaden i København med vores søn Vilhelm på to og en lille søn mere på vej. Vi har stort set ingen nye møbler. Det meste er arvestykker eller købt på auktion.

Cecilie Milsted boligreportage
På arbejdsværelset står Professorbordet PK52 af Poul Kjærholm og Foldestolen af Mogens Koch. Den indrammede pink plakat og puden i stolen er fra Hellethygesen.com, og på bordet står bl.a. loppefund, toilettaske fra Bonpoint, vase fra Astier de Villatte og lædertaske fra La Contrie. Foto: Christian Hoyer

Du har arkitektfirmaet Milsted Andersen med din mand, Troels Nyboe Andersen. Hvordan har det præget jeres hjem?

– Vi er ikke gode til at have nips stående. Det, tror jeg, kommer af vores uddannelse, hvor man altid får at vide, at pynt er forbudt. Jeg elsker nips, men det bliver pakket væk, når jeg har brugt det til at dække bord eller andet.

LÆS OGSÅ: Ulrikke Høyer: ”Mit næste køb skal være de her støvler, som jeg vil bo i hver dag de næste mange måneder”

Hvad har inspireret dig til indretningen?

– Mit yndlingsmagasin The World of Interiors, der altid har smukt kuraterede boligreportager.

Cecilie Milsted boligreportage
Klapbord og Myrestole af Arne Jacobsen er købt hos Bruun Rasmussen. Tegningen er af Vilhelm Lundstrøm, den store platte er fra Hellethygesen.com og den lille er af Bjørn Wiinblad og fundet på et loppemarked. Foto: Christian Hoyer
Cecilie Milsted boligreportage
I det store vitrineskab står lækre olivenolier i selskab med bl.a. kagedåser fra La Glace, lysestage fra Hellethygesen.com, flødekande af Arne Jacobsen for Stelton, kaffekopper fra Studio x Viaduct og æggebægre fra Royal Copenhagen. Foto: Christian Hoyer

Er der en særlig stilart eller periode, du er inspireret af?

– Shakerbevægelsen, som er en stilart fra begyndelsen af 1800-tallets USA, hvor der blev stillet krav om enkelthed, renhed, perfektion og høj kunstnerisk og håndværksmæssig kvalitet. Den danske møbelarkitekt Børge Mogensen og den amerikanske møbelkunstner Donald Judd var begge meget inspirerede af den.

Cecilie Milsted boligreportage
Cecilie og hendes mand har selv blandet limfarverne på væggene i lejligheden. Sengetæppet og puderne er købt hos The Apartment, sengebordet er af Mogens Koch hos Rud Rasmussen, og kisten er købt hos Bruun Rasmussen. Kufferten fra Rimowa bruger Cecilie, når hun tager rundt og viser sine kollektioner. Foto: Christian Hoyer

Hvor shopper du interiør?

– Jeg køber møbler hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, og mine yndlingspuder, quilter og andre fine ting, der gør vores hjem personligt, hos Helle Thygesen og The Apartment. Og så har Kunst og Køkkentøj det bedste køkkengrej.

Hvad er din seneste investering til boligen?

– En pude fra min veninde Helle Thygesen i det fineste tekstil, der lige nu ligger på gæsteværelset, hvor jeg ofte tager en slapper.

Cecilie Milsted boligreportage
Cecilie Milsted i sit yndlingsrum iført kjole fra CristaSeya og armbånd fra Georg Jensen og Aprosio & Co. Foldestolen af Mogens Koch hos Rud Rasmussen og puder fra The Apartment og Hellethygesen.com. Foto: Christian Hoyer

Hvad er dit kæreste eje? 

– Et portræt af min elskede mormor, malet af min morfar, kunstneren Jack Kampmann. Jeg har mange malerier af ham, men dette er mit yndlings, fordi de forærede mig det i fødselsdagsgave med den sødeste hilsen bagpå. Jeg bliver rørt hver gang, jeg læser det.

LÆS OGSÅ: Hendes smykker bliver efterspurgt af alle de store forhandlere, men hun takker nej

Hvad er det næste, du skal anskaffe til boligen?

– Et nyt køkken, som vi selvfølgelig selv skal tegne og have en snedker til at udarbejde. Det skal være enkelt, men i topkvalitet, og så skal det patinere flot, for med snart to små drenge bliver der godt slidt herhjemme, og det skal der være plads til.

Cecilie Milsted boligreportage
På børneværelset står stol og bord af Alvar Aalto, kurvene med bøger og legetøj er fra Lillerød. Tegningerne er af Hans Scherfig og Cecilies morfar. Den flettede taske, der ligner en gris, er fra Cult Gaia købt i Lot#29. Foto: Christian Hoyer

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?

– Friske blomster og knasende rent sengetøj. Det giver mig en følelse af ro.

Hvor hænger I mest ud derhjemme?

– På vores søns værelse. Han hiver os altid med derind for at lege, så nogle gange holder vi picnic med vores morgenkaffe og havregrød. Men jeg holder faktisk mest af at befinde mig i vores gæsteværelse. Det er det gamle pigeværelse og placeret bagerst i lejligheden, hvor jeg altid finder ro, indtil jeg er savnet for meget.

Cecilie Milsted boligreportage
Stilleben i familiens køkken. Foto: Christian Hoyer

Hvor og hvordan samler du venner og familie?

– Hvis vi bare har en enkelt gæst til middag, spiser vi som regel ude i køkkenet, hvor vi har et lille Arne Jacobsen-klapbord. Det er meget småt, men også det hyggeligste og mest praktiske sted at spise. Hvis vi har samlet hele familien, som er kæmpestor, spiser vi i spisestuen, hvor vi har et gammelt træbord med tillægsplader. Det kan vi sidde 30 personer om.

Du designer luksuspyjamasser under navnet Milsted. Hvad er det, pyjamasser kan?

– Jeg elsker bare at have pyjamas på. Det er enormt behageligt, og den er meget anvendelig. Jeg synes både, den passer til hverdag og til fest alt afhængig af, hvilke accessories du bruger til. I starten tænkte jeg, at jeg skulle designe nye styles hver sæson, men hvorfor egentlig det, når jeg har en god model?

Milsted Pyjamas
Pyjamas, MILSTED

Drømmer du om at udvide Milsteds sortiment?

–  Ja. Jeg har lige lavet nogle kjoler i forbindelse med min graviditet, og de er så skønne at have på.

LÆS OGSÅ: Naja Munthe: "Jeg tror ikke, man kan uddanne, tænke eller købe sig til de evner, dem er man født med"

Hvordan udvælger du stof til kollektionerne?

– Det er helt klart det, jeg bruger mest tid på, men når jeg finder det rigtige, er jeg ikke i tvivl. Jeg tænker aldrig på, at en kollektion skal være sammenhængende eller have en rød tråd. Det vigtigste for mig er, at hvert stykke tøj er flot i sig selv.

Cecilie Milsted boligreportage
Foto: Christian Hoyer

Beskriv din egen stil?

– Den er klassisk og enkel, men jeg har altid en ‘vild’ ting på, så det ikke bliver for kedeligt. Fx en farvestålende taske eller et tørklæde.

Hvad finder man meget af i din garderobe?

– Jeg har ikke meget af noget eller noget, jeg ikke bruger, for så forærer jeg det væk. Men hvis du spørger min mand, har jeg nok en del tasker, sko og kashmirbluser.

Cecilie Milsted boligreportage
Marmorkirkens kuppel, som der er udsigt til fra Cecilie Milsted LInds lejlighed. Foto: Christian Hoyer

Hvor shopper du?

– Jeg kan godt lide at shoppe vintage i Jérôme Vintage og Paloma Vintage. Og så elsker jeg Jan Machenhauers forretning, Zone 1, på Nikolaj Plads, hvor jeg er kommet så længe, jeg kan huske. Dengang var det bare min mor, der shoppede der.

Hvem er dine yndlingsdesignere?

– Simone Rocha og Yohji Yamamoto.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende, Interiør, Design, Trends, Boligindretning og Stil