Dansk design møder eksklusivt læder

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: MicMic, Geo-metry, LEATHER by beth, LETZLEATHER, Læderfar, My Red Bag og byFritz.

Dansk design møder eksklusivt læder

Trænger garderoben eller boligen til en luksuriøs opgradering? Eller mangler du den helt perfekte gave til én, du holder af? Så se med her!

Der er en grund til, at læder er blevet brugt til alt fra tøj til møbler i så mange år. Materialet har et elegant og tidløst udtryk, der simpelthen bare holder – både i dag og lang tid ud i fremtiden.

Læder er et af de få materialer, der kun bliver smukkere, som tiden går. Og kombineres det med de enkle og minimalistiske linjer, vi kender fra nordisk design, kan du være sikker på at gøre dig et køb, du kan nyde godt af mange år frem, uanset om det pynter i boligen eller som del af dit outfit.

Her er syv danske læderbrands, du skal kende.

MicMic - Tasker der gør en forskel

Geo-metry - Passion for dansk læderhåndværk

LEATHER by beth - Eksklusivt design med mening

LETZLEATHER - Dansk bæredygtigt interiør - med personligt touch

Læderfar - Håndlavede og unikke lædergaver

My Red Bag - Dansk design med personlighed

byFritz - Smukke læderklassikere

Tasker der gør en forskel

Hos MicMic finder du et stort udvalg af flotte læder accessories – eksempelvis crossover tasker, shoppers, punge og meget mere.

Danske Michala, der står bag brandet, ønsker at skabe flotte designs og samtidig drive en ansvarlig virksomhed. Produkterne er inspireret af den nordiske natur, de gode lædertraditioner, der har eksisteret i mange hundrede år, og ikke mindst hendes opvækst i udviklingslandet Cambodja.

MicMic gør en dyd ud af at finde de helt rigtige leverandører. Lige nu arbejder brandet fx sammen med kvindeligt ejede produktionsfaciliteter, udsatte kvinder i Etiopien samt certificerede fabrikker i Indien. Det har resulteret i en række tidløse tasker og styles, der alle kan kendes på deres høje kvalitet, funktionalitet, lange levetid og spændende historie.

Passion for dansk læderhåndværk

Fra Geo-metry's lille værksted på Sjælland bliver der udviklet tidløse læderprodukter - alt lige fra accessories som tasker og punge til lækkert grej til strikkeentusiasterne.

Brandet er inspireret af den minimalistiske, skandinaviske stil og har samtidig stort fokus på, at deres designs skal være funktionelle. Alle deres håndlavede produkter er fremstillet i højkvalitetsmaterialer – blandt andet læder fra Europæiske garverier.

Hos Geo-metry tror de på "slow fashion", og de fleste produkter er derfor håndlavede i Danmark efter "made to order"-strategi. Det betyder, at lagerbeholdning holdes på et absolut minimum for at reducere unødvendigt ressourcespild m.v.

Følg Geo-metry's lædereventyr på @geo_metry_dk

Eksklusivt design med mening

INDIA er mere end blot et stilet laptop-cover. INDIAs historie og design er indbegrebet af, hvem LEATHER by beth er, og hvad virksomheden står for - nemlig ønsket om at skabe unikke og bæredygtige produkter, som, via innovativt design, funktionalitet og kvalitet, gør en forskel. Ikke kun for dem der køber dem, men også for dem der producerer dem.

Hvert INDIA-cover er flettet i hånden, og resultatet er enestående.

Laptop-coveret er skabt med et krævende håndværk, som egentlig ikke fandtes længere, men genopstod, da corona lukkede fabrikkerne og ødelagde mange familiers livsgrundlag. Kvinderne vendte modgang til medgang og skabte det exceptionelle... INDIA fra LEATHER by beth.

Dansk bæredygtigt interiør - med personligt touch

Hos LETZLEATHER mener de, at personlighed og stil er uadskillelige, når det gælder indretning. Derfor inviterer brandet dig til at være en del af designprocessen. Du mixer og matcher selv farverne på de forskellige elementer i dit produkt, så det passer til lige præcis dig.

LETZLEATHER laver smukt interiør af bæredygtige materialer, som er designet og håndlavet i Danmark. Brandets læder er af højeste kvalitet og kommer fra økologiske frilandskøer, mens træet kommer fra FCS-certificerede skove.

Elsker du det nordiske look, og vil du udleve din personlige stil, så er LETZLEATHER stedet!

Håndlavede og unikke lædergaver

Har du et godt øje til dansk håndværk, bæredygtig produktion og høj kvalitet? Så er Læderfars smukke designs i læder helt sikkert noget for dig.

Blandt brandets mest populære items er blandt andet deres unikke nøgleringe, der håndlaves ud fra dine ønsker til udseende og tekst. På den måde får du, eller én, du holder af, en personlig gave, som kun bliver smukkere med årene.

Bag Læderfar står 22-årige Anne Sofie, der, med stor passion og øje for detaljen, håndlaver de skønne accessories under bæredygtige forhold. Udover de enestående nøgleringe kan du også finde håndsyede lædertasker i forskellige designs.

Dansk design med personlighed

My Red Bag er en dansk butik og webshop med et stort udvalg af lædervarer og eget mærke med håndlavede læderprodukter. Virksomheden ejes og drives af Gökhan og Anita, der begge lægger stor vægt på den gode service og det personlige præg.

De håndlavede læderprodukter går under navnet ”Hello Friend” og spænder lige fra nøgleringe og bordkort til suttekæder og traveler’s notebooks.

Alle produkter er i kernelæder og håndlavet i eget værksted, og der er mulighed for tryk på nærmest alle produkter, hvis du ønsker at give dit køb et ekstra personligt touch.

Klik ind på webshoppen, og find bordkort til festen såvel som accessories til hjemmekontoret.

Smukke læderklassikere

Læderkollektionen fra byFritz er, som alle byFritz’ designs, skabt ud fra et ønske om at forene funktionalitet, enkelthed og lang levetid.

Stilen er nordisk inspireret, og produkterne er designet ud fra en vision om at lave klassikere, der overlever tidens trends. Derfor er udtrykket enkelt og rent.

Naturlæderets smukke glød og struktur overflødiggør behovet for yderligere udsmykning. Faktisk bliver læderet kun smukkere med alderen.

byFritz' læderprodukter er alle fremstillet i hånden i 100% læder. Se fx brandets populære shopper, der er tænkt som et grønnere alternativ til "køb & smid væk"-poser og opgraderer dit look - hvad enten du skal på arbejde, på weekendtur, til stranden eller til træning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tasker og Shopping