Dansk designer hædret af italiensk Vogue

Mød designtalentet Heidi Langvad, der står bag det nye og i den grad up-and-coming mærke Heidi Paula, som netop er blevet hædret af italiensk Vogues som online platformen – hvor du i øvrigt også kan købe design fra Heidi Paula – Muuse.com’s største designtalent.

 

Vi har mødt Heidi Langvad til en snak om fortid, fremtid og drømme.

 

Hvad er baggrundshistorien for Heidi Paula?

 

”Efter gymnasiet var jeg meget i tvivl om, hvor jeg hørte hjemme, hvilket betød, at jeg flakkede rundt mellem forskellige uddannelser, selvom jeg, inderst inde, vidste hvor jeg hørte hjemme. I dag er jeg ikke bange for at tage chancer og efter flere års søgen, var det en kæmpe befrielse, at komme op på de høje hæle og blive voksen.

 

Jeg startede på TEKO (design- og buisnessskole red.) i januar 2008. Min stil har ændret sig meget igennem mit forløb på TEKO – men det har været fedt, at have de 4 år til virkelig at vise sig selv og sin stil frem, så man ved, hvad man står for, når man er færdig.

 

Jeg deltog i Nordic Final i Triumph Inspiriation Award Nord i 2011. Og blev udtaget til at vise min afgangskollektion på Rådhushalen under modeugen i februar 2012 og nu har jeg så vundet Muuse/Vogue-konkurrencen – så kan man vist ikke ønske sig meget mere.”

  

Og hvem er Heidi Paula?

 

”Heidi Paula brandet er skabt som en illusion i sin søgen efter det perfekte og det skæve. Heidi Paula søger ikke et bestemt islæt men hellere en identitet, som ligger i et spændingsfelt mellem det helt skrøbelige og det rå. Kontrasterne mellem det upolerede og det perfekte.


Målet er at give Heidi Paula brandet en international profil men samtidig bevare nogle gamle værdier, som der i den grad bliver lagt vægt på i kollektionerne.”

Hvad kendetegner designet hos Heidi Paula?

 

”Jeg elsker ordsproget ”beauty without depth is just decoration” det fortæller så meget – samtidig med det efterlader en blændende mystik. Præcis, hvad jeg ønsker.

 

Jeg prøver, at skabe flere lag af skønhed i en og samme style. Og for mig, er skønhed først fuldendt, når den har en form for skævhed. Jeg har en forkærlighed for den organiske proces. De håndlavede ting: Strik, broderi, blonde, kniplinger etc. – og kun når det er udført i hånden, så tilegner det sig den skønne skævhed, som jeg elsker.

 

Derudover er jeg enormt fascineret af spændingspunktet mellem det helt rå og feminine, intellekt, magt og begær, som kommer til udtryk via mit design først og fremmest, men også via mit farvevalg, pasform, materialerne, udtrykket og hele den æstetik, som mit design er gennemsyret af.” 

 

Har du en muse?

 

”Jeg har ikke nogen specifik muse, som jeg altid designer ud fra. Men jeg elsker tanken om, at man har en femme fatale herskende I sig. Og så kan de sydeuropæiske kvinder bare et eller andet, som er vildt dragende og fascinerende.” 

 

 

 Hvad betyder det for dig, at få anerkendelse af et så prestigefuldt magasin som italiensk Vogue?

 

Hvis du havde nævnt mit navn i forbindelse med Vogue, da jeg for snart 5 år siden startede på TEKO. Så tror jeg bare, at jeg ville have kigget underligt på dig. Måske grinet lidt indeni mig selv. Det er så surrealistisk!! Stadig. Havde aldrig i min vildeste fantastisk troet, at jeg skulle komme i nærheden af at vinde sådan en smuk pris. Og blive set af så mange mennesker – det er jo en gave og jeg er meget stolt”

 

 

Hvad kan vi forvente i fremtiden?

 

Jeg håber, at kunne vise min kollektion under den danske modeuge til februar næste år. Jeg arbejder på den nu. Den bliver en naturlig forlængelse, og en fordybelse af den afgangskollektion, som man kan se på Muuse.com. Men dog med lidt mere kant.”

 

 

Hvordan bliver jeg en Heidi Paula-pige?

 

”Du er en kvinde, som udstråler, at du bare har lyst til at omfavne livet. Men, det får det også bare til at lyde så simpelt. Du kaster dig ud i livet – lever i det der spændingsfelt, hvor man aldrig er for sikker. Du lader være med at søge efter gennemsyret perfektion. Du finder din egen stil og står ved den du er.

 

Og nu vil jeg gerne sige igen; Du omfavner livet. Det er så smukt og skrøbeligt!”

 

Stort tillykke til Heidi Langvad, se hendes vinderkollektion hos Muuse.com »

Se også: Ny webshop sætter fokus på designtalenter »