Kate Moss White Tee

Foto: Jim Smeal/Ron Galella Collection/Getty Images Den fungerede på Kate Moss i 90'erne, og den fungerer stadig.

Den perfekte hvide T-shirt

Her er 6 bud på T-shirten, du ikke kan undvære i din garderobe

Hvis der er én ting, du skal have i din basisgarderobe, så er det den hvide T-shirt. Hvorfor? Fordi den fungerer til alt og redder dig fra tøjkriser igen og igen.

Den hvide T-shirt hører til blandt garderobeklassikerne, du ikke kan undvære. ”Hvorfor?” tænker du, ”det er jo bare en T-shirt.” Men det er ikke hvilken som helst T-shirt.

LÆS OGSÅ: Trenchcoaten: Her er sæsonens 15 bedste trenchcoats

Den klassiske hvide bomulds T-shirt med den runde hals og trekvartærmer er gået fra at fungere som undertrøje, kun forbeholdt mændene i den amerikanske flåde i 1910’erne og soldaterne under Anden Verdenskrig, til i løbet af 1950’erne at få et mere rebelsk og sexet image. Det skyldes bl.a. at unge, rebelske skuespillere som Marlon Brando og James Dean bar den hvide T-shirt i filmeneA Streetcar Named Desire og Rebel Without a Cause som ydertøj. Stærkt akkompagneret af skuespillerinder som Brigitte Bardot og Marilyn Monroe, var de to herrer altså med til at bryde med den gængse forestilling om den hvide T-shirt som undertøj; den kunne nu bæres alene i offentligheden.

T-shirtens nye, rebelske og sexede image blev fulgt op af bl.a. Jane Birkin og Diana Ross, som på tilsvarende vis dyrkede den hvide T-shirt op gennem 70- og 80’erne.

Siden da har den hvide T-shirt været en fast bestanddel af kvindegarderoben.

I dag fås den tidløse hvide T-shirt med forskellige pasformer fra løs og firkantet til tætsiddende og i materialer som let silkeblanding og kraftig bomuld. Den har det der ’je ne sais quoi’, som får dig til at se ubesværet chik ud – uanset om du bruger den under en oversized blazer, sammen med et par rå læderbukser og en fin perlehalskæde eller om søndagen i selskab med dine yndlingssweatpants.

LÆS OGSÅ: H&M lancerer nyt eksklusivt designsamarbejde

Har du ikke en i garderoben, eller har du haft svært ved at finde den helt rigtige, kan du godt indstille din søgen. Vi har fundet seks favoritter og listet dem her.

hvid t-shirt_hm.jpg
Hvid T-shirt fra H&M, 60 kr.

Ribbet typet

Den smukke, brede udskæring og det ribbede materiale, gør denne T-shirt fra H&M til et godt bud på den perfekte hvide T-shirt. Og prisen? Den fejler bestemt heller ikke noget.

Hvid T-shirt fra H&M, 60 kr.

the perfect white tee-toteme.jpg
Hvid T-shirt fra Totême, 739 kr.

Skandi-chik

Vil du være ægte skandi-chik, skal du investere i en hvid T-shirt fra det svenske mærke Totême. Mærket, der er stiftet i 2014 af en Skandinaviens første modebloggere Elin Kling, har været med til at definere, hvordan den skandinaviske uniform tager sig ud, og den inkluderer bl.a. en hvid T-shirt.

Totêmes version er lavet af økologisk bomuld og prisen en anelse pebret, men til gengæld kan du have den i mange år.

Hvid T-shirt fra Totême, 739 kr.

The perfect white tee_ARKET.jpg
Hvid T-shirt fra Arket, 140 kr.

Back to basic

Skal din T-shirt være helt enkel i snittet, kridhvid og til at betale, så skal du et smut forbi Arket. Og bliver du helt vild med modellen, kan du glæde dig over, at den også kommer i et væld af andre farver.

Hvid T-shirt fra Arket, 140 kr.

the perfect white tee-joseph.jpg
Hvid T-shirt fra Joseph, ca. 1300 kr.

It’s all in the details

T-shirten fra Joseph skiller sig ud med sin kraftige syning på midten og opsmøget på hvert ærme. Detaljer, der gør den elegant og mere festlig. Kombinér den med løse habitbukser, høje hæle og håret slikket bagover i en stram, lavtsiddende knold, og du er klar til at male byen rød.

Hvid T-shirt fra Joseph, ca. 1300 kr.

the perfect white tee_acne.jpg
Hvid T-shirt fra Acne, 800 kr.

Stjæl din kærestes

Går du efter et mere cool og afslappet look, skal du investere i en oversized hvid T-shirt. Brug den sammen med dine sweatpants eller slidte Levi’s-jeans og et par sneakers. Voila! En afdæmpet, men stilsikker søndagshabit.

Hvid T-shirt fra Acne, 800 kr.

the perfect white tee-filippa-k.jpg
Hvid T-shirt fra Filippa K, 550 kr.

Fin og feminin

Filippa K er dygtige til at lave basisstyles – også når det gælder den hvide T-shirt. Denne er yndig med sin tætte pasform og ribmønster. Giv det feminine udtryk modspil med en oversized blazer og grove loafers.

Hvid T-shirt fra Filippa K, 550 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kate moss, Tøj og Trends